יום שישי, 16.01.2026 שעה 04:30

בוריס גלפנד זכה בתחרות גביע העולם בשחמט

הישג ענק לשחמט הישראלי: רב האמן גבר בשובר שוויון בגמר על יריב אוקראיני וזכה בכרטיס לאליפות העולם. היו"ר בושינסקי: "אף אחד לא יציע סיוע כספי"

|
שחמט. הישג ענק לישראל (רויטרס)
שחמט. הישג ענק לישראל (רויטרס)

הישג ענק לשחמט הישראלי: רב האמן, בוריס גלפנד, זכה במקום הראשון בתחרות גביע העולם שהתקיימה בחאנטי מאנסיק ברוסיה. זהו ההישג הגדול ביותר של שחמטאי ישראלי בהיסטוריה.

הישראלי בן ה-41 מראשל"צ גבר בדרך לגמר על שחמטאים מרוסיה, צרפת ואף גבר על מי שנחשבת לשחקנית הטובה בעולם, יהודית פולגאר מהונגריה. משחק הגמר מול רוסלאן בפנומרייב מאוקראינה הסתיים בשוויון 2:2 ובשובר השוויון ניצח גלפנד 5:7.

בזכות הניצחון זכה גלפנד, שנולד בבלארוס ועלה לישראל לפני 11 שנה, בכרטיס כניסה לאליפות העולם שתתקיים בשנה הבאה בהשתתפות שמונת השחקנים הטובים בעולם.

יו"ר איגוד השחמט, אביב בושינסקי: "שוב הוכח שאין להשוות בין ענף השחמט, הישגיו והכבוד שהוא מעניק לישראל, לבין ענפים איזוטריים שמשום מה המדינה לעיתים גוזרת גזירה שווה בינם לבין השחמט, ובכך ממעטת להעביר תקציבים ראויים.

"גם הנימוק המגוחך של המדינה, שמאחר שהשחמט אינו משוחק באולימפיאדה, ובשל כך אין הוא יכול ליהנות מסיוע ראוי, אינו מכבד את מי שבסופו של דבר יכול לשאוב גאווה אדירה מהישגים כגון אלה. אני בטוח שכולם, לרבות הפוליטיקאים, יתקשרו לברך את גלפנד, אבל איש לא יציע עזרה אמיתית בסיוע כספי לענף שכה משווע לכך".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */