יום שבת, 06.12.2025 שעה 11:32
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

רוטנשטיינר: אתן הכל כדי לפתח את כדורגל הנשים

המנהל הטכני של נבחרות ישראל נאם בכנס 'העתיד של כדורגל הנשים' בשיתוף צ'לסי, שהיו"ר שלה אמר: "נעזור לו להפיץ את הבשורה", המאמנת: "חסרה השקעה"

|
וילי רוטנשטיינר (איציק בלניצקי)
וילי רוטנשטיינר (איציק בלניצקי)

לאחר שקיימו הבוקר (ראשון) משחק ידידות בין ילדות ישראליות לפלסטיניות, ראשי המשלחת של צ׳לסי בשיתוף ההתאחדות לכדורגל ערכו את אירוע “העתיד של כדורגל הנשים” במלון הילטון המפואר בתל אביב. באירוע הרצו יו”ר צ׳לסי, ברוס באק, נציג האקדמיה לכדורגל של המועדון, סיימון ג׳ונס.

גפ מאמנת קבוצת הנשים, אמה אייס, דיברה והסבירה את הסיבות מדוע מועדונים חייבים קבוצת נשים ומהי האסטרטגיה להצלחה. לאירוע הגיע מנהלה הטעני של נבחרות ישראל, וילי רוטנשטיינר, בליווי גיא עזורי וניר לוין, פטריק ואן לוון ונציגים של הקבוצות הבכירות בארץ. 

כנס קידום כדורגל הנשים של צ'לסי

קבוצת הנשים של מועדון הפאר צ'לסי נמצאת בישראל לטובת משחק הידידות שיתקיים מול נבחרת הנשים הלאומית שלנו ביום שלישי הקרוב באצטדיון המושבה (19:30). מטרת המשחק היא קודם כל חגיגת כדורגל ובנוסף קידום ופיתוח ספורט הנשים בארץ. המשחק והביקור עצמו הינו חלק מפרויקט משותף של צ'לסי, בחסות הבעלים הרוסי-ישראלי רומן אברמוביץ׳, וההתאחדות לכדורגל בישראל. 

וילי רוטנשטיינר פתח את הכנס, והציג את התוכנית שלו לקידום כדורגל הנשים בארץ: “כבוד גדול לארח אתכם כאן. חשוב לי לציין שאעשה כל מה שאוכל לעשות על מנת לתמוך בפיתוח כדורגל הנשים בישראל. אוסטריה דומה לישראל בכמות האנשים, בערך 8 מיליון נפשות. לפני 10 שנים יזמתי באוסטריה תוכנית בסגנון שאני רוצה ליצור כאן וההצלחה הייתה גדולה, לכן זה אפשרי. אנחנו צריכים את המועדונים האירופאיים איתנו כדי לעשות זאת באופן יום יומי. זאת הזדמנות נהדרת לשפר את הפרטים הקטנים בהתקדמות המתוכננת שלנו”. 

פטריק ואן לוון (איציק בלניצקי)פטריק ואן לוון (איציק בלניצקי)

עוד הוסיף האוסטרי: “הפרויקט המתוכנן שלי ייקרא ‘פרויקט 22’, והוא הולך להתפרס על 3-4 שנים. המטרות המרכזיות בו הן קידום השיווק של הענף בכל התחומים, הכפלת מספר הקבוצות הפעילות בארץ, קידום השחקניות האיכותיות ביותר לרמה בינלאומית, שיפור מתחמי האימונים וחינוך המאמנים עצמם, יצירת מאגר של שופטות כדורגל איכותיות, קידום נשים בתפקידים בכירים בכדורגל הישראלי והגדלת שיתופי הפעולה של מועדונים באירופה עם ההתאחדות לכדורגל”.

יו״ר צ׳לסי, ברוס באק, אמר: “בהתחלה הייתה קבוצת נשים המזוהה עם צ׳לסי אבל לא חלק מהמועדון עצמו, רומן אברמוביץ’ לקח את הקבוצה והפך אותה לקבוצה הרשמית של המועדון. אמה אייס היא אישה מדבקת במובן הטוב, כשרואים את ההתרגשות והתשוקה שלה ישר רוצים לתמוך. יחד איתה התחלנו לזכות בגביעים ותחרויות, והחלטנו לפני 3 שנים לתת גישה ותנאים לנבחרת הנשים בדיוק כמו לקבוצת הגברים. רואים את ההתקדמות, יש 20% יותר נשים אוהדות במגרשים מלפני 15 שנים, והרבה מכך בזכות קבוצת הנשים שלנו. אנחנו רוצים לעזור לווילי להפיץ את הבשורה ולקדם את כדורגל הנשים. ראשי המועדונים הבכירים צריכים לתרום את חלקם לנושא ולא רק ההתאחדות לכדורגל בישראל, כך אפשר באמת להתקדם”.

ברוס באק (איציק בלניצקי)ברוס באק (איציק בלניצקי)

ראש האקדמיה לכדורגל בצ׳לסי, סיימון ג’ונס, הוסיף: “כבוד גדול להיות פה בישראל עם צ׳לסי, הייתה לנו אסטרטגיה בקידום טניס הנשים באנגליה שמאוד דומה למה שווילי הציג ותראו איפה טניס הנשים נמצא היום״. 

סיימון גסיימון ג'ונס (איציק בלניצקי)

מאמנת קבוצת הנשים, אמה אייס, סיפרה: “מ-2012 עד היום עשינו התקדמות מדהימה. זו לא רק ההשקעה הכספית החסרה, אלא התפיסה שמועדונים צריכים לאמץ את קבוצות הנשים שלהן ולהשקיע בהן כמו אצל הגברים. כדורגל הנשים רק יגדל, לא נלך לשום מקום. מדהים לראות ילדות בנות 9 שיש להן את מי להעריץ ולחקות. כדורגל נשים הולך להיות הספורט השני המצליח בעולם אחרי הגברים. הלקח העיקרי שהבנתי בשנים האחרונות הוא שחייב להבין את ההבדל בין נשים לגברים מבחינת ההשלכות של המקצוע והטיפול בהן. צריך לדאוג לנשים אחרת כדי לשמור עליהן ולהפוך אותן למקצועניות״.

אמה אייס (איציק בלניצקי)אמה אייס (איציק בלניצקי)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */