כפיר אדר
|

ליאור אליהו (שחר גרוס)
שני המשחקים האחרונים בהחלט של הסיבוב הראשון בגביע המדינה נערכו הערב (חמישי) ונקבעה בכך תמונת כל הקבוצות בשמינית הגמר. מכבי אשדוד השיגה את הכרטיס ה-15 עם 73:76 על אליצור קריית אתא מהליגה הלאומית והפועל אילת נטלה את הכרטיס ה-16 והאחרון אחרי 76:103 על הפועל עפולה, גם היא מהלאומית.
אליצור קריית אתא – מכבי אשדוד 76:73
הצפוניים מהלאומית לא הצליחו לנצל את הסגל הקצר של בראד גרינברג שכלל שני זרים בלבד – אלייז’ה ג’ונסון ונואה דיקרסון ועפו כבר בשלב הראשון. ליאור אליהו המשיך את היכולת הנפלאה שלו מהמשחק האחרון בליגת ווינר סל והיה נפלא בדרך ל-10:22 ברבע הראשון. סטו דגלאס צלף וקיבל סיוע גם מצוף בן משה ובהפסקה עמד היתרון האשדודי על 29:40.
הפועל ת"א שוב מפסידה, הפעם 76:83 לאשדודהמארחים עוד הצליחו להקטין ברבע השלישי ל-55:52 בזכות יכולת טובה של צמד הזרים מרכוס רלפורד וקווינטרל תומאס, אבל האורחת שברחה בתחילת הרבע האחרון ואיבדה את רובו, עמדה בלחץ למרות מיני קאמבק בדקות האחרונות שהוביל דניאל דנינו בדרך לפיגור של 3 נקודות דקה לסיום בזכות נקודות של אליהו ואלייז’ה ג’ונסון. דגלאס הצטיין עם 19 נקודות, אליהו תרם 14 נקודות ו-13 כדורים חוזרים לצד 7 אסיסטים, 12 לג’ונסון. בצד השני, רלפורד עם 17 נק’ ו-11 כ”ח, דנינו עם 16 ותומאס עם 16 נק’ ו-18 כ”ח לא הושיעו.
הפועל עפולה – הפועל אילת 103:76
אי אפשר לומר שהקבוצה מליגת המשנה לא התאמצה ולא היוותה יריב שקול ליריבה העדיפה מליגת ווינר סל. במשך כמעט שלושה רבעים לא הצליחו הדרומיים לברוח, אבל רבע שלישי נהדר אותו הוביל ג’ארד טרל, הספיק מול הקבוצה מבירת העמק שתתרכז כעת רק במשחקי הליגה שלה.
הפועל ב"ש עם 87:88 דרמטי על אילתדולב דראפיץ’ ומקסים קיקוס הובילו את המארחים בחצי הראשון הצמוד שהסתיים ב-38:46 בלבד לאורחת, אבל העפולאים לא הצליחו להקטין את ההפרש עד הסיום, כאשר גם לארי גורדון וזיו בן צבי היו מצוינים בקבוצה של אריק אלפסי ודאגו שהפער רק יגדל. 22 נקודות היו לטרל, 18 לגורדון, בן צבי הוסיף 15 נק’ לצד 10 אסיסטים. 15 נק’ לדראפיץ’ בצד השני.