יום שבת, 06.12.2025 שעה 11:07

"יש לשקול נחיצות יציאה לחו"ל בגלל הקורונה"

על רקע התפרצות הנגיף, בוועד האולימפי פרסמו הנחיות לספורטאים לשקול יציאה לתחרויות ומחנות שאינם נחוצים: "עלול להשפיע על ההשתתפות באולימפיאדה"

|
נבחרת הג'ודו בשדה התעופה (מערכת ONE)
נבחרת הג'ודו בשדה התעופה (מערכת ONE)

על רקע התכנון של נבחרת הג’ודו לטוס ליפן והימצאותם של ספורטאים נוספים במדינות שבהן נגיף הקורונה משתולל כמו באוסטרליה שם נמצאת נבחרת גלישת הרוח, הוועד האולימפי בישראל מחדד את ההנחיות לספורטאים והאיגודים האולימפיים לגבי הסכנות הכרוכות באשר לנגיף הקורונה: “יש לשקול את נחיצות הטיסה. הדבר עלול להשפיע על הסיכוי להשתתף במשחקים האולימפיים”, כך נכתב בהמלצות. 

פרופ’ דני נמט, המנהל הרפואי של הוועד האולימפי, ופרופ’ גל דובנוב רז, יו”ר הוועדה הרפואית של הוועד האולימפי בישראל, הוציאו היום (שני) לספורטאי הסגל האולימפי, הצוותים המקצועיים והאיגודים מסמך הנחיות מפורט להתנהלות והתמודדות עם תחלואה מנגיף קורונה החדש ושיקול הדעת בעת ההחלטה לנסוע למחנות אימון ותחרויות בעולם.

על פי ההודעה: “הוועד האולימפי בישראל, בהמשך להנחיות משרד הבריאות, מנחה כי טרם יציאה למחנות אימונים ותחרויות בחו”ל יש לשקול היטב את נחיצות הטיסה, לעומת הסיכון הפוטנציאלי בהידבקות, בהדבקה ו/או בצורך לשהות בבידוד 14 יום וההשלכות של אלה על בריאות ומוכנות הספורטאים והצוות, שעלולות להשפיע על הסיכוי להשתתף במשחקים האולימפיים. יודגש כי מדובר במגפה בהתהוות וכי ההנחיות בארץ ובעולם מתעדכנות כמעט מדי יום ביומו”.   

5 השערים הגדולים מהמחזור ה-25 באיטליה

במסמך נכתב: “יש להימנע מנסיעות שאינן חיוניות לסין היבשתית. בכל מקרה, אין להגיע למחוז חוביי (כולל העיר וואהן). משרד הבריאות ממליץ לשקול נחיצות של נסיעות ליעדים הבאים: הונג קונג, מקאו, טאיוואן, יפן, דרום קוריאה, סינגפור, תאילנד, אוסטרליה או איטליה. יש לשים לב כי ישנן מגבלות תנועה המוחלות על ידי השלטונות ביעדים השונים ויש להתעדכן עליהן בזמן אמת”.

בנוסף נטען כי “מדינות רבות אינן מאפשרות כניסת מבקרים המגיעים בטיסה ממדינות בהן קיימת התפרצות של וירוס הקורונה. נבחרות עלולות למצוא שאינן יכולות להיכנס להתאמן או להתחרות במדינות מסויימות לקראת המשחקים האולימפיים בשל ביקור קודם במדינה שנכנסה לרשימת היעדים בעלי סיכון לתחלואה”.

אם בכל זאת תצא משלחת לאחת מהמדינות הללו, אנשי המערך הרפואי של הוועד האולימפי ממליצים להימנע ממגע עם בעלי חיים, להימנע מקשר עם אנשים שסובלים ממחלה נשימתית חדה, להשתעל ולהתעטש לתוך המרפק, להקפיד על היגיינה ורחיצת ידיים, להימנע משהייה במוסדות בריאות ולצמצם למינימום מגע שאינו חיוני.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */