דרמה חסרת תקדים בנבחרת ישראל: במהלך משחק ההפסד ללטביה במסגרת מוקדמות מונדיאל 2010 הערב (שבת) באצטדיון רמת-גן, הוחלף הקפטן יוסי בניון וזעם על המאמן דרור קשטן והצוות המקצועי.
ברגע שהונף השלט שהראה את המספר 15, הקפטן הישראלי ירד באיטיות מהמגרש תוך שהוא מניף את ידיו בהפגנתיות לעבר הספסל: בניון פנה לקשטן תוך הנפת ידיים: "בשביל מה החלפת אותי? למה מיהרת? למה דווקא אני, למה עכשיו?!", אמר הקשר לעבר הספסל הישראלי בעצבנות רבה לאחר שהוחלף על-ידי אבירם ברוכיאן במצב של 1:0 לזכות הלטבים.
גם מספר דקות לאחר האירוע, בניון התקשה להירגע ועוזרו של קשטן, משה סיני, הגיע לעבר הקפטן כדי לנסות ולהרגיע את הרוחות תוך כדי שהוא מרים את קולו. בהמשך הצטרף גם מנהל הנבחרת, ישראל סטויצ'ינסקי, לניסיונות השכנוע. גם אחרי ניסיונות השיכנוע נראה היה שהקפטן מסרב להירגע והתקרית בהחלט השפיעה על המשך משחק הנבחרת. גם כשהדקות נקפו, בניון לא פנה לקשטן ולא נרשמה לחיצת יד בין השניים.
יוסי בניון התייחס לתקרית לאחר המשחק ואמר ל-ONE: "זרקתי קללות לאוויר, משה חשב שקיללתי אותו וקם אליי. היתה אי הבנה וגם משה לא היה צריך לקום. הייתי עצבני והקמפיין נגמר. הוא גם זרק הערות, אבל רגע אחרי המשחק התחבקנו והכל נגמר. אני יודע שאנשים יחגגו נגדי, כולל אנשים עם אינטרס אישי נגדי. אין לי בעיה, אני יכול לקבל ביקורת. אני יודע שהייתי פחות טוב היום, אבל אני לוקח אחריות ואמשיך לתרום לנבחרת".
אכזבה קשה בנבחרת ישראל
"לא קיללתי את סיני, קיללתי באוויר, הקללות לא היו לעברו של סיני. בסך הכול שאלתי למה הוצאת אותי 20 דקות לפני הסיום. מאוחר יותר ליבנו בינינו את העניינים. נתנו מאה אחוז ואנחנו מאוכזבים, איבדנו את הסיכוי לעלות למונדיאל".
החילוף של בניוןבניון המשיך ואמר: "מה רוצים, שאצחק? אני באופי רוצה לנצח, הופתעתי. הייתי פחות טוב וחשבתי התקפי. חשבתי שמישהו הגנתי ייצא. לא הייתי טוב, אבל זה טבעי. ירדתי עצבני לספסל, פניתי למשה ואמרתי לו "למה עושים חילוף כזה, תן לי להמשיך".
תקציר: ישראל - לטביהעוד הוסיף הקשר: "אנחנו לא צריכים למצוא תירוצים, איכזבנו את עצמנו ואת הקהל, היינו חלשים, אנחנו האחראים הבלעדיים להפסד. אפילו ב-0:0 האמנו, אבל קיבלנו גול והאויר ירד. הם צופפו את ההגנה, עשו את העבודה, מגיע להם כל הכבוד".
האוהדים נטשו עוד לפני שריקת הסיום
בעקבות התקרית החלו להישמע ביציעי האצטדיון קריאות נגד קשטן ושריקות בוז צורמות נשמעו ביציעי האצטדיון. בנוסף, דקות מעטות אחרי החילוף החלו האוהדים לנטוש את היציעים ואלפי אוהדים היו בדרכם למגרשי החניה דקות ארוכות לפני שריקת הסיום.
 |
| בניון מעביר את סרט הקפטן לאליניב ברדה (עמית מצפה) |
|
כידוע, הנבחרת היתה חייבת לקחת את 3 הנקודות מול הלטבים כדי להישאר בתמונת העלייה למונדיאל. השחקנים של קשטן דווקא פתחו היטב אבל לא הצליחו לכבוש ואז נקלעו לפיגור בדקה ה-59.
ההגנה הישראלית לא הצליחה להשתלט על כדור גובה והרחיקה לקרן, הלטבים הרימו טוב וגורקס התרומם טוב מעל דקל קינן, שלא שמר טוב ונגח פנימה. 0:1 ללטבים.
 |
| דוידוביץ´ מנסה להרגיע את בניון (עמית מצפה) |
|
לאחר מכן חלה ירידה ברמת היכולת של הנבחרת ובניסיון לבצע שינוי, קשטן כאמור הכניע את ברוכיאן במקום בניון, הקפטן והכוכב הבלתי מעורער של הכחולים-לבנים.
תחילה נראה היה שבניון מתקשה לקבל את החלטת המאמן במה שהזכיר מקרה דומה שבו היה מעורב בעבר הקשר. בעונת 1999/2000, עוד כשהיה במכבי חיפה, מי שהיה מאמנו באותה תקופה, אלי כהן, ביקש להחליפו במהלך משחק גביע מול הפועל חיפה, אך בניון סירב.
 |
| סיני מחליף מילים עם בניון על הספסל (עמית מצפה) |
|