יום שבת, 06.12.2025 שעה 13:54

רוטנשטיינר: משחק נגד אוסטריה? אני מוכן היטב

מנהלה הטכני של נבחרת ישראל גיבה את החלטותיו של הרצוג לאחר ה-1:1 מול סלובניה וכבר ערוך לקרב מול הנבחרת ממולדתו. ייני לקח בצורה קשה את הטעות

|
וילי רוטנשטיינר (איציק בלניצקי)
וילי רוטנשטיינר (איציק בלניצקי)

אכזבה כללית בנבחרת ישראל לאחר ה-1:1 הביתי מול סלובניה אמש (חמישי) בפתיחת קמפיין מוקדמות יורו 2020, בקרב השחקנים וכן בקרב המנהל הטכני של נבחרות ישראל וילי רוטנשטיינר ומאמן הנבחרת הלאומית אנדי הרצוג, אכזבה אותה התקשו השניים להסתיר לאחר המשחק באצטדיון סמי עופר.

לקראת המשחק ביום ראשון, ישנה פסימיות בנבחרת בנוגע להחלמתו של טאלב טוואטחה, שאינו צפוי לעמוד לרשות המאמן לקראת אוסטריה. אחת האלטרנטיבות היא להעביר את עומרי בן הרוש לעמדת המגן השמאלי ולהעלות בהרכב את עאיד חבשי כבלם לצד שרן ייני ולואי טאהא.

בעוד השחקנים עצמם נראו מאוכזבים, כשיצאו בזה אחר זה מחדר ההלבשה לכיוון האוטובוס שהחזיר אותם לבית המלון אלמא בזכרון יעקב, בראשם היו דיא סבע ותומר חמד, שכמובן ציפו להיכנס כמחליפים. שרן ייני, שטעות שלו הובילה לשער היתרון של הסלובנים, לא הסכים להתראיין וסינן: “אני צריך זמן לחשוב עם עצמי”.

הרצוג: "יכולנו להפסיד ולצאת בלי נקודות"

הרצוג בעצמו התייחס לסבע וחמד במסיבת העיתונאים שלאחר המשחק והבהיר כי תכנן לתת להם דקות, אולם אותם חילופים כפויים בעקבות פציעות של טאלב טוואטחה וביברס נאתכו ושל בירם כיאל החולה – טרפו את הקלפים: “רציתי להכניס אותם כדי שייצרו לנו מצבים, אבל לא היה לי סיכוי” אמר המאמן הלאומי. “שאלתי את טאלב איך הוא מרגיש, אמר לי ‘בסדר בסדר’, ואז נאנק מכאבים והיה צריך להתחלף. לא ביצעתי חילופים טקטיים כי לשחקנים היו בעיות שרירים וזה תמיד היה לי בראש, את זה נצטרך לתקן בעתיד”.

בכלל, על המאמן האוסטרי ניכרה היטב האכזבה, כשהוא שחרר אנחה ארוכה לאחר שדיבר על חוסר שביעות רצונו בפתח דבריו. “זאת לא ההופעה שציפינו לה, בטח לא במחצית הראשונה”, הודה הרצוג. “זה לא היה רע, אבל זה גם לא מה שציפיתי, התנועה שלנו הייתה רעה במחצית הראשונה. ראינו שיתוף פעולה טוב יותר בין ערן זהבי למונס דאבור במשחקים האחרונים, זה גם מה שלא היה טוב בחצי הראשון. אנחנו צריכים להשתפר בכל אספקט ולעשות עבודה טובה יותר, לא רק החלוצים. קיוויתי ליותר”. לאחר שהשחקנים כבר התיישבו על האוטובוסים, זהבי נותר השחקן האחרון שהתראיין והרצוג העצבני ירד ממושבו ונעמד ליד חלוץ גוואנגז'ו ר.פ וניסה לזרז את הראיון כדי להתחיל בנסיעה למלון.

ערן זהבי בסיום (איציק בלניצקי)ערן זהבי בסיום (איציק בלניצקי)

עוד לפני כן, רוטנשטיינר התייחס למשחק ואמר: “אני מרוצה מהגישה של השחקנים. במחצית הראשונה לא מצאנו את המקום שלנו מול נבחרת סלובנית מסוכנת, לכן אנחנו חייבים להיות מרוצים מהנקודה כי במצב אחר יכולנו להפסיד את המשחק הזה. אני רוצה לתת מחמאה למאמן סלובניה, הוא התכונן טוב מאוד, היה לנו קשה מולם, הוא יצר מגרש רחב יותר. שיחקנו עם חמישה שחקנים בהגנה והם בנו את המשחק. במחצית השנייה המאמן שלי הגיב בצורה חיובית, היינו טובים יותר, אבל בסוף אנחנו חייבים להיות מרוצים”.

הפציעות של טוואטחה ונאתכו: “קשה לומר אם יהיו כשירים, אבל נראה מה יהיה מצבם עכשיו. הצוות הרפואי כבר עובד איתם, אני מקווה שהפציעות שלהם לא רציניות. גם בירם נתן את הכל מבחינתו, ניסה לשחק במחצית השנייה ובשבילי זה טוב מאוד”.

ביברס נאתכו (עמרי שטיין)ביברס נאתכו (עמרי שטיין)

ההכרח באגירת נקודות בבית במטרה להעפיל ליורו: “חובה זה תמיד קשה. אנחנו יודעים את זה והשחקנים יודעים את זה, הם ניסו הכל, אבל זה לא היה אפשרי”. לקראת אוסטריה: “יהיה משחק קשה, הם הפסידו במשחק הראשון, אבל אנחנו רוצים להתרכז בעצמנו. לאושש את הפצועים, להתארגן מחדש, בתקווה לשחק טוב יותר ביום ראשון. משחק מול המדינה שלי? אני מוכן היטב”.

ההופעה של אריאל הרוש: “להרוש היה משחק מאוד חיובי, זאת החלטה מצוינת של המאמן לתת לו לשחק, זאת הדרך. אם הוא צריך לשחק בהפועל באר שבע? זה לא התפקיד שלי לומר אם הוא צריך לשחק או לא, יש לבאר שבע מאמן. אני גאה בו שהוא שיחק תחת לחץ, כי זה לא היה פשוט עבורו”.

אריאל הרוש ויאן אובלק (רדאד גאריאל הרוש ויאן אובלק (רדאד ג'בארה)

שער החובה שספגה הנבחרת והופעת הבכורה של יהונתן כהן: “בשער הייתה אי הבנה בין שרן ייני לבין הרוש, הוא חיכה קצת וזה יכול לקרות. יהונתן היה מאוד מאוד חיובי. ההרמה שלו הייתה ברמה עולמית, במהלך שהוא עשה על הקו אני לא בטוח שהכדור יצא החוצה. הופעת בכורה מאוד חיובית”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */