יום שבת, 06.12.2025 שעה 13:39

טל פליקר: רוצה לתת את הטוב ביותר שלי

הג'ודואי מכוון מטרות לפני אליפות העולם, שתיפתח מחר ביפן: "המטרה לעבור את השלבים אליהם הגעתי", "תחרות הכי קשה שיש ובאים נטו כדי להילחם בה"

|
טל פליקר (שחר גרוס)
טל פליקר (שחר גרוס)

אם יש ג'ודאי בסגל הנוכחי של נבחרת ישראל שהצליח לזכות במדליה באליפות העולם, זהו טל פליקר. זוכה מדליית הארד מהתחרות שהתקיימה לפני שנתיים, הגיע בשנה שעברה לקרב נוסף על הארד אך סיים במקום החמישי ובלי מדליה. למרות זאת, הוא היחיד מבין כל חברי המשלחת שהופיע פעמיים ברצף בחצי הגמר של התחרות הכי יוקרתית בשנים האחרונות.

פליקר, שמתחרה בקטגוריית משקל של עד 66 ק"ג, ינסה גם הפעם ללכת עד הסוף, ואולי אפילו לשפר את ההישג שלו. “הפעם אני מקווה לבוא ולתת את הטוב ביותר שלי, במטרה אולי גם לעבור את ההישג הזה”, אמר לפני פתיחת התחרות בטוקיו שביפן.

טל פליקר (שחר גרוס)טל פליקר (שחר גרוס)

אליפות העולם תיפתח מחר (ראשון) ופליקר יתחרה ביום השני שלה, לאחר שבתקופה האחרונה הוא ירד ביכולתו ולא הצליח לרשום הישגים גדולים מאז אליפות העולם האחרונה בה השתתף וסיים במקום החמישי. “אליפות העולם היא התחרות הכי קשה שיש ובאים נטו כדי להילחם בה”, הוסיף הג'ודאי.

במקביל למאבקים שלו על המזרן, גם התוצאות של ברוך שמאילוב בתחרות הזו יוכלו להשפיע על איך שתיראה הקריירה של פליקר. נכון לעכשיו, שניהם במאבק ישיר על הכרטיס הבודד בקטגוריית המשקל שלהם לאולימפיאדת טוקיו 2020, כאשר התחרות העולמית מעניקה ניקוד גבוה כך שיש לה חשיבות גדולה.

טל פליקר (אחמד מוררה)טל פליקר (אחמד מוררה)

כרגע שמאילוב מדורג במקום הרביעי בדירוג האולימפי, בעוד שפליקר במקום השמיני. לפי הקריטריונים להכרעה שקבעו לאחרונה איגוד הג'ודו הישראלי והיחידה לספורט הישגי, אם בסוף חודש פברואר יהיה בדירוג האולימפי הפרש של ארבעה מקומות ומעלה ביניהם, שמאילוב הוא זה שיטוס למשחקים האולימפיים. אם לא, המאבק יוכרע חודש לאחר מכן.

על פניו, כרגע הלחץ הוא על פליקר, שצריך לספק תוצאות. “התחרויות הגדולות הן המטרה שלי”, ציין פליקר בהתייחסות למאבק שלו מול שמאילוב. “אני רוצה לזכות במדליות בתחרויות הגדולות ולהיכנס מהדלת הראשית, ולא לצבור ניקוד מטורנירים קטנים. בסופו של דבר, אני חושב שהמאבק הזה יעשה לנו רק טוב. אני רוצה להשתפר בהישגים שלי ואני מוכן לזה”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */