בצל הזעזועים וההתפתחויות האחרונות במכבי ת"א, מינויו של פיני גרשון אמש (שני) למאמן החדש על הקווים בהיכל נוקיה ופיטוריהם של אפי בירנבוים ועוזרו רועי חגאי, הצהובים הגיעו לאולם בהדר יוסף כדי לערוך אימון כושר.
גם המאמן המפוטר אפי בירנבוים ומי שהיה עוזרו, רועי חגאי, הגיעו להדר יוסף ונכנסו לדבר עם השחקנים. אפי הגיע עם חיוך מריר ורק אמר: "אבא שלי תמיד לימד אותי לא להשתנות ולהישאר מי שאתה, נשארתי ג'נטלמן". למעלה מ-50 עיתונאים וצלמים הגיעו למקום.
גם מאמן הכושר יורם מנחם נפרד מהשחקנים וסיים את תפקידו בקבוצה.
מוקדם יותר הגיע יו"ר הקבוצה שמעון מזרחי, דיבר על ההחתמה של גרשון על חשבון אפי בירנבוים: "אפשר ביום וחצי לשנות שיטה ולשנות דרך, יכול להיות גם שההגעה של פיני תעלה לשחקנים את הביטחון ואולי הם יתנהלו ביראת כבוד מסוימת".
"יש כאן אווירת חג. סה"כ פיני זה מאמן שעשה דברים גדולים בכדורסל, הוא עבר דרך ארוכה ואנחנו שמחים שהוא כאן".
רגב פנאן, עוזר מאמן הכושר, היה ראשון המגיעים לאולם כאשר הפורוורד ליאור אליהו הגיע אחריו ואמר: "הגעתי לכאן כדי לעבוד בחדר כושר".
אפי נפרד משחקני מכבי
על התחושה במועדון בעקבות השינויים האחרונים אמר: "יהיה בסדר, אני מאחל הצלחה לכולם". שאר השחקנים אמורים להגיע כאשר כמובן מאוחר יותר יגיע המאמן פיני גרשון משדה התעופה.
 |
| ליאור אליהו. מאחל לכולנו בהצלחה (עדי בן ברון) |
|
ארויו: שמעתי רבות על פיני גרשון
קרלוס ארויו הגיע ואמר ל-ONE: "אין לי יותר מדי מה להגיד, שמעתי רבות על פיני גרשון".
קפטן הקבוצה, דרק שארפ: "אני לא חושב ששחקנים צריכים לפחד עכשיו משינויים ואני חושב שהם צריכים להסתכל על זה כהזדמנות להוכיח ולהראות מה הם מסוגלים לעשות. אני אישית חושש שמא טל ברודי או ווילי סימס יחליפו אותי".
גם טריי סימונס הגיב להחתמתו של גרשון בשורות הצהובים: "אם ההנהלה החליטה שצריך להחליף את אפי כנראה שהיא רצתה שינוי, בטוח שזה יביא לשינוי בקבוצה".
פיני נוחת בנתב"געומרי כספי: "עצוב לי על אפי, הוא בנאדם שמח, מאושר מטבעו ואני מקווה שהוא ימשיך להיות עם חיוך כל הזמן. אנחנו יוצאים לדרך חדשה עם פיני כמאמן, שכולם יודעים איזה דברים יפים הוא עשה בכדורסל בכלל ובמכבי בפרט, התאמנתי אצלו כשרק עליתי מהנוער, למדתי ממנו המון ואני מקווה שהדרך החדשה תהיה טובה יותר".
מרכוס בראון נשאל על פיני ואמר: "מאמן גדול, אני הולך לפגוש אותו, שמעתי שהוא בחור טוב".
 |
| מרכוס בראון. פיני מאמן גדול (יעל מרגלית) |
|
ד'אור פישר: "לצערי אפי בירנבוים שילם את המחיר וצר לי על כך". על המאמן החדש פיני גרשון אמר פישר: "אין לי מושג מי זה". לפני התחלת העבודה בחדר הכושר, נכנס פישר לקבל טיפול רפואי מהצוות של הקבוצה.
פיני גרשון שנחת מוקדם יותר בישראל מאתונה, יעביר הערב את אימון הבכורה המחודש שלו במכבי, אותה הוביל בעבר לזכיה ב-3 גביעי אירופה. לא פחות מ-100 אנשי תקשורת הגיעו לנתב"ג כדי לקבל את פניו של גרשון.
 |
| פישר. צר לי על אפי (יעל מרגלית) |
|
משחקו הראשון של פיני גרשון כמאמן מכבי תל-אביב בקדנציה המחודשת יהיה מול מלאגה ואאיטו רנסס בהיכל נוקיה שייצבע בצהוב.
סגנית אלופת אירופה תגיע למפגש מול הספרדים אחרי הניצחון 61:81 על גבעת שמואל במחזור האחרון בליגת ווינר, במשחקו האחרון של אפי בירנבוים בתפקיד - לפני שהוחלף בפיני גרשון.
 |
| ג'ייסון וויליאמס עם חבר, בדרך לאימון (עדי בן ברון) |
|
ביורוליג מכבי ת"א עומדת על מאזן של 2 ניצחונות ו-2 הפסדים, שמציבים אותה במקום הרביעי בבית 1. גם למלאגה, שבמקום השלישי, ולאלבלינו החמישית מאזן זהה של 2:2.
הצהובים ניצחו העונה את שני משחקי הבית שלהם ביורוליג - מול לה מאן הצרפתית ואבלינו האיטלקית, אבל בחוץ נחלו תבוסות לאולימפיאקוס של ניקולה וויצ'יץ' ויותם הלפרין ולציבונה זאגרב, שמוליכות את הבית עם 1:3.