יום שבת, 06.12.2025 שעה 16:31
ליגה גרמנית 25-26
349-4412באיירן מינכן1
2613-2212לייפציג2
2511-2112בורוסיה דורטמונד3
2317-2812באייר לברקוזן4
2317-2512הופנהיים5
2217-2112שטוטגרט6
2123-2812איינטרכט פרנקפורט7
1620-1912פרייבורג8
1619-1713בורוסיה מנשנגלדבאך9
1621-1612ורדר ברמן10
1520-2112פ.צ. קלן11
1519-1512אוניון ברלין12
1218-1112המבורג13
1027-1512אוגסבורג14
922-1412וולפסבורג15
827-1012היידנהיים16
724-1012סט. פאולי17
624-1113מיינץ18

דאבור: ראיתי שחור, רציתי שהאדמה תבלע אותי

חלוץ הופנהיים פותח את הלב על הפציעה, ההתאוששות, עוקץ את שכטר, סוגר את סיפור סביליה, צופה עתיד ורוד לחברו שמועמד לריאל וחושף מיזם עסקי מפתיע

|
מונס דאבור (גרפיקה: קרולינה אריכמן)
מונס דאבור (גרפיקה: קרולינה אריכמן)

מונס דאבור, חלוץ נבחרת ישראל, עובר עונת מטלטלת שספק אם בחלומות הכי רחוקים שלו הוא היה מדמיין שזה מה שיקרה לו בפרק זמן כה קצר. הוא התחיל עם ציפיות גדולות בסביליה הספרדית לאחר שעבFפיר אליה מרד בול זלצבורג האוסטרית, אך המאמן יולן לופטגי שלא היה אחראי להבאת החלוץ, ייבש אותו ונתן לו לרשום שתי הופעות בלבד בלה-ליגה. בינואר דאבור נפרד מהקבוצה הבכירה באנדלוסיה והופנהיים הגרמנית רכשה אותו תמורת כ-12 מיליון אירו והעניקה לו חוזה לארבע שנים וחצי.

האור חזר להאיר, אך חוסר המזל של העונה הזו המשיך עם פציעה שדאבור ספג בסוף פברואר במהלך משחק ליגה נגד בורוסיה מנשנגלדבאך, שם הוא קרע את הגיד המתחבר אל שריר התאומים. כעת, הוא מעביר את השיקום בגרמניה כאשר הוא גם מתמודד עם מגפת הקורונה שתוקפת בכל העולם.

מונס דאבור. "גם בתקופות כאלה צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה" (אינסטגרם)מונס דאבור. "גם בתקופות כאלה צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה" (אינסטגרם)

בראיון מיוחד ל-ONE, דאבור מדבר על התמודדות עם הווירוס המאיים, השיקום, החיים אחרי הפציעה, משחזר את הרגע בו ירד לדשא והבין שמדובר בפגיעה חמורה, עוקץ את איתי שכטר, סוגר את הפרק של סביליה, צופה להולאנד עתיד ענק ומפתיע עם המיזם החדש בו הוא מעורב וקשור דווקא לפלייסטיישן ימים ספורים אחרי שזכה בטורנר בגרמניה אחרי שעשה בית ספר למתחרים שלו.   

מונס, מה שלומך בימים אלה?
"מצוין, מתחיל לאט לאט לחזור לעצמי אחרי הפציעה שעברתי. לא מזמן חזרתי לרוץ, עובר טיפולים באופן יומי ומכין את עצמי הכי טוב שאפשר לקראת חזרת הליגה. עדיין אף אחד לא יודע מתי זה יקרה אבל המטרה להיות כל הזמן מוכן. המצב כרגע לא טוב כמו בשאר העולם ובמיוחד בגרמניה אנחנו נשמעים להוראות ומקווים לטוב. אנחנו מקבלים את התמיכה הנדרשת מהרשויות המקומיות בכלל ומהקבוצה בפרט. יש פאניקה ואי ודאות כמו בשאר המדינות בעולם, אבל סומכים על אנשי המקצוע פה, יש תחושה של ביטחון בתוך כל הבלגן".

מה קורה ביום יום?
"אני עובר טיפולים אינטנסיביים עם אנשי מקצוע ברמה הכי גבוהה שיש, בערב אני חוזר הביתה לזמן איכות עם האישה, פלייסטישן ואוכל טוב. גם בתקופות כאלה החוכמה היא להסתכל על חצי הכוס המלאה. מגיל צעיר שיחקתי בקבוצות עם לוח זמנים מאוד אינטנסיבי, זה הזמן להירגע, להטעין אנרגיות חיוביות ואני אופטימי בנוגע למצב שיש כיום, ביחד נעבור הכול, אין לי ספק בכלל".

חשבת לחזור לארץ לעבור פה את התקופה?
"למרות הצורך הרגשי שלנו להיות עם המשפחות בזמנים כאלה, אני נמצא פה בשביל מטרה אחת, אני מחויב למועדון ולעצמי. כרגע הדבר הראשון שאני רואה לנגד עיני זה ההחלמה מהפציעה ופה זה המקום הכי טוב לעשות את זה".

לפני כחודש נפצעת, מה עבר עליך באותו יום? בוא תחזור בבקשה לרגע הזה.
"זה היה מהרגעים הכי קשים בקריירה, ערב מאוד קשה, פתאום ראיתי שחור בעיניים. ידעתי מהרגע הראשון שמדובר בפציעה לא קלה, רציתי שתבלע אותי האדמה, זה היה שוק גדול במיוחד ברגעים הראשונים. קיבלתי את זה מאוד קשה במיוחד בגלל מה שעברתי בסביליה, לא שיחקתי כמעט חצי עונה. רציתי לחזור לעצמי ולמספרים שלי, אבל פתאום אתה מקבל שוק כזה גדול, אבל כל זה עושה אותך יותר חזק, מחשל. אחרי שקיבלתי את תוצאות הבדיקה הייתה סוג של הקלה, חששתי שזה יהיה יותר חמור".

מי עוזר לך?
“עם התמיכה של אשתי ושל המשפחה הצלחתי להתגבר מנטלית גם על המכשול הזה, אני לאט לאט מתחיל לחזור לעצמי. אני עובד לפי התכנית, לא ממהר לשום מקום ובמיוחד אחרי המצב היום אז באמת אין לי לאן למהר. אני הכי סבלני שיש, אהיה מוכן לחזרה של הבונדסליגה, זה בטוח. אני משוכנע שאחזור הרבה יותר חזק אחרי הפציעה, גם יותר חזק מנטלית".

לא אהבת בשבוע שעבר את מה שאיתי שכטר עשה כאשר העלה לרשתות החברתיות את התמונה, "ממשלה עם המשותפת - אסון לישראל".
"אני חושב ומאמין שאנחנו צריכים לדבר במגרש, אסור להכניס את הפוליטיקה לספורט. תאמין לי שיש כל כך הרבה אנשים שמתעסקים בזה, בטח לא אנחנו הספורטאים, אנחנו צריכים להוות דוגמה, של איך לקרב ולאחד דרך הספורט ולא ההפך".

ג'ימי טורק טען שאתם שחקני המגזר הייתם עדינים בתגובה לשכטר.
"לא רוצה להתייחס למה שטורק אמר, בסופו של יום כל אחד אחראי לאמירות שלו, אני אמרתי את דעתי ובזה זה נגמר. לא רוצה להתעסק בזה יותר, בטח אחרי מה שקורה בעולם היום".

איתי שכטר מול האח, אנס. דאבור: "צריכים לקרב ולאחד דרך הספורט" (עמית מצפה)איתי שכטר מול האח, אנס. דאבור: "צריכים לקרב ולאחד דרך הספורט" (עמית מצפה)

איך לדעתך יהיה הכדורגל אחרי המשבר?
"אולי אחרי המשבר יהיו קשיים כלכלים לחלק מהמועדונים בעולם אבל הכדורגל עבר כל כך הרבה משברים, מלחמות עולם, מחלות קשות, מה לא?! הוא תמיד שורד והוא תמיד יהיה שם".

ובינתיים זכית בגרמניה בטורניר פיפא בפלייסטיישן ופירקת את היריבים שלך
"כן, זה היה הישג גדול, ניצחתי בחצי גמר שחקן פרו שנחשב לאחד השחקנים הכי טובים בעולם בתחום הזה, על הנייר הוא היה אמור לקחת את הטורניר. בימים קשים אלו כשהכול מושבת אז לפחות יש לנו את הפיפא, שזה גם משהו".

ואני מבין שאתה גם מעורב עסקית בעניין ה-ESPORT עם משהו מעניין וחדשני?
"היום אני עובד על פרויקט גדול מאוד בתחום ESPORT, זה ממש בשלבים הסופיים. זה מאוד מעניין וזה הולך להיות הדבר הבא, הצלחתי לצרף בינתיים לחברה שלי 3 מתוך 5 השחקנים הכי טובים בארץ בפיפ”א”.

דאבור סיפר גם על מיזם נוסף אותו הוא הוציא לפועל יחד עם שני כדורגלנים בשוויץ – רשת מגרשי כדורגל וחדרי כושר באירופה, כאשר הראשון נחנך כבר לפני חודש וחצי בציריך.

בחזרה לדשא האמיתי. אתה מכיר מקרוב את ארלינג הולאנד שהשם שלו עלה השבוע כמועמד לריאל מדריד, מה אתה חושב עליו?
”אנחנו מכירים מהימים הראשונים שלו ברד בול, היה  לו קשה בהתחלה. עזרתי לו מאוד בכל עניין ההתאקלמות והוא היה פונה אליי בכל נושא, מאז אנחנו חברים טובים".

מונס דאבור באימון הופנהיים. "עובד עם מקצוענים שעוזרים לעבור את התקופה" (טוויטר)מונס דאבור באימון הופנהיים. "עובד עם מקצוענים שעוזרים לעבור את התקופה" (טוויטר)

לריאל מדריד הוא מתאים?
"אם הוא מתאים לריאל? לדעתי הוא הולך להיות הדבר הבא בכדורגל העולמי". 

ואי אפשר לסיים את הריאיון, בלי לסגור איתך את סיפור סבילה שם לא קיבלת הזדמנות ועזבת. מה קרה שם בדיוק?
"אני פחות רוצה להתייחס לנושא הזה, אבל אני כן יכול להגיד שמקצועית לא קיבלתי את מה שהגיע לי".

מונס דאבור מוצג בסביליה. "הם פספסו אותי" (רדאד גמונס דאבור מוצג בסביליה. "הם פספסו אותי" (רדאד ג'בארה)

הם פספסו אותך?
"בטוח שכן. למרות הכול אני עדיין ביחסים טובים עם כולם שם, זה היה מרגש לקבל מהם הודעות עידוד ותמיכה יום אחרי הפציעה, גם ממונצ’י ולופטגי. האוהדים שלהם עדיין שולחים לי הודעות תמיכה ואהבה למרות שאני כבר לא חלק מהמועדון, זה אף פעם לא מובן מאליו".

צפו: כך נראה אצטדיון בלומפילד בימים אלה



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */