יום שישי, 26.12.2025 שעה 14:11

דיווח: המרתון ב-2020 יעבור מטוקיו לסאפורו

לונה סלפטר, תתכונני. הריצה הארוכה ביותר במשחקים האולימפיים שיתקיימו בקיץ 2020 לא צפויה להתקיים בטוקיו, אלא בבירת מחוז הוקאידו בשל מזג האוויר

|
מרתון יפן 2019 (רויטרס)
מרתון יפן 2019 (רויטרס)

לונה סלפטר, תתכונני - המרתון עובר למקום אחר. לפי דיווחים זרים, הריצה הארוכה ביותר במשחקים האולימפיים שיתקיימו בקיץ 2020 לא תהיה בטוקיו, אלא תועתק לעיר אחרת בגלל תנאי החום הקשים.

המרתון צפוי לעבור מטוקיו לסאפורו, בירת מחוז הוקאידו והעיר החמישית בגודלה ביפן שנמצאת בחלקה הצפוני של המדינה ומנותקת לחלוטין מהעיר טוקיו שאמורה לארח את המשחקים. זאת בגלל החשש מהחום הכבד ששורר בטוקיו, מה שעשוי להקשות על הרצים ואף לפגוע בבריאותם.

סאפורו אירחה את משחקי החורף האולימפיים ב-1972 ובתקופת יולי 2020 המעלות שם יהיו קירות יותר בחמש עד שש מעלות צלזיוס מאלה שבעיר טוקיו, זאת משום המרחק בין הערים הוא מעל 800 קילומטר, כאשר סאפורו נמצאת צפונה מטוקיו החמה.

לונה צלונה צ'מטאי-סלפטר (שחר גרוס)

החשש הוא שהטמפרטורה תעלה מעל ל-40 מעלות ביום המרתון בטוקיו ובשלב זה עדיין לא נקבע דבר באופן רשמי, אך מדובר בהצעה שבוועד האולימפי העולמי ישקלו בימים הקרובים בעקבות המלצות שקיבלו מטעם גורמי הרפואה.

כזכור, סלפטר התמוטטה במהלך ריצת המרתון שהתקיימה לאחרונה בדוחא שבקטאר בשעות הלילה עקב תנאי החום הקשים, כמו גם מרתוניסטים נוספים, מה שגרר ביקורת קשה.

לפי הדיווח, ההחלטה להעביר את המרתון האולימפי ליעד אחר מקובלת על יו”ר איגוד האתלטיקה העולמי סבסטיאן קו, שתומך במהלך.

יש לציין כי מהלך שכזה מנוגד לרוח האולימפית, משום שהעיר אמורה לארח ולא המדינה, אך מסתבר שבעקבות ההתחממות הגלובלית גם הרוח האולימפית יכולה להשתנות.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */