מכבי תל אביב יצאה מאוכזבת מה-1:1 עם בית”ר ירושלים אמש (שני) אף על פי הסיום הדרמטי, כאשר סימון סלוגה עצר פנדל של ירדן שועה בדקה ה-92 ומנע הפסד מהצהובים. בקבוצה ציינו כי אפילו לאחר מכן, במהלך האחרון של המשחק, קיבלו הזדמנות אדירה נוספת לנצח אך אלעד מדמון לא הצליח לתרגם אותה למצב למסגרת.
“הסיום משקר, היינו צריכים להכריע אותם הרבה לפני כן, במיוחד במחצית הראשונה ששם הבעיטה של ערן זהבי בתרגיל קרן, הנגיחה של דור פרץ, ההזדמנות הנוספת של פטאצ’י, היינו צריכים לדעת לעשות לפחות גול אחד מאלה”, אמרו במכבי ת”א.
“גם במחצית השנייה בלי קשר לגול שלהם, שלטנו במשחק, הצלחנו להגביל אותם למעט מאוד הזדמנויות, ולא ניצלנו את מה שכן הצלחנו לייצר. שחקנים קיבלו החלטות לא נכונות, היו כמה שחקנים לא בכושר הרגיל שלהם ועדיין עם כל זה היינו שווים ניצחון”, הוסיפו במועדון.
עידן נחמיאס בטירוף. במכבי ת"א מאמינים שהיו צריכים לנצח במשחק ופרגנו לבלם (רדאד ג'בארה)בקבוצה החמיאו לעידן נחמיאס שרשם משחק הגנתי מצוין וגם כבש את שער השוויון החשוב, וגם לסימון סלוגה ש”יצא גדול”, לדבריהם. ז’רקו לאזטיץ’ אמר לאחר המשחק כי הוא מבקש מהקהל לא לקרוא בוז לעבר שועריו כאשר הם עם הכדור ברגליים ומנסים להחליט מה לעשות איתו, מה שחלק פירשו כביקורת, והוא הבהיר לאחר המשחק כי “לא ביקרתי את הקהל. להפך, באו לפה 27 אלף ונתנו אווירה מדהימה ואני מודה להם על כך”.
לאזטיץ’ הסביר אח”כ למה התכוון: “רק הסברתי את המצב. לפעמים כאשר שוער מקבל את הקריאות האלה מהיציע כשהוא נותן פס לשחקן על סף הרחבה, בפעם הבאה הוא חושב יותר מדי עם עצמו מה יהיה הדבר הנכון לעשות, ולכן הסברתי שעדיף להימנע מזה. זו לא ביקורת, זו בקשה שלי מהם”.
דור פרץ. היה צריך לסיים עם שער אחד לפחות (רדאד ג'בארה)במועדון מאמינים כי כעת, עם משחק אחד בשבוע וכאשר העומס של אירופה מאחור, הם יצליחו להיראות טוב יותר במשחקים הבאים. במכבי ת”א ניסו להביא שחקן כנף לצד שמאל וחיפשו חיזוק בשוק, אך על פי הערכות בתוך המועדון, התרחיש שיגיע מישהו היום או מחר “אינו סביר”, ונראה כי זה הסגל שימשיך עד לסיום העונה ועליו תהיה מוטלת האחריות לשמור על האליפות. “עם 3 נקודות על המשחק בחיפה, נהיה רק 2 מהפועל באר שבע בשבוע שבו שיחקנו בסמי עופר, בבלגרד מול פורטו ומול בית”ר – זה בסדר”, אמרו בקבוצה לסיכום.
הבלם נמניה סטואיץ’, שסבל מכאבים בשריר התאומים ולכן הוחלף, ינוח בימים הקרובים וכפי הנראה יחמיץ את עירוני קריית שמונה, אך במועדון מאמינים כי יוכל לחזור למשחק לאחר מכן. לגבי גבי קניקובסקי אמרו: “דורבן זו פציעה רעה ומציקה, הוא טוב יותר עכשיו, התרופה היחידה היא מנוחה וננסה לייצר לו את זה כדי שיוכל לחזור לעצמו לגמרי בשבועות הקרובים”. שגיב יחזקאל עלול להיעדר עד המשחק מול הפועל חיפה לפני פתיחת הפלייאוף.
סימון סלוגה. קיבל מחמאות על יכולתו (רדאד ג'בארה)אגב, לאזטיץ’ אמר לאחר המשחק על התקרית שהייתה לו עם אחד מעוזריו, בויאן לאונטייביץ', במסגרתה המאמן דחף אותו: “טעיתי בכך (שדחף את עוזרו, ר.א). זה היה רגע מתוח ועם הרבה אמוציות של משחק קשה, הוא אמר לי שצריך להחליף את עידן נחמיאס ולכן הכנתי את החילוף של רז שלמה אבל הוא לא הבין מה נחמיאס סימן והוא בעצם לא ביקש להתחלף. ברגעים כאלה מותחים וחשובים אני מצפה שהעוזרים שלי או הרופא יהיו מדויקים במידע שהם מעבירים לי, כמו שהשחקנים מצפים שאנחנו נהיה מדויקים במידע שאנחנו מעבירים להם”.