יום חמישי, 12.02.2026 שעה 03:45

הסכסוך העתיק תם: אדידס ופומה יערכו סולחה

שתי ענקיות הלבשת הספורט שהוקמו על ידי אחים גרמנים שרבו ב-1948 והתפצלו יקיימו לראשונה אירוע משותף בו ילחצו ידיים ואף יערכו משחק כדורגל

|
פומה ואדידס שוב משתפות פעולה (רויטרס)
פומה ואדידס שוב משתפות פעולה (רויטרס)

בנימין נתניהו ואבו מאזן, שימו לב: גם סכסוכים ארוכים במיוחד אפשר לסיים. כעת, תמה לה מריבת בת 60 שנים בין שתי ענקיות הלבשת הספורט, אדידס ופומה.

הכל החל כאשר בשנות העשרים שני האחים הגרמנים לבית דסלר, אדי ורודולף החלו לייצר יחדיו נעלי ספורט בחדר הכביסה של אימם.

איפשהו בתקופת מלחמת העולם השניה, החלו להתגלע סכסוכים פוליטיים בין השניים והם סיימו את שיתוף הפעולה העסקי ביניהם והקימו כל אחד חברה נפרדת בצד נפרד של הנהר בדרום גרמניה.

אך ביום שני הקרוב, יגיע הקץ לסכסוך כשעובדים של שתי החברות ילחצו ידיים וישחקו משחק כדורגל ידידותי ביניהן בעיירה הבווארית בה ממוקמות החברות. כששני האחים הקימו את החברות הנפרדות ב-1948, גם העיירה היתה חצויה והתושבים התחלקו בין אלו הנאמנים לפומה ואדידס.

הסולחה בין החברות נעשית בחסות האירגון Peace One Day שיציין ביום שני הקרוב, "יום ללא אלימות".

בולט. הפרזנטור הבולט של נעלי &qout;פומה&qout; (רויטרס)
בולט. הפרזנטור הבולט של נעלי "פומה" (רויטרס)

אף אחת מהחברות לא נמצאת כיום בבעלות של אחד מצאצאיי המייסדים, עם זאת נכדו של רודולף, פרנק דסלר גרם להרמת גבות כשעבד עבור שתי החברות.

מאז 2007 נמצאת רוב בעלותה של פומה אצל הקונצרן הצרפתי PPR שמחזיק גם בענקית האופנה, "גוצ'י". "אדידס" נמצאת בבעלות של אנשים רבים כשאף אחד לא מחזיק ביותר מ-5 אחוז ממניותיה.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */