יום שבת, 06.12.2025 שעה 12:59
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

"ירדן צריך להתבגר, בחיפה צריכים לחבק אותו"

בעלי בני יהודה, אברמוב, בראיון ל-ONE אחרי גביע שני ב-3 שנים: "בעלים רוצה להחליט מקצועית? שיעשה קורס". ענו: בעלים נוספים צריכים ללמוד ממנו?

|
ברק אברמוב (חגי מיכאלי)
ברק אברמוב (חגי מיכאלי)

הבעלים של בני יהודה שהוסיף עוד תואר בשלוש שנים בהם הוא בקבוצה בראיון מיוחד ל-ONE:"בעלים שרוצה להחליט, תעשה קורס פרו, תהיה מאמן", "אני עוד לא בן 40, עברתי דברים כמו שאנשים עוברים 200 שנה, אני קר רוח בלי דם בגוף".

לאחר שחגיגות הזכייה הנוספת שלו בגביע המדינה מעט שכחו והוא עצמו הספיק לנוח קצת, ברק אברמוב, הבעלים של בני יהודה, כבר מחשב בראש את המספרים לקראת העונה הבאה. בצד המקצועי הוא הביא בתוך שלוש שנים גביע שני לבני יהודה, ובכלכלי הוא מסיים לשלם העונה חובות עבר של כ-7 מיליון ש”ח שהיו לקבוצה לפני שהגיע אליה, מה שישחרר לו סכומי כסף נוספים לקראת העונה הבאה.

מסיבה בכתום: כך חגגו שחקני בני יהודה

שכר השחקנים של הקבוצה משכונת התקווה עומד העונה על כ-5.8 מיליון ש”ח בלבד, כאשר בתוך זה כלול גם שכרו של אנטוניו מרשיץ' שעלה כ-850 אלף ש”ח. לכן, לקראת העונה הבאה אברמוב יוכל להכפיל כמעט את שכר השחקנים ולהמשיך לעמוד על אותו תקציב של כ-17 מיליון ש”ח. בזכות המכירה של ירדן שועה במהלך העונה, הקופה שלו כעת מאוזנת עם כל החובות אותם שילם. החוב שנשאר לאברמוב לשלם הוא חוב למס הכנסה עליו הגיע להסדר פריסה. שלא תטעו, הכול מחושב אצל אברמוב עד הגרוש האחרון.

בעלי בני יהודה מודע לכך שבעקבות העונה המוצלחת לשחקניו יש ביקוש גדול, אך הוא ממש לא מתרגש מכך. אברמוב דחה את כל השיחות לאחר גמר הגביע. מבחינתו, תג המחיר של דולב חזיזה, אותו מכבי חיפה רוצה אותו, הוא כמיליון יורו, לא פחות. אברמוב עשוי לכלול בעסקה כזו גם את עמית זנטי ששייך לירוקים. מבחינת זוכת הגביע, היא לא מתכוונת שזנטי ימשיך אצלה בהשאלה ותרצה שהוא יהפוך להיות חלק בלתי נפרד מהקבוצה. כדי לשמור על קופה מאוזנת, אברמוב עבד לא מעט על שיטת השאלת שחקנים, אך כעת הוא מבין שלטווח ארוך זה לא נכון מבחינת הקבוצה והחליט לקחת שחקנים בהשאלה רק אם אין ברירה.

שחקני בני יהודה חוגגים עם הגביע (חגי מיכאלי)שחקני בני יהודה חוגגים עם הגביע (חגי מיכאלי)

מבחינת המאמן שלו, אברמוב יודע מה יוסי אבוקסיס שווה. לכן, הוא הכניס לו סעיף שחרור של כ-300 אלף אירו במקביל לשדרוג שכרו. כאשר אברמוב ישב בשבוע שעבר עם יוסי בניון, המנהל המקצועי החדש של בית"ר ירושלים, והשם של אבוקסיס עלה על השולחן, אברמוב, כך מספרים, אמר לבניון ‘אני לא רוצה לשחרר אותו, אך אם אתם תתעקשו, אז יש לו מחיר שחרור וגם תצטרכו לתת לו חוזה לארבע שנים לפחות בשכר של כ-300 אלף יורו לעונה’. בבית"ר הבינו ישר שאברמוב למעשה ‘נעל’ את אבוקסיס בשכונת התקווה לשנים הבאות”.

אברמוב מנהל את בני יהודה כעסק לכל דבר, הוא לגמרי נמצא עם רגליים על הקרקע, לא מתחייב ונותן את מה שאין לו, מתייחס אל המועדון כאילו היה אחת מהמסעדות שלו, עם שפיות כלכלית, חכמה רבה והסתכלות קדימה. הוא גם מבין בכדורגל, והכי חשוב, מפגין קור רוח מדהים. "אני עוד לא בן 40 ועברתי דברים בחיים שבן 200 לא עובר. אני יודע לשמור על קור רוח בלי דם בגוף. עוד דבר, גם ליד מה שעברתי עם אבא שלי ז"ל בשלושת החודשים האחרונים הכול מתגמד. אני יודע גם בגלל  כל זה איך להעביר ולהרגיע אחרים", הסביר אברמוב לגבי אופיו.

שחקני בני יהודה עם יוסי אבוקסיס, אברמוב שחקני בני יהודה עם יוסי אבוקסיס, אברמוב 'נעל' אותו בשכונת התקווה (חגי מיכאלי)

אברמוב מספר כי לפני גמר הגביע בשיחה עם אבוקסיס, הוא אמר למאמן “זה לא קל לנהל גמר גביע מבחינת כל המסביב של הקבוצה. צריך להבין איך לעשות את זה. מול השחקנים, מול אנשי הצוות. מה שעשיתי זה היה להרגיע את כולם. אמרתי לכולם ‘יש מנצחת אחת, נעשה את הכי טוב שאנחנו יכולים. אמרתי ליוסי (אבוקסיס, ג.ל.) שהיה מאוד לחוץ ’יוסי תהיה רגוע. יוסי, את שלנו אנחנו עשינו, אם נזכה בגביע זה יהיה בכלל חלומי. אף אחד לא יכול עליך על מה שעשית’. אני דווקא ברגעים כאלה יודע איך להרגיע, לא להלחיץ. עשיתי זאת גם עם השחקנים כדי שיירגעו ולכל האנשים מסביב לקבוצה. התפקיד שלי לפני הגמר היה לשדר רוגע, להוריד את הלחץ בו היו כולם".

ומי שביקר אותך בתחילת העונה צריך לבקש ממך סליחה?
"עם תוצאות אי אפשר להתווכח. כאשר רואים את התוצאות מי שביקר מבין שטעה. בחיים בכלל לא רק בכדורגל, מי שביקר חושב שהוא גאון ומבין בכל הדברים. כאשר אתה בפנים אתה רואה דברים אחרת. לא כל מה שאתה רואה מבחוץ זה נכון. אין לי שום עניין שיבקשו סליחה וכו'".

אוהדי בני יהודה (חגי מיכאלי)אוהדי בני יהודה (חגי מיכאלי)

אבל כאשר הפגינו נגדך, זה כאב לך, גם היו לך אף מחשבות על עזיבה.
"על המכירה של ירדן הייתה ביקורת גדולה של האוהדים, אבל הכול נעשה בשיתוף עם יוסי אבוקסיס ואישורו. ידענו שאנחנו צרכים להביא חלוץ במקומו. היינו נעולים על יאקוב סילבסטר שרצינו אותו, אבל זה לקח 3 שבועות וחיכינו לו, לכן בזמן הזה, בין המכירה להגעה של סילבסטר, הייתה ביקורת. כאשר אתה בעלים אתה לוקח בחשבון שיבקרו אותך. אבי לוזון נכשל במכבי פ"ת, ירד ליגה ויצא בליווי משטרה. אבל כאשר אתה מצליח להביא גביע בעונה ראשונה, פלייאוף עליון בשנייה ועושים מחאה מתחת לבית שלך, כשיש ילדים ומשפחה, זה לא יפה, לא מכובד. אני לא מנסה לחנך אף אחד, אבל אף אחד לא יזיז אותי מהדרך שלי. אני שמח שפתחנו דף חדש וזה מאחורינו".

חשבת שתהיה לך הצלחה כזו בתוך 3 שנים?
"לא, חשבתי שבני יהודה מועדון חזק. אבל לא חשבתי שבזמן קצר כזה ירצו לחקות את הד.נ.א של בני יהודה. שחקנים כיום רוצים להגיע רק לבני יהודה, מה שלא היה בעבר. יואב כץ זכה בתואר רק לאחר 14 שנה, ג'קי בן זקן מעל עשור בכדורגל ולא זכה בתואר, אבי לוזון הגדול שהמציא את הכדורגל, מלבד גביע הטוטו לא זכה בתואר".

שחקני בני יהודה מניפים את גביע המדינה (עמרי שטיין)שחקני בני יהודה מניפים את גביע המדינה (עמרי שטיין)

בתחילת העונה, חשבת שהיא תהיה כל כך מוצלחת מבחינתכם?
"בתחילת השנה חשבנו שיש לנו קבוצה טובה, ושלא נהיה בתחתית. בחודש הראשון כזכור לא הצלחנו, אבל האמנתי בדרך. אמרתי ליוסי, ‘תמשיך בדרך שלך, אם צריך נחליף שחקנים’. כל אחד בדרך ניהול שלו. יש אחד מרחוק, יש אחד מקרוב. אני חושב שלהתערב מקצועית קרוב קרוב זה לא נכון. צריך לדעת מתי לשחרר ולהתערב כאשר צריך, אז מכבדים אותך יותר. להתערב כבעלים בכל חילוף זה מיותר. אם אתה רוצה להחליט, אז תעשה קורס פרו, תהיה מאמן. אני חושב שצריך לתת למאמן לעבוד ויש קבוצות שפשוט לא מתנהלות נכון מבחינה זו".

ברק, אי אפשר שלא להתייחס לירדן שועה שפרח אצלכם, ובמכבי חיפה יש בלגן גדול איתו, מה אתה מייעץ לירדן ולמכבי חיפה לעשות כדי שיוכלו להצליח ביחד?
"אצלנו, כאשר פעם אחת הוא חצה את הגבולות, יוסי לקח אותו לשיח, ואמר לו ‘ירדן עוד פעם אחת, אתה חוזר לנוער’, מאז לא היו איתו כל בעיות. ירדן צריך להבין שהוא במערכת אחרת שצריך לכבד אותה, אולי היא שונה, פחות משפחתית, אבל הוא צריך להיות מספיק בוגר ולדעת להתאים את עצמו. מנגד מכבי חיפה צריכה פחות להילחם בו, לחבק ולחבק אותו. אבל הדברים בעיקר לירדן, שחייב להתאים את עצמו".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */