מכבי תל-אביב הזיעה אמש (שני) לפני שהצליחה לנצח בקושי רב 93:96 את מכבי ראשון-לציון, הלפני אחרונה בטבלה.
על אף שמכבי התאמנה שבוע שלם לקראת המשחק ולא היה לה משחק יורוליג באמצע, נראה כי האווירה סביב הקבוצה, האיסור לדבר עם התקשורת והלחץ שמוקרן מלמעלה משפיע על השחקנים.
אחד מהם, עומרי כספי, הגיע לעבודה וקלע שיא קריירה של 27 נקודות לעיניו הבוחנות של סקאוט אטלנטה, שישב ביציע.
גם בתום המשחק, על אף שלשחקנים מותר להגיב על המשחק, היה קשה למצוא שחקן שלא חשש לדבר ללא אישור מיוחד. אחרי שניתן אחד כזה מהמנהל גור שלף, רביב לימונד דיבר על הניצחון, ורק עליו.
"ראשון היא קבוצה מוכשרת מאוד", פירגן לימונד ליריבה, "המיקום שלהה בטבלה משקר, יש להם שחקנים מצוינים שיכולים לייצר הרבה נקודות וראינו את זה.
"עם זאת, אני חושב שזה תלוי יותר בנו, אנחנו צריכים להשתפר, בעיקר בהגנה ואם נעשה את זה, יהיו לנו חיים הרבה יותר קלים. באופן אישי אני מרגיש נהדר על המגרש ואני מאוד מאוד שמח לשחק עם מכבי".
במכבי תל-אביב מאוד לא אהבו החלטות שיפוט מסוימות במשחק ובעיקר את העבירה הבלתי ספורטיבית שנשרקה למרכוס בראון לאחריה יצא היו"ר שמעון מזרחי מכליו והתפרץ למגרש, עד כדי כך שפיני גרשון היה צריך להרגיעו ולהחזירו למקום.
תקציר: מכבי ראשל"צ - מכבי ת"א
מזרחי אמר ל-ONE בתום המשחק: "הייתי מאוד נסער ומה שיש לי לומר אני אגיד איפה שצריך. אני אטפל בזה בדרך שצריך לטפל בזה".
פיני גרשון העדיף לא לדבר יותר מדי על השיפוט אלא לבחון קודם את הדברים: "אני לא רוצה לדבר על השיפוט, קטש אמר מספיק ביום ראשון. אם משה ביטון הופך לשופט שלישי, צריך לכבד אותו, שני האחרים לקחו שריקות שאני צריך לראות בווידאו. צריך לתת כבוד לשופט הבכיר".
 |
| עומרי כספי חוגג עם האוהדים בסיום. משחק שיא (אמיר לוי) |
|
על עומרי כספי אמר המאמן: "כל מה שאני אגיד בנושא כספי לא ייצא טוב. הם ראו מספיק שחקנים בחיים שלהם כדי לדעת מה לעשות. אני לא אצא טוב, אם אגיד מה אני חושב. הוא צריך לקבל החלטות בסוף העונה ואנחנו אולי נהיה בבעיה. אם הוא יישאר במכבי אז נהנה ממנו עוד שנה".
השחקן המצטיין, עומרי כספי, אמר בסיום: "גדלתי בראשון, ידעתי לפני המשחק שיהיה סקאוט, זה נתן לי הרבה מוטיבציה, לא דיברתי איתו. הקשר היחיד היה דרך אריק קריין ודרך הסוכנים שלי בארה"ב. כשהיתי בגליל באו לראות אותי ואז נלחצתי אבל השנה זה נותן מוטיבציה ולא מלחיץ".
קשה, אבל בסוף מנצחים