יום שלישי, 09.12.2025 שעה 11:07
ליגה איטלקית 25-26
3111-2214מילאן1
3112-2214נאפולי2
3013-3214אינטר3
278-1514רומא4
2512-2314בולוניה5
2411-1914קומו6
2314-1814יובנטוס7
2017-1914ססואולו8
2017-1814קרמונזה9
1911-1614לאציו10
1822-1514אודינזה11
1617-1714אטאלנטה12
1419-1414קליארי13
1421-1514גנואה14
1417-1014פארמה15
1426-1414טורינו16
1319-1014לצ'ה17
1019-1014פיזה18
921-1114ורונה19
624-1114פיורנטינה20

ביג מק: צמד לסקוטי, נאפולי עלתה למקום הראשון

התכולים של קונטה ניצלו את ההפסד של אינטר מוקדם יותר כדי לטפס לפסגת הטבלה ב-0:2 על טורינו. ניצחונות גם ליובה ומילאן, אטאלנטה סיימה רק בתיקו

|
סקוט מקטומיניי חוגג צמד (רויטרס)
סקוט מקטומיניי חוגג צמד (רויטרס)

המחזור ה-34 בליגה האיטלקית נמשך היום (ראשון) וסיפק מהפך בפסגת הטבלה, כשנאפולי ניצחה 0:2 את טורינו ועלתה למקום הראשון. בנוסף, יובנטוס גברה 0:2 על מונצה מתחתית הטבלה ועקפה את בולוניה במאבק על המקום הרביעי, מילאן התארחה אצל ונציה ובזכות 0:2 ממשיכה להיאבק על המקומות המובילים לאירופה, בעוד שאטאלנטה איבדה נקודות עם 1:1 מול לצ’ה. גם פיורנטינה שרדה משוכה וניצחה 1:2 את אמפולי.

נאפולי – טורינו 0:2

זה היה יום גדול בדרום איטליה. מוקדם יותר היום, החבורה של אנטוניו קונטה חזו באיבוד נקודות של יריבתה לצמרת, אינטר, שהפסידה 1:0 לרומא, וכעת הם עשו את העבודה עם ניצחון על השוורים, שהקפיץ אותם למקום הראשון בטבלה. אך לא הכל ורוד, או תכול במקרה הנ”ל, כשפרנק אנדרה זמבו אנגיסה, סטניסלב לובוטקה ואלסנדרו בונג’ורנו נפצעו ונאלצו לרדת מהמגרש.

במובנים רבים, שלוש הנקודות שייכות בעיקר לקשר הקבוצה, סקוט מקטומיניי, שהכניע פעמיים את ואניה מילינקוביץ’ סאביץ’ עוד במחצית הראשונה, פעם אחת מבישול של חברו לעמדה, אנגיסה, שראה את הסקוטי מצטרף מקו שני כדי לכבוש בנגיעה, ובפעם השנייה התרומם לנגיחה מהגבהה של מתאו פוליטאנו. מקטומיניי כעת עם 11 שערים בעונתו הראשונה בסרייה א’.

ראשונה ובפער: 0:2 ענק לנאפולי על טורינו

אטאלנטה – לצ’ה 1:1

לרגעים מסוימים נראה היה כי מאבק הצמרת משולש, כשהקבוצה מברגמו הייתה לפרקים חלק ממשי מהמרוץ לאליפות, אלא שאיבודי נקודות כמו היום, מול קבוצות כמו לצ’ה, שדאגה להנציח את הפיזיותרפיסט שלה אשר הלך לעולמו במפתיע לפני מספר ימים, הוציאו אותה מתמונת הסקודטו וכעת, היא בסכנה בכל הנוגע למקום בליגת האלופות בעונה הבאה. 

נגיעת יד של איסק היין שלח את יאספר קרלסון אל הנקודה הלבנה, משם הקיצוני של הקבוצה האורחת לא התבלבל והעלה את קבוצתו, שנלחמת על חייה בליגה, ליתרון. אלא ששמו של קרלסון עלה בשנית, הפעם כשגרם לעבירה ברחבה שלו ונתן למתאו רטגי את ההזדמנות להשוות, הזדמנות אותה החלוץ ניצל.

מכבדת: לצ'ה מפתיעה את אטאלנטה

ונציה – מילאן 2:0

אחרי ההפסד הכואב לאטאלנטה במחזור הקודם, הרוסונרי שבו למסלול הניצחונות. כריסטיאן פוליסיק כבש את השער הראשון מתוך הרחבה כבר בדקה החמישית. בדקה ה-34 ונציה מצאה את שער השוויון, אך מערכת ה-VAR התערבה והשער נפסל בעקבות נבדל.

האורחת חיכתה עד הדקה ה-96 כדי להכפיל את היתרון, אז טיג’אני ריינדרס הכניס כדור נהדר לסנטיאגו חימנס, שבקלילות סגר את הסיפור סופית והעניק לסרג’יו קונסייסאו את שלוש הנקודות החשובות.

מילאן עם 0:2 חד וחלק על ונציה שבתחתית

 

יובנטוס – מונצה 0:2 

יובנטוס עשתה את העבודה כשגברה 0:2 על מונצה באצטדיון אליאנץ. ניקולאס גונסאלס העלה את הביאנקונרי ליתרון מוקדם בדקה ה-11, ורנדל קולו מואני הכפיל בדקה ה-33 עם שער נהדר. למרות הרחקתו של קינאן ילדיז לקראת סיום המחצית הראשונה, החבורה של איגור טודור ידעה לשמור על התוצאה ולרשום ניצחון חשוב במאבק על הכרטיס לליגת האלופות.

מנגד, מונצה התקשתה לאיים על שערו של מיקלה די גרגוריו למרות ששלטה רוב הזמן בכדור, ונותרה עמוק מתחת לקו האדום בדרך אל ליגת המשנה. עבור יובנטוס, הניצחון הגיע אחרי תקופה לא פשוטה והוא מחזיר מעט ביטחון לקראת סיום העונה, ועכשיו נותר לה לקוות למעידה של בולוניה מחר (שני) מול אודינזה, במאבק על מקום בליגת האלופות לעונה הבאה.

בעשרה שחקנים יובנטוס גוברת על מונצה 0:2

פיורנטינה – אמפולי 1:2

הויולה כבר ראו את הניצחון שיקרב אותם צעד נוסף אל עבר עונה אירופית בשנה הבאה, אלא שדרמה בחצי השעה האחרונה של המשחק כמעט גבתה זאת מהם. לבסוף, שלוש הנקודות נותרו בפירנצה, הרבה בזכות יאסין אדלי.

הקשר הצרפתי שפתח לראשונה מזה שלושה חודשים בהרכב, היה הראשון לעלות על לוח התוצאות עם שער נהדר אחרי חילופי מסירות שהותירו אותו לבד מול שוער היריבה. אדלי המשיך עם בישול לרולנדו מנדרגורה שהקפיץ לעצמו וכבש במספרת יפהפייה את השני. בדקה ה-57 ג’אקופו פאציני רק צימק, אבל זה לא הספיק לכחולים שנותרו מתחת לקו האדום.

עוזרת לה לרדת: פיורנטינה גוברת על אמפולי



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
/* LAST / NEXT ROUNDs */