יום חמישי, 18.12.2025 שעה 18:20
ליגה ספרדית 25-26
4320-4917ברצלונה1
3916-3417ריאל מדריד2
3513-3115ויאריאל3
3416-3017אתלטיקו מדריד4
3016-2016אספניול5
2519-2516בטיס6
2322-1517אתלטיק בילבאו7
2219-2016סלטה ויגו8
2024-2416סביליה9
2018-1316חטאפה10
1920-1916אלצ'ה11
1817-1416אלאבס12
1816-1316ראיו וייקאנו13
1723-1816מיורקה14
1624-2016ריאל סוסיאדד15
1520-1416אוססונה16
1525-1516ולנסיה17
1530-1516ג'ירונה18
1026-716אוביידו19
928-1615לבאנטה20

הכי קרוב לפפ וקרויף: כך קומאן ישנה את ברצלונה

ההולנדי יודע שמכאן הקבוצה יכולה רק להתרומם וינסה להביא נחת לקאמפ נואו, כפי שעשה כשחקן. מה הוא חושב על המועדון, השיטה והאם הוא הבחירה הנכונה?

|
פפ גווארדיולה ורונאלד קומאן (רויטרס)
פפ גווארדיולה ורונאלד קומאן (רויטרס)

השנה היא 1992, המעמד – גמר ליגת האלופות. רונאלד קומאן ההולנדי ניגש לבעיטה חופשית במצב של תיקו מאופס מול סמפדוריה בהארכה, ועושה היסטוריה. לנצח מגן העבר שהתאמן תחת יוהאן קרויף ייזכר כמי שנתן לברצלונה זכייה ראשונה בצ’מפיונס, אבל עכשיו הוא בדרך לכתוב היסטוריה נוספת אצל הקטאלונים, הפעם כמאמן על הקווים.

האיש שאחראי על אחד מהימים הכי משמחים בהיסטוריה של הבלאוגרנה ידע שיאמן אותם יום אחד בעתיד, אבל לא חשב מעולם שזה יקרה בנסיבות האלה ואחרי התבוסה המשפילה אי פעם בתולדות המועדון, 8:2 לבאיירן מינכן ברבע גמר ליגת האלופות בליסבון. כמו שפפ גווארדיולה אמר לאוהדים ברגע שהוצג ב-2008, “תהדקו חגורות”, רק שהפעם ממש לא בטוח ש”אתם הולכים ליהנות”. 

פפ גווארדיולה באותו נאום מפורסם שהוציא עידן חדש בברצלונה לדרך (רויטרס)פפ גווארדיולה באותו נאום מפורסם שהוציא עידן חדש בברצלונה לדרך (רויטרס)

בדומה לכל ההחלטות הקודמות על מאמן הקבוצה בעשור האחרון, גם הפעם בארסה לא הימרה על מנג’ר בעל שם עולמי, דבר שלעיתים מוכיח את עצמו (גווארדיולה, טיטו וילאנובה, לואיס אנריקה), ולעיתים לא (טאטה מרטינו, ארנסטו ואלוורדה ובעיקר קיקה סטיין). בשונה מרוב קודמיו לקומאן יש ניסיון בין-לאומי, אבל גם הוא מעולם לא הדריך קבוצה בקליבר של ברצלונה.

הבחירה בקומאן היא לא מקרית. זה נכון שרוב האוהדים רצו את צ’אבי, אבל הדבר האחרון שבארסה צריכה הוא עוד מאמן חסר ביטחון על הקווים כמו סטיין, וקשר העבר האגדי עצמו אמר שהוא עדיין לא מרגיש מוכן, אז שווה לחכות לו בסבלנות. הפנייה הראשונית לקומאן הגיעה בסמוך לפיטורי ואלוורדה מהקבוצה, אולם בזמנו ההולנדי סירב בשל מחויבותו לנבחרת שהתכוננה ליורו 2020. הטורניר כמובן לא התקיים, הנסיבות השתנו לחלוטין, והצדדים הגיעו להסכמה.

המאמן החדש מכיר טוב את הבעיות של הקבוצה, וניכר שהוא עוקב אחריה. בראיון שלו ל’ספורט’ במאי אישר שהייתה פנייה מבארסה, אמר שהוא חולם לאמן אותה, והוסיף: “זו לא הקבוצה שהייתה פעם, זה קרה לנו גם בדרים טים שהשחקנים התבגרו וככה זה עובד, כרגע רק מסי, פיקה ובוסקטס נשארו מהשלד”. על סגנון המשחק שאבד הוא אמר: “הקבוצה כבר לא שולטת במשחק כבעבר ועליה לחזור לשורשים שלה, כי זה ה-DNA של המועדון”. 

רונאלד קומאן (רויטרס)רונאלד קומאן (רויטרס)

קומאן כמובן צודק, אבל דיבורים לחוד ומעשים לחוד. כאן חשוב להבהיר – נדירים המאמנים בעולם הכדורגל שיצליחו לקחת סגל מתבגר שכזה, שמסתמך בעיקר על שחקנים אחרי גיל 30 ו-32, להצלחה. בטח בידיעה שאולי ליאו מסי, השחקן הטוב בכל הזמנים לפי דבריו, לא ימשיך. נשאלת השאלה האם ההצטרפות לספינה טובעת שכזו כדאית להולנדי, אבל מכיוון שמפה אפשר רק לעלות, הרי שהתשובה היא כן – יש לו בעיקר מה להרוויח, כי מי ש”על הגריל”, מבחינת השחקנים והאוהדים לפחות, היא בכלל ההנהלה, ובצדק.

בנבחרת הולנד הוכיח המאמן שהוא דמות חזקה על הקווים ושיפר אותה פלאים. הוא ניצח 9 מ-14 המשחקים הרשמיים הראשונים שלו עם האורנג’, כשכל ארבעת קודמיו ביחד ניצחו אחד יותר ב-20 המשחקים הרשמיים הראשונים שלהם. כבר יצא לו לפיכך לעבוד עם פרנקי דה יונג, מהבודדים בסגל שלא יוצב למכירה: “הוא מושלם לכדורגל ויצליח בבארסה בוודאות, אבל לא הוא משחק בעמדה הטבעית שלו, האחורית יותר”.

סרחיו בוסקטס עם פרנקי דה יונג. קומאן רוצה את ההולנדי כקשר האחורי, הספרדי ישלם את המחיר? (רויטרס)סרחיו בוסקטס עם פרנקי דה יונג. קומאן רוצה את ההולנדי כקשר האחורי, הספרדי ישלם את המחיר? (רויטרס)

כל מאמן בברצלונה השאיר חותם מסוים, בין אם טוב או רע. קומאן בכל מקרה ישנה את השיטה (“אני זוכר את הפילוסופיה של קרויף טוב מאוד”) וינסה לגרום לשחקנים להאמין בעצמם מחדש אחרי הכישלונות החוזרים ונשנים בצ’מפיונס. בבארסה תמיד מצפים לתוצאות מיידיות, אולם במקרה הזה, אחרי הנזק העצום של קודמו ועם איך שהקבוצה נראתה, עושה רושם שהקטאלונים יתנו הפעם יותר סבלנות לבחירה שלהם ויאמינו בה לטווח הארוך. 

אז מי הוא בעצם קומאן?

הרוב המוחלט זוכר אותו מתקופת הדרים טים ואותו שער היסטורי בגמר, אבל הרבה עבר על שחקן ההגנה שכבש הכי הרבה שערים בהיסטוריה של בארסה (83 ב-254 משחקים), רובם בכדורים חופשיים ופנדלים. הוא שיחק במועדון שש שנים, בין 1989 ל-1995 וזכה בלא מעט תארים תחת קרויף, ולמעשה, את קריירת האימון שלו התחיל ההולנדי בן ה-57 בברצלונה ושימש כעוזרו של לואיס ואן חאל במשך שנה וחצי.

רונאלד קומאן (רויטרס)רונאלד קומאן (רויטרס)

הקבוצה הראשונה עליה לקח פיקוד בעצמו היא ויטסה, כאשר במדינתו אימן גם את אייאקס בהצלחה, פ.ס.וו איינדהובן, אלקמאר ופיינורד. קומאן זכה בשלוש אליפויות בתקופתו בהולנד, בגביע ופעמיים בסופר קאפ. הוא אפילו אימן כבר בליגה הספרדית וסחף את ולנסיה לזכייה בסופר קאפ בעונת 2007/08 עם העטלפים, אולם התקופה הקצרה שלו בספרד נחשבה לכישלון גדול – 18 נקודות ב-22 משחקים על הקווים ופיטורים באותה עונה.

בשנים שלפני מינויו למאמן הנבחרת בהולנד, הוא הוביל את סאות’המפטון להישגי שיא – ניצחון על מנצ’סטר יונייטד וסיום במקום השביעי בפרמייר ליג, עונה אחר כך סיים עם הקדושים במקום השישי המוביל לליגה האירופית ושבר את שיא הנקודות שלהם עם 63. באברטון לעומת זאת קיבל את התקציב הגדול בהיסטוריה של המועדון לרכש, כ-150 מיליון ליש”ט, וכשל עמה. הטופיז היו ב-2017 במקום המוביל לירידת ליגה והחליטו לפטר אותו, ואז הגיעה השיחה מהאורנג’ שהחייתה לו את הקריירה. 

רונאלד קומאן וגרונאלד קומאן וג'וספ מריה ברתומאו (רויטרס)

כיצד המאמן ישנה את בארסה? ובכן, ההולנדי הראשון על הקווים בקבוצה מאז פרנק רייקארד לא מאמן מקובע כמו חלק לא קטן מקודמיו, ולראייה שינויי המערך הרבים שלו עם האורנג’ – במשחקו הראשון התחיל ב-5:4:1, עבר ל-3:5:2, 3:4:2:1, והתקבע במרבית משחקיו האחרונים במערך 4:3:3 המפורסם, אותו אחד שבארסה דובקת בו במשך שנים, אותו מערך שהיא זנחה ב-8:2 לבאיירן.

כמובן שסטיין וגם ואלוורדה רצו בהצלחה של הקבוצה, אבל הפעם מגיע מישהו שגם אוהד את המועדון, שמזוהה איתו (נכון שוואלוורדה שיחק בבארסה, אך לא ברוב הקריירה), מישהו שבאמת אכפת לו ולא יתפשר על תוצאות, עבודה קשה באימונים ולחץ במגרש, שפשוט אבד העונה לחלוטין. קומאן לא ידוע בתור גאון הגנתי או טקטיקן דגול, ובכל זאת נדמה שהוא עדיין האיש הנכון ביותר וזה שיוכל לייצב את הספינה. עכשיו כל מה שנותר לו ולרבים מאוהדי בארסה לעשות זה להתפלל שהפרעוש יישאר, אחרת גם העפלה לצ’מפיונס תיחשב להצלחה מסחררת.

ליאו מסי תופס את הראש. ההצלחה של קומאן תלויה קודם כל בהישארות שלו (רויטרס)ליאו מסי תופס את הראש. ההצלחה של קומאן תלויה קודם כל בהישארות שלו (רויטרס)
צפו ברגעיו הגדולים של קומאן כשחקן בארסה



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */