יום שישי, 26.12.2025 שעה 20:15

ביה"ד לעבודה: חוזי העסקה של שחקנים - לא חוקיים

במסגרת דיון שקיים בית הדין הארצי לעבודה הובהר להתאחדות לכדורגל שהשחקנים למעשה חותמים על חוזי העסקה שיש בהם סעיף לא חוקי הנוגע למנגנון קיזוז

|
רגב וולק (רדאד ג'בארה)
רגב וולק (רדאד ג'בארה)

תקדים. בית הדין הארצי לעבודה, שדן בתיק של הבלם לשעבר, רגב וולק, נגד מכבי הרצליה, קיבל את עמדת השחקן שיוצג על ידי עו"ד שי אליאס ואת עמדת ארגון השחקנים שיוצג באמצעות עו"ד מאיה צחור אבירם ועו"ד מאיה פרנקו, כי הסעיף בחוזי העסקה של שחקנים הקובע שכר, כולל פיצויי פיטורים ומנגנוני קיזוז והשבה, אינו חוקי. בית הדין המליץ למכבי הרצליה למחוק את הערעור.

כמו כן, במהלך ההליך, בית הדין הבהיר להתאחדות לכדורגל שעליה לשנות את הסעיף ולהפסיק להחתים את השחקנים על הסעיף שאינו חוקי. כמו כן המליץ בית הדין הארצי להתאחדות לייצור מנגנון של ביצוע הפרשות פנסיוניות מלאות לכלל השחקנים.

משמאל עו"ד מאיה פרנקו ,עו"ד מאיה צחור-אבירם, ניר אלון,עו"ד שי אליאס, רגב וולק, אלירן חיים (מערכת ONE)משמאל עו"ד מאיה פרנקו ,עו"ד מאיה צחור-אבירם, ניר אלון,עו"ד שי אליאס, רגב וולק, אלירן חיים (מערכת ONE)

עו"ד שי אליאס, ועורכת הדין, מאיה צחור, אמרו בתגובה כי: "אנו מרוצים מאוד מהחלטת בית הדין הארצי, להורות למכבי הרצליה למחוק את הערעור. כפי שטענו  לכל אורך הדרך, לא היה כל בסיס לערעור. מדובר בסעיף לא חוקי שמקפח זכויות מגן של שחקני כדורגל ובצדק. אנו מצפים מההתאחדות לפעול באופן מידי לשינוי החוזה האחיד של השחקנים במו"מ עם הארגון".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */