יום רביעי, 17.12.2025 שעה 23:40
ליגת ווינר סל 25-26
17733-8639מכבי ת"א
16589-7198הפועל ת"א
16667-7349הפועל העמק
15800-8439עירוני קריית אתא
14657-6578הפועל חולון
13744-7838בני הרצליה
13615-6548הפועל ירושלים
12775-7379עירוני רמת גן
12801-7489הפועל ב"ש/דימונה
12747-6949עירוני נס ציונה
11774-7199מכבי רעננה
11794-7279מכבי ראשל"צ
11740-6459הפועל גליל עליון
10778-6919אליצור נתניה

ימשיך לטפס בתחזיות הדראפט: הערב של אבדיה

במכבי ת"א התמוגגו מהיהלום שמצית את הדמיון, השיפור מביא את פרשני הכדורסל בארה"ב למקם אותו גבוה. השחקן: "הדאנק? רק אחרי 5 התקפות הבנתי מה קרה"

|
דני אבדיה (איציק בלניצקי)
דני אבדיה (איציק בלניצקי)

צעקות של שמחה לאחר הניצחון הדרמטי של מכבי תל אביב, 77:78 על פנרבחצ'ה של זליקו אובראדוביץ' אתמול (שישי) במסגרת המחזור ה-24 של היורוליג. אם לאחר הניצחון ברביעי על חימקי מוסקבה הצהובים אמרו "היינו צריכים את הניצחון הזה", אמש בקבוצה החלו כבר לחלום שוב, שכן הניצחון על חשבונם של הטורקים החזיר אותם למאבק על יתרון הביתיות. 

לאחר המשחק בסביבת הקבוצה שפעו מחמאות לדני אבדיה ולארון ג'קסון, לו זהו המשחק השלישי שהוא עולה לשחק כאשר הקרסול הימני שלו עדין לא כשיר במאת האחוזים. בקבוצה עד כה אהבו את ניהול המשחק של הרכז ונגד פנרבחצ'ה הוא גם סיפק תרומה התקפית אותה שמחו מאוד לקבל. כשקוסטאס סלוקאס נשלח לקו העונשין במכבי ת”א כבר אמרו "אם אנחנו מנצחים זה 77:78", זכר לתוצאה המיתולוגית של אלופת המדינה.  

ספרופולוס: "הניצחון הכי חשוב העונה"

דני אבדיה הפך עוד במחצית הראשונה לשיחת המחזור כאשר סקאוטים אשר צפו בו זכו לראות את היהלום הצעיר מסדר פוסטר שני בתוך 48 שעות, הפעם היה זה על חשבונו של ג'יג'י דאטומה. המהלך הביא להתלהבות עצומה ברשתות החברתיות ואבדיה מבחינתו המשיך לספק את הסחורה בדרך לקביעת שיא אישי של  13 נקודות. 

במשחקיו האחרונים אבדיה מציג יכולת שיא, בגרות וגרף שיפור שמביא את פרשני הכדורסל בארצות הברית למקם אותו במקום גבוה יותר, ואם להסתמך על המשחק אמש שהיה המשך ישיר ליכולתו הנהדרת מהמשחקים הקודמים לא מן הנמנע שדני ימשיך לטפס במעלה תחזיות הדראפט. התצוגה של דני מול חניכיו של זליקו אובראדוביץ' הביאה את אנשי המועדון פשוט להתמוגג מהכישרון שמצית את הדמיון כל פעם מחדש.   

דני אבדיה (איציק בלניצקי)דני אבדיה (איציק בלניצקי)

לאחר המשחק אמר אבדיה: "אני חושב שהיום הכול היה נגדנו, האווירה שהייתה מאוד שונה ועוינת וגם הפאולים הם הגיעו 22 פעמים לקו ואנחנו הגענו 11 פעמים, זה היה משחק שלדעתי פנר הייתה צריכה לנצח, אבל עוד הפעם, יש לנו אופי ואנחנו נלחמים, אנחנו אריות ובסוף אם נילחם עד הסוף תמיד אנחנו נוכל לנצח". על הטבעת הפוסטר אותה שם על ג'יג'י דאטומה הוסיף: "האמת היא שרק אחרי חמש התקפות הבנתי מה קרה, אבל זה היה מדהים, טירוף". 

"ניסיתי פשוט להישאר מרוכז", אמר אות’לו האנטר שקלע את סל הניצחון, "נתתי לווסטרמן לקלוע עליי את השלשה אז חשבתי לעצמי שזו הייתה טעות, והמאמן חשב על התרגיל הזה לפני שבועיים וזה היה התרחיש המושלם, וכל שניסיתי זה להוציא את זה לפועל. אני מרוצה אבל אנחנו יכולים לשפר את נושא הריבאונדים בהגנה, אפשרנו להם המון ריבאונדים בהתקפה, אני שמח שניצחנו אבל אנחנו מתרכזים כבר במשחק הבא".  

אותאות'לו האנטר (איציק בלניצקי)

ארון ג'קסון סיכם בעצמו את המפגש: "זה היה חתיכת משחק, שתי הקבוצות הצליחו להוציא לפועל היטב לקראת סוף המשחק, למזלנו הצלחנו לקחת פסק זמן ואני רוצה לומר שעל המהלך האחרון התחלנו לעבוד לפני שבוע וזה הגיע בדיוק בזמן. המאמן אמר לנו על איזה תרגיל הולכים והוא שירטט אותו מושלם, הכנסנו את הכדור טוב וסיום נהדר של אות’לו”.

עוד הוסיף: “אני יודע איך סקוטי מרגיש, הוא משחק על רגל אחת אני נקעתי את הרגל לפני שבוע וחצי, ואז שוב במשחק היורוליג הקודם, קיבלתי זריקה ועליתי לשחק, אנחנו יודעים פשוט עד כמה הניצחונות הללו חשובים. אני יודע עד כמה זה חשוב להיות ברמה של פיינל פור. אנחנו רוצים להגיע למקום שבו אנחנו צריכים להיות, אז פשוט שיחקתי ונלחמתי".     

ארון גארון ג'קסון (איציק בלניצקי)

טיילר דורסי התקשה להיכנס לקצב אך בקלאץ' שוב קלע סל חשוב עבור קבוצתו אמר: "זה היה משחק קשה שבו נלחמנו והשגנו ניצחון קשה נגד קבוצה מאוד טובה, התאמנו על המהלך שהמאמן שרטט לנו וזה בוצע לכדי שלמות – אנג'לו מסר את הכדור נהדר ואות’לו קלע. בפוזשן לפני קלעתי, הם ניסו להרחיק אותי מהשלשה אז הלכתי פנימה וקלעתי את זה, אבל זה היה משחק שבו נלחמנו קשה וכקבוצה הראינו המון אופי, אנחנו עכשיו ננוח קצת ויש לנו כבר ביום שלישי משחק בבית". הצהובים יארחו את הפועל באר שבע.  




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */