יום שבת, 06.12.2025 שעה 10:06
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

"אוהדי מכבי השתוללו, יש להעניש את החוליגנים"

ח"כ אחמד טיבי הגיב לאירועים לאחר הדרבי: "הם קראו 'מוות לערבים', גם הקבוצה חייבת לשאת באחריות לכך". וגם: העקיצה לעבר השחקנים היהודים בנבחרת

|
המשטרה עוצרת את אוהדי מכבי תל אביב (רדאד ג'בארה)
המשטרה עוצרת את אוהדי מכבי תל אביב (רדאד ג'בארה)

חבר הכנסת, סמי אבו שחאדה, מהרשימה המשותפת, פנה היום (שני) לשר לביטחון פנים, אמיר אוחנה, לשר התרבות והספורט חילי טרופר, לממלא מקום מפכ”ל המשטרה ניצב מוטי כהן, למפקד מרחב יפתח במשטרת ישראל, ניצב משנה חיים בובליל וליו”ר ההתאחדות לכדורגל, אורן חסון, בנוגע לדיווחים של תושבי יפו על התפרעויות מצד אוהדים המזוהים לכאורה עם מכבי תל אביב לאחר הדרבי האחרון במוצ”ש. 

במכתבו של אבו שחאדה, נכתב: “תושבי יפו היום עדים להתפרעויות אלימות וחסרות רסן של אוהדי מכבי ת”א אחרי משחק הדרבי בבלומפילד. האוהדים צעדו אחרי המשחק לכיוון כיכר השעון, תקפו אזרחים ערבים בני המקום וקראו קריאות נאצה שבהן “מוות לערבים”. בנוסף לכך, המתפרעים השחיתו רכוש פרטי וציבורי ופגעו ברכבים. על אף שהאירוע לווה בנוכחות משטרתית, מעדויות התושבים שנכחו במקום עולה שהשוטרים נמנעו מלהתערב באירוע כמעט כליל.

מעצר ובלאגן ברחובות לקראת הדרבי של ת"א

“ההתנהגות הבזויה של אוהדי מכבי ת”א ראויה לגינוי מעל כל במה אפשרית. כתושב יפו, אני חש את הפגיעה הגדולה של התושבים הערבים ביפו ואת האכזבה הגדולה מהמשטרה אשר לא רק נמנעה מלטפל בהתפרעויות במקום האירוע, אלא נמנעה עד כה מלעצור או לעכב לחקירה את מובילי ההתפרעויות והמסיתים. לצערי, אין כל ספק שאילו היה מדובר במפרי סדר ערבים, המשטרה הייתה מטפלת ביד קשה ואפילו באלימות מופרזת. כך היינו עדים בשבועות האחרונות לדיכוי אלים של ההפגנות הצודקות ביפו שדרשו מעיריית ת”א-יפו להפסיק את העבודות בבית הקברות המוסלמי “אלאסעאף”.

“אני קורא לכם לפעול מיד כדי למצות את הדין כפי שמתחייב מהחוק עם המתפרעים בגין עבירות ההסתה לאלימות וגזענות, התקיפות הפיזיות והשחתת רכוש של תושבי יפו. כמו כן, אני קורא לכם לחקור את התנהלות המשטרה באירוע הנ”ל ולהסיק את המסקנות הדרושות כדי למנוע מחדל חמור כזה בעתיד. בנוסף לכך, יש לנקוט בצעדים המתבקשים בהתאם לחוק איסור אלימות בספורט תשס”ח-2008, נגד קבוצת מכבי תל אביב כדי לייצר הרתעה ולמנוע מקרים דומים בעתיד”. 

כמו כן, גם חבר הכנסת אחמד טיבי התייחס לנושא: “ראיתי את אוהדי מכבי תל אביב משתוללים ברחובות יפו”, אמר טיבי. “החוליגנים האלה פגעו בחנויות, פגעו באנשים וקראו ‘מוות לערבים’. היו שם שוטרים, אותם שוטרים שהיו לפני שבועיים שם ותקפו את המפגינים ביפו. השר אמיר אוחנה מתבקש להורות למשטרה לעצור את החוליגנים ושר הספורט חילי טרופר מתבקש להתערב בנושא. האוהדים האלה צריכים להיענש. יש חוק. גם הקבוצה חייבת לשאת באחריות להתנהגות החוליגנית הזאת”.

לסיום, כשנשאל על השחקנים הערבים שמשחקים בנבחרת ישראל, אמר חבר הכנסת מטעם הרשימה המשותפת בהלצה: “השחקנים היהודים משתלבים יפה בנבחרת ישראל”

תגובת מכבי ת”א תובא כאשר תתקבל. 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */