יום שישי, 26.12.2025 שעה 18:25
ליגה ספרדית 25-26
4620-5118ברצלונה1
4216-3618ריאל מדריד2
3716-3318אתלטיקו מדריד3
3515-3116ויאריאל4
3317-2217אספניול5
2819-2917בטיס6
2319-2017סלטה ויגו7
2324-1618אתלטיק בילבאו8
2220-2317אלצ'ה9
2026-2417סביליה10
2022-1317חטאפה11
1820-1717אוססונה12
1824-1917מיורקה13
1820-1417אלאבס14
1820-1317ראיו וייקאנו15
1725-2117ריאל סוסיאדד16
1626-1617ולנסיה17
1533-1517ג'ירונה18
1126-717אוביידו19
1029-1716לבאנטה20

בספרד אישרו: הליגות ישוחקו במקביל לצ'מפיונס

נשיא לה ליגה, חאבייר טבאס, סיפר על החלטת אופ"א: "ליגת האלופות תושלם בסופי שבוע ביחד עם הליגות. הגיוני יותר שנחזור במאי ללא קהל כי אין ברירה"

|
ספורט (מערכת ONE)
ספורט (מערכת ONE)

התכנית הגדולה של אופ”א, שעוררה זעם והתנגדות מצד יובנטוס ואטאלנטה, ככל הנראה כן תצא אל הפועל. כך חשף הלילה (בין רביעי לחמישי) חאבייר טבאס, נשיא לה ליגה הספרדית, שהיה חלק מהדיונים עם אופ”א ביום שלישי האחרון. ההחלטה, כך מסתבר, היא לקיים את משחקי ליגת האלופות בסופי השבוע, במקביל למחזורים הרגילים בליגות השונות ברחבי אירופה ומי שישחקו במפעל, יצטרכו לשחק את מחזורי הליגה שלהן יומיים-שלושה לאחר מכן ולהתמודד עם עומס אדיר. 

מדובר כמובן במשחקי ההשלמה של שמינית הגמר, שלב רבע הגמר וייתכן שאף חצי הגמר, אחרי שגמר הטורניר נדחה ל-27.6. את הליגות יש לסיים עד ה-30.6 וטבאס, בניגוד לאנשי הליגה האיטלקית, מציין כי אין שום אפשרות לחרוג ולהיכנס לתוך יולי אך נראה כי הוא מדבר רק על הליגה הספרדית ולא בהכרח בטוח שהנושא פונה לשאר הליגות האחרות. “יש 130 שחקנים שהחוזה שלהם הוא עד ה-30.6. זה מציב בעיה. לא נוכל למתוח את הליגה מעבר לכך”, סיפר בראיון לרדיו קופה. 

ספיישל טאפאסים: מיטב הרגעים של האוהדים

התכנית של אופ”א: “אנחנו עובדים בתיאום עם אופ”א כדי להכין תכנית מסודרת. אנחנו לוקחים את תאריך הסיום שנקבע, 30.6, והולכים לאחור. כמה משחקים, איך ואיפה ניתן לשבץ, כדי לסיים הכל בזמן. ברור לנו כבר עכשיו שבמקרים בהם ליגת האלופות תשובץ בימי שבת וראשון, הליגה ממשיכה כרגיל. אם יהיו לנו קבוצות בשלבים האלה, הן יצטרכו להתמודד עם העומס. זו ההחלטה שהתקבלה. אם צריך לשחק את ליגת האלופות עד תום, נעשה את זה. זה ברור לנו שכל הקבוצות יצטרכו לשחק מחזורים רגילים ומחזורי אמצע שבוע. מי שיהיו חלק מליגת האלופות, יצטרכו לדחוף עוד משחק בדרך. אין סיכוי לסיים את העונה בלי שנשחק ראשון-רביעי-ראשון גם בלי קשר למשחקי ליגת האלופות”.

התרחיש הזה מציב אפשרות תיאורטית שריאל מדריד וברצלונה שעוד צריכות להשלים את שמינית הגמר שלהן יצטרכו לשחק ביום שבת בליגת האלופות, ביום שני את המחזור שהן הפסידו וביום רביעי את מחזור אמצע השבוע. מדובר בעומס חסר תקדים על השחקנים, והקבוצות יצטרכו למצוא פתרונות יצירתיים מאוד לנושא הזה. 

חאבייר טבאס עם ליאו מסי (רויטרס)חאבייר טבאס עם ליאו מסי (רויטרס)

האפשרות שיחזרו בסוף אפריל: “אנחנו לא רואים תרחיש סביר שזה יקרה. התאריך ההגיוני יותר יהיה באמצע חודש מאי. המטרה היא לחזור לשחק עם קהל, אבל אנחנו מבינים שכנראה גם במאי המשחקים יהיו בדלתיים סגורות כי אין ברירה אחרת. אם זה המצב, אז זה המצב, כך נשחק”. 

האפשרות ששחקנים נוספים ידבקו בקורונה: “אנחנו מקווים שעד אשר יהיה לנו תאריך רשמי לחזרת הליגה, לא נשמע על שחקנים נוספים שנדבקו. אנחנו כבר עובדים על תכניות בידוד רלוונטיות באזורים הנגועים יותר במדינה. אנחנו נערכים לתרחישים האלה. אם נצטרך לבודד קבוצות כדי למנוע כל סיכוי שיידבקו, נעשה את זה”. 

גמר גביע המלך שנדחה: “ננסה לגרום לכך שהמשחק הזה ישוחק. העדיפות הברורה שהוגדרה על ידי אופ”א היא לסיים את הליגות. ננסה למצוא סוף שבוע שבו אפשר יהיה לשחק את הגמר בין ריאל סוסיאדד לאתלטיק בילבאו אבל אם לא נמצא כזה, ההתאחדות תצטרך להיכנע ולחשוב על פתרון אחר. אולי לפתוח את העונה הבאה עם משחק הגמר”. 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */