יום ראשון, 15.02.2026 שעה 13:52
ליגת העל Winner 25-26
5422-5323הפועל ב"ש1
4725-4822בית"ר ירושלים2
4426-4423הפועל ת"א3
4226-4722מכבי ת"א4
3624-4222מכבי חיפה5
3235-3923הפועל פ"ת6
3145-4023מכבי נתניה7
2829-2522בני סכנין8
2339-2923הפועל חיפה9
2344-2823מ.ס אשדוד10
2348-2823עירוני טבריה11
2142-3323עירוני ק"ש12
2034-2223הפועל ירושלים13
1155-1623מכבי בני ריינה14

איגוד השופטים ניתח את ה-VAR: גיבוי לשופטים

האיגוד פירסם את ניתוח הוועדה המקצועית להחלטות שהתקבלו במערכת וקבע: הרחקת מבוקה והפנדל שספגה מכבי חיפה מוצדקים, גם ההחלטות במשחק של מכבי ת"א

|
פוקסמן שולף אדום למבוקה (עמית מצפה)
פוקסמן שולף אדום למבוקה (עמית מצפה)

מערכת ה-VAR נכנסה לליגת העל לראשונה ביום שבת ובאופן צפוי ההחלטות גררו ויכוחים כבר במחזור הראשון של הפלייאוף העליון. על פי החלטת יושבת הראש החדשה של איגוד השופטים, היום (שלישי) פורסם ניתוח הוועדה המקצועית של איגוד השופטים להחלטות שהתקבלו במערכת ה-VAR.

המקרה הכי שנוי במחלוקת היה ההחלטה להרחיק את ארנסט מבוקה ממכבי חיפה ולפסוק לפנדל לזכות בני יהודה, שניצחה 0:2 באצטדיון סמי עופר. על פי הניתוח, ההחלטה להרחיק את המגן ולפסוק לפנדל הייתה מוצדקת.

אבוקסיס: חזרנו למאבק על המקום השני

“בדקה ה-39, לאחר בדיקה בהילוכים החוזרים, איבחן שופט הווידאו קריטריונים לכדור עונשין, תוך עבירת משחק חמורה, אשר דינה כרטיס אדום ובבסיסה הקריטריון המרכזי של סיכון שלום היריב. העבירה נעלמה מעיני השופט במגרש ולכן הומלץ לו לבצע בחינה נוספת של האירוע במסך ה-VAR, לצורך פסיקה על עונשין והרחקת השחקן הפוגע. בהתאם להמלצה, שופט המשחק ניגש למסך ה-VAR במגרש ובחן את האירוע בהילוכים החוזרים ובזוויות שונות. מסקנתו היתה כי מדובר באירוע ודאי וברור של עבירת משחק חמורה, אשר התרחש בתוך רחבת העונשין וכך פעל”, נכתב.

פוקסמן צופה במהלך ב-VAR (עמית מצפה)פוקסמן צופה במהלך ב-VAR (עמית מצפה)

“הוועדה המקצועית מגבה את השופט בהחלטתו לפסוק לעונשין ולהרחיק את השחקן הפוגע בכרטיס אדום, זאת בהתאם להמלצת שופט הווידאו. מדובר ביישום ההנחיות הברורות של הוועדה המקצועית בעת עבירה עם פקקים חשופים ובנקודת מגע גבוהה, תוך סיכון שלום היריב”.

גם במהלך הניצחון של מכבי תל אביב על הפועל חדרה השתמשו במערכת. פעם אחת בדקו במשך מספר דקות אפשרות ליד ברחבה של דויד מתאוס מחדרה ולא נשרק פנדל בסופו של דבר ומאוחר יותר ג’ורג’ פוצ’יבה הורחק בעקבות דריכה שנקלטה רק במצלמות.

שלום בן אברהם בהתייעצות עם שופטי הווידאו (רדאד גשלום בן אברהם בהתייעצות עם שופטי הווידאו (רדאד ג'בארה)

“בדקה ה-22, לאחר בדיקה בהילוכים החוזרים, איבחן שופט הווידאו קריטריונים לעבירת יד, אשר להבנתו נעלמו מעיני השופט במגרש ולכן המליץ לשופט לבצע בחינה נוספת של האירוע במסך ה-VAR. בהתאם להמלצה, שופט המשחק ניגש למסך ה-VAR במגרש ובחן את האירוע בהילוכים החוזרים ובזוויות שונות. מסקנתו היתה להיצמד להחלטתו המקורית, כלומר אין עונשין. הוועדה המקצועית מגבה את השופט בהחלטתו כי לא מדובר באירוע המצדיק שינוי החלטה לעונשין. למותר לציין, כי שופט המשחק הינו המחליט הסופי והבלעדי”, נכתב.
 
עוד נכתב: “בדקה ה-43, לאחר בדיקה בהילוכים החוזרים, איבחן שופט הווידאו עבירת אלימות, תוך פגיעה גסה ומכוונת באמצעות פקקים חשופים בבטנו של שחקן יריב, אשר נעלמה מעיני השופט במגרש ולכן המליץ לשופט לבצע בחינה נוספת של האירוע במסך ה-VAR, לצורך הרחקת השחקן הפוגע. בהתאם להמלצה, שופט המשחק ניגש למסך ה-VAR במגרש ובחן את האירוע בהילוכים החוזרים ובזוויות שונות. מסקנתו היתה כי מדובר באירוע ודאי וברור של עבירת אלימות המחייב הרחקה וכך פעל. הוועדה המקצועית מגבה את השופט בהחלטתו להרחיק את השחקן הפוגע בהתאם להמלצת שופט הווידאו.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */