מערכת ONE
|

אתר הספורט ONEמחווה מרגשת ולא מובנת מאליה התקיימה היום (שישי) בשטוטגט. לאחר שדאגו לציין את יום הזיכרון הבינלאומי לשואה בכל משחקי הבונדסליגה בחודש שעבר, האדומים הגדילו לעשות כשהציבו מחוץ לאצטדיון פסל הנצחה לזכר קורבנות המשטר הנאצי.
“באמצעות אבן ההנצחה, שטוטגרט יוצרת מקום של זיכרון לאותם חברי מועדון שנאצלצו לעזוב אותו מסיבות פוליטיות במהלך הסוציאליזם הלאומי על בסיס השייכות הדתית שלהם”, נכתב בעמוד הטוויטר הרשמי של המועדון. במעמד האירוע נכח ד”ר מיכאל בלומה, נציב ממשלת גרמניה נגד האנטישמיות: “אני מברך את הטיפול של שטוטגרט בפרק קשה שכזה בהיסטוריה הגרמנית”.
בלומה, שנכח במקום יחד עם נציגי הקהילה היהודית בעיר, מיכאל רובינשטיין והרב יהודה פושקין, הוסיף: “לאנטישמיות ושנאה אין מקום לא בפוליטיקה, לא בחברה, לא ברשתות החברתיות ולא במגרשי הכדורגל”. ההתייחסות של בלום לרשתות החברתיות נבעה ככל הנראה מהאירוע המכוער שאירע בשבוע שעבר, אז אוהד אוניון ברלין סיפק התבטאות אנטישמית כנגד קשרה הישראלי של אינגולשטאט אלמוג כהן בסיום המשחק בין השתיים: “יהודי לגז, תצא מהאצטדיון שלנו”.