יום שישי, 26.12.2025 שעה 16:33
לאומית גברים סל 25-26
251016-120313הפועל אילת
241012-116813מכבי רחובות
221034-113213עירוני נהריה
211022-103613הפועל חיפה
201107-120613מכבי אשדוד
191000-104913א.ס. רמה"ש
191003-96612מ.כ. עוטף דרום
18945-96211אליצור אשקלון
181162-113313הפועל מגדל העמק
171045-99812מכבי קריית גת
171202-113613אליצור יבנה
171092-101913מכבי פ"ת
16967-92111אליצור שומרון
15941-85811מכבי מעלה אדומים
151141-105413מכבי חיפה
141174-102213מ.ס צפת

מאדן טוען כי ספג יריקה, אשקלון: לא הייתה כזו

במהלך ה-67:72 על גליל עליון, אוהד הדרומיים ירק לכיוון הגארד לכאורה שטען: "כזה דבר לא חוויתי", באשקלון נטען: "הוא התגרה", סוכר: "מגנה אלימות"

|
רשאד מאדן עם הכדור (מרטין גוטדאמק)
רשאד מאדן עם הכדור (מרטין גוטדאמק)

פלייאוף הליגה הלאומית נפתח אמש (ראשון) בצורה הכי חמה שיש, עם ארבעה משחקים מצוינים ושתי הפתעות ענק, האחת מהן במטרווסט שם אליצור יבנה גנבה את יתרון הביתיות ממכבי רעננה והשנייה בכפר בלום, שם אליצור אשקלון רשמה 67:72 על הפועל גליל עליון. אבל, בספורט הישראלי כמו בספורט הישראלי, שום דבר לא יכול ללכת חלק.

לאנשי הפועל גליל עליון יש תלונות קשות מאוד נגד הדרומיים ובמיוחד האוהדים שלהם שכ-50 מהם הגיעו למשחק: "שערורייה ובושה וחרפה. לא יתכן שקהל של 50 איש שמקבל אירוח כיד המלך, מקלל את רשאד מאדן, יורקים עליו, מול העיניים של השופטים, הערות גזעניות, קללות ואחרי המשחק באו מחוץ לחדר ההלבשה להרביץ לו מכות, שערורייה. המשחק עצמו? אשקלון קבוצה מצוינת וכל הכבוד לה".

רשאד מאדן זורק מהקו (מרטין גוטדאמק)רשאד מאדן זורק מהקו (מרטין גוטדאמק)

עוד הוסיפו גורמים במועדון: "השחקן פגוע עד עמקי נשמתו.זה אירוע חמור שלא יכול לקרות במגרשי ספורט. מקווים שההנהלה של אשקלון יטפלו בנושא כפי שהבטיחו". כעת נותר לראות אם הדבר צויין בדוח המשקיף או השופט והאם הדבר יביא להעמדתה של אשקלון לדין.

רשאד מאדן אמר ל-ONE: "אני מרגיש מושפל. לא יכול להיות במדינת ישראל שאוהד יירק עליי ויפגע בי(ביריקה) והכל ימשיך כרגיל כאילו כלום. לא אכפת לי מהקללות שלהם כל המשחק ומההערות הגזעניות אבל יריקה זה כבר גבול לא הגיוני. דברים כאלה לא יכולים לקרות במגרשי ספורט, כזה דבר לא חוויתי".

אבי סוכר (באדיבות אליצור אשקלון) אבי סוכר (באדיבות אליצור אשקלון)

באשקלון ניסו להרגיע את הרוחות והסבירו: "גליל מארחים למופת והודנו להם על כך, לגבי מאדן, נבדוק את הנושא". גם המאמן אבי סוכר התייחס לסוגייה: "לא ראיתי משהו כזה, אבל אם דבר כזה קרה, אני מגנה בכל תוקף אלימות שכזו במגרשים, אנחנו לא צריכים את זה. יש לנו קהל טוב שיודע לעשות עבודה מדהימה. פלייאוף זה חם והייתה אווירה של פלייאוף, צריכים להתרכז בעיקר במשחק. אם זה קרה, אז צריך למגר את התופעה כי זה פשוט לא מתאים". 

מאמן אשקלון התייחס ליכולת קבוצתו במשחק: "עכשיו דברים קצת יותר טובים. אנחנו רוצים, יש לי חבורה של גברים. גליל עליון קבוצה קשה מאוד, מבחינת מאצ' אפ לא יכולנו לקבל יריבה יותר קשה. היה קשה להניע, לעשות דברים, באנו אחרי נסיעה מאוד ארוכה, כמעט 4 שעות באוטובוס וזה לא קל לשחק על המגרש. הם שמרו טוב בהתחלה, אבל התעלות של השחקנים החזירה אותנו למשחק. זה רק משחק ראשון, ניצחון גדול, אבל מיד צריכים לחשוב על המשחק השני. זה נכון, אנחנו 40 דקות ארוכות מחצי גמר. צריכים עכשיו לאחות את השברים, שהחבר'ה יתאוששו קצת. שאפו לשחקנים, אבל כבר מתחילים לחשוב על המשחק הבא מול גליל עליון".

ניב ברקוביץניב ברקוביץ' (איציק בלניצקי)

תגובת המועדון לטענות היריקה לכאורה: “הנהלת הגליל אירחו אותנו בצורה מופתית ואנו אסירי תודה על כך. מבירור שערך המועדון לא בוצעה יריקה לכיוונו של מאדן. לאורך המשחק התגרה מאדן בקהל הקבוצה ולאחר סל ועבירה שלו הוא עשה זאת בצורה מוחצנת יותר. בתגובה נקראו לעברו קללות, יש לציין שגם שחקננו ספגו קללות ומילות גנאי מהקהל המקומי (במיוחד ניב ברקוביץ’) אבל בחרו להתעלם ולא להגיב ולהתגרות בחזרה”.

עוד נמסר: “לאורך כל המשחק הקהל האשקלוני עודד ותמך בקבוצה בצורה ספורטיבית. חבל שמאדן בחר להגיב כפי שהיה. עוד יצוין כי בסיום המשחק, בעודו לבוש במדי המשחק, יצא מאדן מהאולם לכיוון אוהדי הקבוצה, אין זה מובן מה רצה להשיג בכך. אנו מגנים כל סוג של אלימות ותמיד נפעל למען עידוד ספורטיבי וחוויתי”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */