יום שלישי, 09.12.2025 שעה 00:27
ליגה אנגלית 25-26
339-2815ארסנל1
3116-3515מנצ'סטר סיטי2
3015-2215אסטון וילה3
2612-2015קריסטל פאלאס4
2515-2515צ'לסי5
2522-2615מנצ'סטר יונייטד6
2417-1815אברטון7
2321-2515ברייטון8
2317-1815סנדרלנד9
2324-2415ליברפול10
2218-2515טוטנהאם11
2219-2115ניוקאסל12
2024-2115בורנמות'13
1924-2115ברנטפורד14
1724-2015פולהאם15
1529-1915לידס16
1525-1415נוטינגהאם פורסט17
1329-1715ווסטהאם18
1030-1615ברנלי19
233-815וולבס20

מזכיר את קורטואה: הכישרון של איסלנד בשער

הכירו את האקון ולדימרסון: שוער ברנטפורד (22) אמנם עדיין לא ערך בכורה בפרמייר ליג, אך נחשב להבטחה אחרי שהרשים בשבדיה. ב-21:45 הוא מול ישראל

|
האקון ולדימרסון בפעולה (רויטרס)
האקון ולדימרסון בפעולה (רויטרס)

הוא משחק בינתיים רק במילואים של ברנטפורד, עדיין לא ערך הופעת בכורה בפרמייר ליג ויכול להיות שטרם שמעתם עליו, אבל השוער של נבחרת איסלנד נחשב לכישרון גדול, שבמקרה החל לשחק בין הקורות רק בגיל 15.

האקון ולדימרסון בן ה-22 שיחק בצעירותו כדוריד וגם התעסק בענפים אחרים כמו כדורסל, בדמינטון, טניס שולחן, באולינג, חיצים, סקי, האבקות ושחייה. כשהיה בן 15 שיחק כדוריד בקבוצת הנוער של קנטספירנופלג רייקיאויקור (KR), ואז, ממש במקרה, עבר לכדורגל.

באחד המשחקים נזקקה קבוצת הנוער בכדורגל של KR לשוער, ופנתה לוולדימרסון על מנת שיעזור לה. הוא אכן נענה לבקשה, והשאר היסטוריה.

ברונו פרננדס מול האקון ולדימרסון (רויטרס)ברונו פרננדס מול האקון ולדימרסון (רויטרס)

תחילה שיחק ולדימרסון בקבוצת הנוער של KR, הן כשחקן שדה והן כשוער, ובהמשך עלה לקבוצה הבוגרת. "העובדה ששימשתי גם כשחקן שדה עזרה לי גם להשתפר כשוער", סיפר על כך.

ב-2017 עבר ולדימרסון לגרוטה ושימש גם בשורותיה הן כשחקן שדה והן כשוער. תחילה בנוער ולאחר מכן בבוגרים, אחרי שנחרץ גורל הקבוצה לרדת ליגה והיא החלה לתת הזדמנויות לצעירים. ב-2018 כבר הופיע כשוער ראשון ב-15 מבין 22 המשחקים של קבוצתו בליגת המשנה באיסלנד ועלה איתה לליגה הראשונה. עונה לאחר מכן כבר היה השוער הראשון הקבוע ולא מנע את הירידה לליגה השנייה.

כבר באותה תקופה בלט ולדימרסון בזכות הגובה שלו (1.93 מטר), הרפלקסים המצוינים וההצלות המרשימות. הוא שולט היטב ברחבה וקולט את מרבית כדורי הגובה שמוגבהים לרחבת שערו.  

ביולי 2021 עבר ולדימרסון לאלפסבורג השוודית בהיותו בן 19. בעונה הראשונה שימש כשוער משנה לטים רונינג, אבל החל מ-2022 הפך לשוער ראשון. ב-2023 ספג 22 שערים ב-29 משחקים ושמר על רשת נקייה ב-13 משחקים (יותר מכל שוער אחר בליגה), מה שעזר לו להיבחר לשוער השנה בשוודיה.

אשתקד רשם את אחוז ההצלות הגבוה ביותר (78), כאשר אלפסבורג סיימה במקום השני אחרי מאלמו תוך שהחמיצה את תואר האליפות רק בגלל הפרש שערים (שתי הקבוצות סיימו עם 64 נקודות בתום 30 מחזורים).

העיתונאי השבדי אדם פורברג סיפר לאתר של ברנטפורד: "מדובר במנהיג שמרבה לדבר במגרש עם חבריו ועוזר מאוד לשחקני ההגנה שלו. הוא מזכיר את טיבו קורטואה, למרות שנכון לעכשיו יש הבדל ביניהם באיכות, אבל ברור שיש לו את מה שצריך כדי להיות שוער בפרמייר ליג. גם כאדם הוא בחור נחמד ונעים הליכות".  

בינואר 2024 הצטרף ולדימרסון לברנטפורד מהפרמייר ליג תמורת 2.6 מיליון ליש"ט וחתם על חוזה עד 2028. בשוודיה הופתעו מההחתמה הזו, מכיוון שגם אסטון וילה חיזרה אחריו, וכמו כן הוא קיבל הצעות ממועדונים כמו סלטיק ואנדרלכט שרצתה בו כמחליף לקספר שמייכל. הוא נאבק בינתיים בתחרות ומשמש כאחד המחליפים של השוער הראשון של "הדבורים", ההולנדי מארק פלקן, אבל במועדון בונים עליו לקראת העתיד.

יונג מין סון ומארק פלקן (רויטרס)יונג מין סון ומארק פלקן (רויטרס)

כמו שהקריירה שלו התפתחה עד עכשיו, כנראה שלא ירחק היום עד אשר יחל לשחק בליגה של הגדולים. ב-11 במרץ ערך את הופעת הבכורה בקבוצת המילואים של ברנטפורד מול המילואים של קווינס פארק ריינג'רס, ושמר על רשת נקייה בניצחון 0:2 בחוץ, בו הרשים כשהציל את קבוצתו מספיגה. "מדוע הוא אפילו לא יושב על הספסל של הקבוצה הראשונה?", תהו הגולשים.

"יש להאקון פוטנציאל גדול והוא שוער מרגש", אמר עליו המאמן הדני של ברנטפורד, תומאס פרנק. "הוא שולט היטב ברחבה ומתאים לצורה בה אנחנו רוצים לשחק. זה מאוד חשוב".

שחקני ברנטפורד חוגגים עם תומאס פרנק (רויטרס)שחקני ברנטפורד חוגגים עם תומאס פרנק (רויטרס)

ולדימרסון שיחק בכל הנבחרות הצעירות של איסלנד ורשם עד היום שבע הופעות בנבחרת הבוגרת מאז 2022. בטורניר גדול הוא טרם הופיע וניצחון על ישראל בחצי גמר הפלייאוף על עלייה ליורו 2024 ב-21:45 יקרב אותו למטרה.

עמית לוינטל מאימון הנבחרת



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */