כנראה שלחץ האוהדים עזר. העיר באר שבע תהיה בקרוב על מפת הכדורגל גם בכל הקשור למתקניה הספורטיביים, כאשר היוזמה להקמת אצטדיון עירוני חדש בעיר שוב על הפרק.
היוזמה התאפשרה בזכות התערבותה של שרת התרבות והספורט, לימור לבנת, שבשיתוף עם ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', מנכ"ל טוטו-ווינר עופר פרי והשר לפיתוח הנגב והגליל סילבן שלום, מסרו כי מצאו דרך לממן את בניית האצטדיון.
לבנת אמרה היום (שני): "ההחלטה לבנות אצטדיון חדש בבירת הנגב מביאה בשורות חדשות ויוצרת שוויון הזדמנויות בין המרכז לפריפריה. אצטדיון חדש יאפשר לקיים משחקים בינלאומיים בבירת הנגב, ושתינתן עדיפות לכך שנבחרות ישראל השונות יארחו את יריבותיהן בפריפריה".
סילבן שלום, תושב באר שבע בעברו אמר: "הקמת האצטדיון החדש תחולל שינוי דרמטי בכל הקשור להתפתחות ענפי הספורט בעיר הדרומית. אצטדיון וסרמיל כבר לא עונה על הצרכים של שנות ה-2000 והמטרה היא להקים אצטדיון שיכיל 16 אלף מקומות ישיבה".
"ההערכה שלי היא שבתוך שלוש שנים נוכל לראות אצטדיון חדש בבאר שבע. צריך לזכור שהפועל באר שבע עלתה לליגת העל, מכבי באר שבע עלתה לליגה השניה, מדובר ב-600 אלף איש באזור הנגב".
 |
| סילבן שלום: "זו בשורה גדולה לתושבי האזור" (תומר גבאי) |
|
"זו בשורה גדולה עבור התושבים באזור ועבור הכדורגל הישראלי. כשר לפיתוח הנגב והגליל בכוונתי לפעול ולסייע כך שהאצטדיון יוקם במהרה", סיכם השר שלום.
מעיריית באר שבע נמסר בנושא: "עיריית באר שבע ממשיכה לקדם בניית אצטדיון עירוני במודל חדש". ראש העיר רוביק דנילוביץ' הנחה את הגורמים המקצועיים לגבש בשבועות הקרובים את המודל הסופי שיוצג לטוטו-ווינר. בתום עבודת הצוות ייצא הפרויקט לשלב התכנון והבניה. עדיין אין לוחות זמנים לביצוע.
יש לזכור כי אוהדי הפועל באר שבע מייחלים להקמת אצטדיון חדש בעיר זה זמן רב ועם עלייתה של הקבוצה לליגת העל שב ועלה הנושא לכותרות ואף גרם להפגנה של האוהדים מול העירייה. קיים פוטנציאל רב לקהל באזור הדרום, כשרק במשחק העליה של הקבוצה לליגת העל נכחו למעלה מ-11 אלף צופים.
 |
| לימור לבנת: "תינתן עדיפות לכך שנבחרות ישראל יארחו בפריפריה" (רויטרס) |
|
אלעד בונפלד חתם לעונה נוספת
הקשר אלעד בונפלד בן ה-28 ימשיך ללבוש את המדים האדומים של הקבוצה בה גדל גם בעונה הקרובה. בונפלד, שהחל את דרכו בבירת הנגב בעונת1999/00,שיחק בקבוצה כל הקריירה להוציא את עונת 2005/06, שבה שיחק במכבי ת"א והפועל כפ"ס.
הקשר השהה את החתימה לאחר שלא הגיע להבנות כספיות עם ראשי המועדון, אך למרות זאת הוא העדיף למצות את האופציה של באר שבע על פני הצעות אחרות שהיו לקשר מליגת העל ובפגישה שנערכה היום במשרדי המועדון חתם בונפלד עם הבעלים אלונה ברקת על החוזה שישאיר את הקשר בקבוצת נעוריו.
 |
| בונפלד. ממשיך לעונה נוספת בבירת הנגב (שי לוי) |
|
מהפועל ב"ש נמסר לאחר החתימה של בונפלד: "אנחנו מברכים על החתימה של אלעד ומאחלים לו בהצלחה בהמשך. לא היה לנו ספק שבונפלד יהיה שחקן הפועל ב"ש בעונה הקרובה".
בונפלד, שיכול לשחק בכמה תפקידים בקישור היצירתי של באר שבע הוסט בסוף העונה שעברה לחלק האחורי של הקישור והיה אחד מהגורמים הישירים לעליית הקבוצה לליגת העל. בנוסף הוא ענד את סרט הקפטן של הקבוצה מבירת הנגב במחזורים האחרונים. בכך, מצטרף הקשר לאביתר אילוז שכבר חתום בקבוצה ויהוו את השלד של שחקני הבית הוותיקים במועדון.
 |
| גיא עזורי. ב"ש החתימה את בונפלד הוותיק (קובי אליהו) |
|
בתוך כך, החלה היום (שני) קבוצת הנוער של המועדון, הפועל "השלושה" באר שבע את אימוניה לקראת העונה הקרובה. הקבוצה, שנשרה בתום העונה שעברה לליגה הארצית, תרצה לחזור במהרה לליגה הלאומית. את באר שבע ידריך העונה שחקן העבר ניסים אביטן ומאמן הכושר יהיה מיכאל ברוש.