יום ראשון, 07.12.2025 שעה 21:02
ליגה איטלקית 25-26
3013-3214אינטר1
289-1913מילאן2
2811-2013נאפולי3
278-1514רומא4
2512-2314בולוניה5
2411-1914קומו6
2312-1713יובנטוס7
2017-1914ססואולו8
2017-1814קרמונזה9
1911-1614לאציו10
1820-1413אודינזה11
1617-1714אטאלנטה12
1423-1213טורינו13
1419-1414קליארי14
1319-1014לצ'ה15
1120-1313גנואה16
1117-913פארמה17
1018-1013פיזה18
921-1114ורונה19
624-1114פיורנטינה20

מבודדים: המשחק שקבע שההצגה חייבת להימשך

אינטר שוב קרסה במשחק גדול, יובה הזכירה שהיא האלופה. וגם: ראמזי הגיע ואינזאגי מאמן העונה. "משולש איטלקי" על עוד מחזור של תהפוכות בצל הקורונה

|
ספורט (מערכת ONE)
ספורט (מערכת ONE)

אין ספק שאינטר עשתה שדרוג משמעותי העונה תחת אנטוניו קונטה. המאמן שהגיע בקיץ הפך קבוצה שהתמודדה על כרטיס לליגת האלופות לכזו הנאבקת על האליפות, אך המחזורים האחרונים הראו שהנראזורי פשוט קורסים תחת הלחץ ולא מצליחים לקחת את הנקודות במפגשי הראש-בראש במאבק המשולש, במה שמותיר אותם במקום השלישי ובמרחק של 9 נקודות מהמקום הראשון (עם משחק חסר). 

אינטר אמנם עשתה העונה כמה תוצאות גדולות, כולל מהפך הרואי מול מילאן בדרבי, אך במאני טיים נעלמת לגמרי. לקבוצה 3 הפסדי ליגה העונה – שלושתם לשתי הנאבקות עמה על האליפות וההפסד אמש (ראשון) 2:0 ליובנטוס קבע כי הביאנקונרי יסיימו את העונה עם מאזן מושלם מול היריבה בכחול-שחור. ככה, קונטה, לא לוקחים אליפות.  

מי מספר אחד? יובה מנצחת את אינטר 0:2

במחזור הקודם, עוד לפני דחיית המשחקים בשל נגיף הקורונה שמתפשט באיטליה (המדינה האירופית עם כמות הנדבקים הגבוהה ביותר ביבשת), הפסידה אינטר ללאציו ובמאבק הפנימי בין 3 המוליכות היא נמצאת אחרונה, ואם נוסיף לכך את ההדחה מליגת האלופות ברגע האמת של שלב הבתים, הרי שהחבורה של קונטה אמנם השתפרה משמעותית ביחס לעונות הקודמות, אך עדיין לא בלבל של הגדולות בעיקר בשל האופי. 

למשחק באליאנץ סטאדיום לא הגיע קהל לאור ההנחיות עקב הנגיף ונדמה כי גם החבורה של קונטה לא הופיעה למגרש בטורינו. השליטה של יובנטוס הייתה ברורה לאורך המשחק כשפעם נוספת שני שחקני ההתקפה המובילים של אינטר, לאוטרו מרטינס ורומלו לוקאקו, לא הגיעו למשחק גדול ונראו חסרי אונים בחלק הקדמי. 13 משחקים נותרו לנראזורי עד סוף העונה וכעת המשימה שלהם תהיה קשה בהרבה והמשחק הדחוי מול סמפדוריה הפך לכזה שאינטר פשוט חייבת לנצח כדי לא למצוא עצמה מחוץ למאבק המשולש. אם רק לפני חודש הוליכה את טבלת הליגה, הרי שכעת, בשל דחיית המחזור והמשחק החסר, הקבוצה ממילאנו איבדה משמעותית את המומנטום והמרדף אחר יובה ולאציו הופך לקשה אף יותר. 

הגברת שוב בפסגה 

ויש גם מנצחת גדולה מהאליאנץ. בניגוד לאינטר, יובנטוס נופלת מול הקטנות אך במאני טיים יודעת להתעלות. מאוריציו סארי ספג לא מעט ביקורות מאז הגיע לארץ המגף ונדמה היה שהלחץ על כפתיו במועדון שזכה 8 שנים ברציפות באליפות, גדול. אולם לזכות האיטלקי ייאמר שהוא יודע לשנות סגנונות ולהתאימם למשחק. בשעה שקונטה לא מוותר על מערך ה-3:5:2 הנצחי שלו, סארי נע בין 4:3:2:1 ל-4:3:3, והפעם בחר במערך האחרון כשלהפתעת כולם החליט להחזיר את פאולו דיבאלה לספסל אחרי שהעניק לו קרדיט במשחקים האחרונים. 

עם ארון ראמזי, בלז מטווידי ורודריגו בנטאנקור בקישור, סארי השיג בדיוק את מה שהוא רצה - שליטה במרכז השדה אל מול הקישור המעובה של היריבה, שנראה היה מסורבל. עם כריסטיאנו רונאלדו בצד אחד, דוגלאס קוסטה בצד השני וגונסאלו היגוואין בחוד, יובה יצאה מהר קדימה ובמחצית הראשונה רק יכולת טובה של סמיר הנדנוביץ' בשער האורחת מנעה כיבושים מהגברת הזקנה. 

ראמזי, שתפס את מקומו של מיראלם פיאניץ' ונראה שהתפקיד הזה במערך מחמיא לו הרבה יותר מאשר ב-4:3:2:1, גמל למאמנו עם השער שפרץ את הסכר 9 דקות בתוך המחצית השנייה ובאופן כללי הציג אולי את המשחק הטוב ביותר שלו מאז הגיע לטורינו. 

מי שדאג להכפיל את התוצאה הוא פאולו דיבאלה, כאשר 8 דקות מהרגע בו נכנס כמחליף כבש בביצוע פשוט נהדר, כזה ששוב מעלה שאלות מדוע הארגנטינאי לא מקבל מקום של קבע בהרכב. בימים בהם רונאלדו לא מספיק חד, יובה חייבת את דיבאלה והוא תמיד שם בשבילה. בשעה שהיגוואין כבר תקופה ארוכה לא מספק את הסחורה ונראה חלוד, הצמד דיבאלה את רונאלדו חייב לשחק יחדיו תמיד. 

בסופו של דבר, הייתה זו תצוגת תכלית של האלופה מול משחק נוסף בו אינטר לא הצליחה לקרוא תיגר במשחק גדול. יכול להיות שהמשחק הזה היה הרגע שהוציא את אינטר ממאבק האליפות והותיר את יובה ולאציו ראש בראש עד לסיום העונה, אך כמו שהליגה האיטלקית כבר לימדה אותנו - בעוד חודש עוד הכול יכול להשתנות בצמרת, וזאת בתקווה שבהלת הקורונה לא תפגע בהמשך העונה. 

שינה את פני המועדון: סימונה אינזאגי - מאמן העונה 

עוד לפני שהוחלט על דחיית המחזור הקודם, לאציו שוב הלהיבה, ניצחה גם את בולוניה ונהנתה משבוע שלם בפסגת הטבלה, זמן שיא במונחים של הליגה האיטלקית העונה, אך למרות שירדה למקום השני, הקבוצה של סימונה אינזאגי היא עדיין הפייבוריטית לזכייה כיוון שהיא פשוט משחקת את הכדורגל היפה ביותר בארץ המגף. עם הפסדה של אינטר, הנשרים כעת הפסידו הכי מעט משחקים בליגה (2) וכן רשמו 4 ניצחונות רצופים. העובדה שהיא ללא מסגרת אירופית, מאפשרת ללאציו להגיע משבוע לשבוע רעננה ועם ההרכב החזק ביותר, ללא רוטציות. 

עם הניצחון על בולוניה, לאציו רשמה את משחקה ה-21 ברציפות ללא הפסד בליגה, כשמתוכם ניצחה לא פחות מ-19 פעמים. מאזן פשוט מדהים מצד הקבוצה שספק אם בפתיחת העונה מישהו הימר עליה כזו שתקרא תיגר על האלופה הנצחית מטורינו, וכל זה הודות לאיש אחד שנמצא על הקווים של הנשרים. 

מאמן העונה באיטליה עד כה הוא כמובן סימונה אינזאגי ולאחרונה דווח בתקשורת המקומית כי בקרוב מאוד ידונו איתו במועדון על הארכת חוזהו, ללא כל קשר לאיך שהעונה תסתיים. גם אם הסקודטו לא יגיע לצד התכול של רומא העונה לאחר 20 שנה, הרי שהמאמן שינה לגמרי את פני המועדון ובזכות כדורגל מלהיב ומסחרר החזיר אותו לקדמת הבמה. בהנחה שיובנטוס לא תודח על ידי ליון בליגת האלופות (1:0 לצרפתים במשחק הראשון), הרי שלביאנקונרי מצפים חודשיים עמוסים מאוד בשתי הזירות, בעוד לאציו יכולה ליהנות מכך ואחרי שכבר גברה על האלופה פעמיים העונה, היא בהחלט ראויה לפסגה בסוף העונה. 

סימונה ולאציו מוכיחים שההמתנה משתלמת. המאמן שהגיע ב-2016 כמחליפו של סטפנו פיולי (כיום מאמן מילאן) עבר כברת דרך עד שמצא את הנוסחה. את עונת 2016/17 סיימה לאציו חמישית, מקום אליו הגיעה גם בעונה שלאחר מכן. בשנה שעברה צנחו הנשרים ואינזאגי עד למקום השמיני, אך הפעם הסיפור שונה לגמרי. ההמתנה השתלמה והמסע של אינזאגי בקבוצה מגיע לשיאו העונה, וזה בהחלט יכול להסתיים עם תואר חלומי. 

משחקי הליגה האיטלקית משודרים בערוץ ONE2 למנויי yes ,HOT סלקום TV ופרטנר TV.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */