יום שישי, 30.01.2026 שעה 15:54
ליגת העל Winner 25-26
4621-4520בית"ר ירושלים1
4520-4720הפועל ב"ש2
3625-3920מכבי ת"א3
3525-3720הפועל ת"א4
3221-3820מכבי חיפה5
2727-2420בני סכנין6
2742-3520מכבי נתניה7
2633-3520הפועל פ"ת8
2241-2420עירוני טבריה9
2040-2520מ.ס אשדוד10
1935-2920עירוני ק"ש11
1935-2620הפועל חיפה12
1830-2020הפועל ירושלים13
1145-1620מכבי בני ריינה14

ב"ש עושה כבוד: 20 הגדולים נכנסו להיכל התהילה

אגדות מכל הזמנים נבחרו בטקס מפואר להיכל התהילה של המועדון מבירת הנגב. החל מברד, אביטן ונומה לאילוז, אלימלך וסגרון. לבקוביץ': "כולם גדולים"

|
אברהם נומה נכנס להיכל התהילה של ב
אברהם נומה נכנס להיכל התהילה של ב"ש (דרור עינב)

הפועל ב"ש בחרה הערב (חמישי) את 20 השחקנים הטובים ביותר שלה בכל הזמנים, בטקס מפואר שנערך באולמי "קיסר" בעיר. תושבי ב"ש בחרו בחודשים האחרונים את הכדורגלנים הטובים ביותר של המועדון בבירת הנגב, והם נכנסו להיכל התהילה של המועדון.

בטקס נכחו השר לפיתוח הנגב והגליל סילבן שלום, איש הטלוויזיה ואוהד הקבוצה צביקה הדר, ראש עיריית ב"ש רוביק דנילוביץ', שחקני ומאמני עבר והווה של המועדון. המועדון מציין השנה 60 שנה להיווסדו ובפעם הראשונה בהיסטוריה הוא בחר את חברי היכל התהילה. השחקנים שנבחרו יוצגו בפני אוהדי הקבוצה במשחק הליגה הקרוב בשבת מול הפועל ר"ג.

אמציה לבקוביץ' שהוליך את הקבוצה לשתי אליפויות היחידות שלה באמצע שנות ה-70 אמר ל-ONE: "זה ארוע מיוחד ומגיע לב"ש כזה ארוע כי זה משהו לא רגיל. הארוע הזה מחזק את הדעה שהספורט והכדורגל עושים טוב לעיר הזאת שמסתובבת סביב הכדורגל".

"לפגוש מחדש את השחקנים שאימנתי זה נוגע ללב ואני לא יכול להיות אובייקטיבי לגבי הבחירה במקומות הראשונים. כי בשבילי כולם היו גדולים. גם היום כשהפועל ב"ש מגיעה למרכז אני משתדל לעקוב אחרי הקבוצה", סיכם לבקוביץ'.

אירוע היכל התהילה של ב"ש

איש הטלוויזיה ואוהד הקבוצה צביקה הדר הוסיף :"מדובר בפרויקט מבורך וכולם ראויים לזכות כי יש הרבה שחקנים שהשאירו חותם על העיר והקבוצה".

הדר גם התייחס לקבוצה הנוכחית ואמר: "אני לא יודע אם מישהו מהסגל הנוכחי יוכל להיבחר בעתיד להיכל התהילה, אבל כיום יש השקעה בנוער ורק ככה נבנים סמלים לעתיד".

סילבן שלום ואמציה לבקוביץ´. המאמן הוביל את ב&qout;ש לשתי אליפויות (דרור עינב)
סילבן שלום ואמציה לבקוביץ´. המאמן הוביל את ב"ש לשתי אליפויות (דרור עינב)

הדר גם התייחס לאפשרוית שיצטרף למועדון כדי לשפר את תדמיתו: "בעל תפקיד רשמי במועדון אני לא אהיה, אבל תדמית המועדון היא דבר מאוד חשוב. אני נמצא בעיר כל הזמן ואני מחשיב את עצמי כאוהד אמיתי".

השר לפיתוח הנגב והגליל סילבן שלום אמר: "אני גדלתי על החבר'ה האלה שבוחרים אותם היום והבית שלי היה ממש ליד המגרש. בשבילי זו חוויה שלמה להיות אוהד הקבוצה ולא עזבתי אותה גם כשהיתה בליגה השניה".

צביקה הדר ושמעון ביטון. עושים כבוד לסמלים של הפועל ב&qout;ש (דרור עינב)
צביקה הדר ושמעון ביטון. עושים כבוד לסמלים של הפועל ב"ש (דרור עינב)

שלום גם התייחס לפרוייקט הקמת אצטדיון חדש בבירת הנגב: "הצלחנו להעביר 50 מיליון ש"ח שמאפשרים לעירייה להפעיל את הפרויקט, כי עם כל הכבוד לווסרמיל שזה מגרש שגדלנו עליו, עד 2013 יהיה מגרש בב"ש שמתאים לשנות ה-2000".

שלמה אילוז מקבל גביע הוקרה. חזר בתשובה לאחר הפרישה (דרור עינב)
שלמה אילוז מקבל גביע הוקרה. חזר בתשובה לאחר הפרישה (דרור עינב)

היכל התהילה של הפועל באר-שבע:
שמואל אדמון (חלוץ), אברהם נומה (חלוץ), רוני מוסקוביץ' (שוער), עובדיה צבי (קשר), אפרים צבי (חלוץ), יעקב כהן (מגן), רפי אליהו (קשר), שלום אביטן(חלוץ), מאיר ברד (קשר), שלמה אילוז (בלם), חיים בן-שאנן (קשר), אליהו עופר(קשר), שמעון ביטון (מגן), אפרים דוידי (בלם), גדי חזות (מגן), סתיו אלימלך(קשר), אורן סגרון (חלוץ), משה אבוגזיר (קשר) ואורי בנימין (מגן).

השחקנים הגדולים בתולדות הפועל ב&qout;ש (דרור עינב)
השחקנים הגדולים בתולדות הפועל ב"ש (דרור עינב)

גם אלי גוטמן שזכה עם הקבוצה בגביע היחיד שלה, אמציה לבקוביץ שהוליך את הקבוצה לשתי אליפויות ולופא קדוש שהעלה את הקבוצה לליגת העל נבחרו להיכל התהילה.            




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */