מערכת ONE
|

זאיון וויליאמסון מתעופף לעבר הטבעה (רויטרס)
גולדן סטייט התקרבה צעד נוסף אל עבר הביתיות במערב והבטיחה את אליפות הבית הפסיפי אחרי שהביסה הלילה (בין ראשון לשני) את שארלוט, אבל בארצות הברית כולם עסקו הלילה בדבר אחד בלבד – ההדחה של דיוק וזאיון וויליאמסון מטורניר המכללות אחרי ההפסד למישיגן סטייט.
המשמעות ברורה – וויליאמסון, פרוספקט מכללות שלא זכור כמוהו הרבה שנים, לא ישחק יותר כדורסל עד חודש יולי הקרוב, בליגת הקיץ של ה-NBA. בדראפט שייערך ב-20 ביוני, הוא ייבחר במקום הראשון. אין על כך עוררין. נראה שמאז לברון ג’יימס ב-2003 (שהגיע לליגה ישירות מהתיכון), לא היה שחקן כל כך משמעותי שהגיע לליגה, כשכל אחת מהקבוצות שמתמודדות על הזכות לבחור בו, יודעות שהוא ישנה את העתיד שלהן.
מהפך! דיוק וווליאמסון בחוץ. מישיגן מנצחתאז מי המועמדות המובילה לזכות בשירותיו? על פי המצב כרגע בליגה, ניו יורק ופיניקס מובילות עם סיכויים של 14% כל אחת לקבל את הבחירה ה-1 בלוטרי, כשמיד אחריהן ניצבות קליבלנד עם 13.9% ושיקגו עם 12.6%. ב-ESPN כתבו הבוקר: “זאיון לא צריך לעשות כלום יותר. מעולם לא ראינו כישרון כזה במכללות. הצעד הבא שלו יהיה לבחור סוכן ולבחור את עסקת הספונסרשיפ הבאה שלו.
ההייפ העצום סביבו מבטיח לו כבר עכשיו, בתור רוקי, חוזה עתק מול אחת משש מותגי הענק שינסו להחתים אותו על חוזה פרסום – נייקי, אדידס, ניו באלאנס, אנדר ארמור, פומה ו-Anta (חברת נעליים סינית). בתקשורת האמריקאית צופים כי עד ה-14 במאי, התאריך שבו נקבע סדר הקבוצות שבוחרות בדראפט, וויליאמסון כבר יזכה בחוזה הפרסום החדש שלו.
זאיון וויליאמסון (רויטרס)אז עד כמה וויליאמסון גדול? ב-ESPN בדקו, סטטיסטית, מי היה שחקן המכללות הכי הכי טוב מאז 2003. על פי הנתונים, רק אנתוני דייויס ששיחק ב-2012 בקנטאקי, הצליח להקדים את כוכבה של דיוק, וגם זה בעקבות המשחקים שזאיון פספס בעקבות פציעה. מתחת לוויליאמסון נמצאים קיירי איירווינג ובלייק גריפין, כשכל מי שברשימה הזאת נבחר במקום הראשון בדראפט. זה לא הולך להשתנות.