יום שבת, 06.12.2025 שעה 11:05
יורוליג 25-26
71%1173-126614הפועל ת"א1
64%1164-127114מונאקו2
64%1147-120814הכוכב האדום3
64%1178-119814ברצלונה4
64%1199-124214פנאתינייקוס5
64%1194-124614ולנסיה6
62%1063-112313אולימפיאקוס7
62%1021-103513פנרבחצ'ה8
57%1155-117914ריאל מדריד9
57%1126-119714ז'לגיריס10
50%1173-117714אולימפיה מילאנו11
46%1083-106013וירטוס בולוניה12
46%1145-112113דובאי13
36%1200-112114אנדולו אפס14
36%1248-120014באסקוניה15
36%1172-108414באיירן מינכן16
36%1290-126514פאריס17
36%1221-115314פרטיזן בלגרד18
29%1297-124014מכבי ת"א19
21%1202-106514ליון וילרבאן20

ספרופולוס: החוק הרוסי בעייתי, השיטה - הגרלה

מאמן מכבי לקראת פאו ב-21:30: "לא עוזר לאף קבוצה, לא עושה הפרדה בין ישראלים לזרים". פיטינו: "מכבי כנראה משחקת את הכדורסל הכי טוב באירופה"

|
יאניס ספרופולוס (איציק בלניצקי)
יאניס ספרופולוס (איציק בלניצקי)

אחרי ההפסד הכואב בדרבי, מכבי תל אביב תקווה להמשיך הערב (חמישי, 21:30), בתנופה האדירה שלה ביורוליג, כשתארח את היריבה הוותיקה שלה פנאתינייקוס, למשחק גורלי על הכרטיס לשלב הבא במפעל. מאמן הצהובים יאניס ספרופולוס דיבר לקראת ההתמודדות. המסע”ת הועברה בשידור ישיר בערוץ ONE ובאתר.

למרות ההפסד להפועל תל אביב בליגה, מכבי מגיעה בכושר שיא אחרי שלושה ניצחונות רצופים, כולל הצגות במוסקבה נגד סצק”א ובבית נגד ברצלונה. היוונים, עם ריק פיטינו האגדי על הקווים, מדורגים במקום ה-12 בבית ונאבקים גם הם על מקום בין שמונה הראשונות. 

ספרופולוס: "התאכזבנו מהדרבי, רוצים לנצח"

ספרופולוס אמר בפתח דבריו: “אני רוצה לומר שמחכה לנו משחק חשוב, כל מה שנותר לפנינו חשוב מאוד. ככל שאנחנו מתקדמים, אז החשיבות של כל משחק עולה. זה אחד הצ’אנסים האחרונים שלי, רוצים להמשיך בריכוז והתצוגות הטובות. אנחנו מודעים לקושי, חילופי המאמנים שם הביאו לשינוי סגנון ואנחנו יודעים איך הם אמורים לשחק. נותר לנו להתרכז ולהצמד לתכנית המשחק שלנו. מקווה שהאוהדים ימשיכו לתמוך בנו וההיכל יהיה מפוצץ, כי איתם נוכל להגיע לרבע הגמר”.

גג'ון דיברתולומאו באימון (איציק בלניצקי)

ההרגשה לפגוש קבוצה שהוא מכיר היטב מעברו: “אישית, כל המשחקים אותו הדבר ועדיין מדובר בקבוצה יוונית. חשוב לי להתכונן טוב לקראת המשחק, זה טוב שאני מכיר את השחקנים שמולי ואת המנטליות שלהם. נשתמש במידע הזה כדי להכין את השחקנים שלנו. המשחק הזה לא שונה עבורי ומתייחסים אליו כאל כל משחק. ריק פיטינו? הוא אגדה וכל המאמנים מעריכים אותו. הוא עשה תוצאות מדהימות, הוא אחד ממורי הכדורסל הגדולים וגדלנו לאורו וניסינו לעשות דברים כמוהו. כמובן שזו פריבילגיה ליורוליג שיש כאן מאמן כזה. הקשר בין אירופה ל-NBA קרוב מתמיד, רואים את כמות השחקנים שם וזה שמאמנים מגיעים לאירופה זה המשך ישיר לכך”.

פיטינו (רויטרס)פיטינו (רויטרס)

המפתחות לניצחון: “צריכים ריכוז והבנה שהמשחק יוכרע רק בסוף, חייבים להיות מפוקסים עד השנייה האחרונה. לשחק באנרגיה, לשמור על הכדור, על הטקטיקה אני לא אדבר ולא אפתח את הקלפים שלי. אני מצפה לקרב קשה ולדעתי הוא לא יוכרע בתחילתו. צריכים ריכוז מלא במשך כל 40 הדקות. שלושת המשחקים האחרונים שלהם ברחו להם בדקות הסיום, אנחנו יודעים שהם יגיעו נחושים ועלינו להיות חזקים יותר”.

תחושות אחרי ההפסד בדרבי להפועל ת”א: “כמובן שכולם היו מאוכזבים מהתוצאה, אבל בספורט אתה חייב להתגבר על הפסד רע ולהשאר על הקרקע אחרי ניצחון גדול כדי לבוא למשחק הבא דרוך. שחקנים יודעים להתמודד עם מצבים כאלו ולהגיע מוכנים מנטלית למשחק הבא”.

הסקר לאוהדים לגבי עזיבת הליגה: “זו מסיבת עיתונאים לקראת פנאתינייקוס, אבל אתייחס בקצרה ואומר שאני מסכים עם האוהדים, אני לא עושה סלקציה בין הישראלים לזרים. החוק הרוסי רק יוצר בעיות ולא עוזר לאף קבוצה. הפיינל פור הוא כמו הגרלה, למה לשחק שלושה סיבובים בעונה הרגילה אם יש פלייאוף כזה ופיינל פור. הקבוצה הטובה ביותר צריכה לזכות באליפות ובפיינל פור יכול לקרות שלא הקבוצה הטובה יותר לא תזכה ואולי אפילו לא תהיה בפיינל פור. מה שההנהלה תחליט אני איתה, תומך בה ב-100%, אני כאן רק חודשיים”.

קנדריק ריי באימון (איציק בלניצקי)קנדריק ריי באימון (איציק בלניצקי)

לסיום אמר: “צריכים להיות יותר מאוזנים, להיות מקצוענים, הגברנו את אחוזי הקליעה שלנו עם שחקנים טובים מאוד. כשיש לנו אפשרויות טובות אני מבקש שיזרקו הרבה. ננסה לשמור על איזון בין משחק הפנים למשחק החוץ. יש לנו במכבי הרבה שחקנים שיכולים לענות על החוסרים. השחקנים שעל הספסל שלנו או אלו שפותחים מסוגלים להיות אגרסיביים מאוד ולהשכיח את החיסורים”. 

טאריק בלאק התייחס גם הוא למשחק ואמר: "האימונים נועדו בכדי להתאושש מכל משחק, בעיקר אחרי הפסדים שאחריהם נצטרך להתקדם את עבר המשחק הבא וזה בדיוק מה שאנחנו עושים עכשיו. הייתה לריק פיטינו קריירה מדהימה, עצוב איך שהיא נגמרה בלואיוויל. נכבד אותו אבל זה עוד משחק שאנחנו צריכים לנצח. אנחנו צריכים לאגור כמה שיותר ניצחונות ולאחרונה אנחנו עושים עבודה די טובה, נצטרך לשחק ביכולת הטובה ביותר שלנו, בלי קשר להפרשים. בסופו של דבר אנחנו רק צריכים לעלות למגרש ולשחק את הכדורסל שלנו בצורה הטובה ביותר כמו שעשינו נגד ברצלונה".

דיאנדרה קיין באימון (איציק בלניצקי)דיאנדרה קיין באימון (איציק בלניצקי)

בתוך כך, דיאנדרה קיין ממשיך בתהליך השיקום שלו כשערך לפני האימון המסכם של הקבוצה, אימון בחדר הכושר ולאחר מכן עלה השחקן על הפרקט וזרק מספר פעמים לסל באופן עצמאי. 

מאמן פנאתינייקוס, ריק פיטינו, אמר לקראת המשחק: “כרגע מכבי משחקת אולי את הכדורסל הטוב באירופה. היא הביסה את ברצלונה, ניצחה את צסק”א מוסקבה בחוץ. הבעיה שלנו היא האחוזים מהזריקות לשלוש”. היוונים אכן נמצאים במקום הלפני אחרון ביורוליג בהיבט הזה, כשרק דרושפאקה האחרונה מחזיקה במאזן גרוע יותר מהירוקים.

הירוקים נחתו בישראל ללא ניקוס פאפאס, שגמר את העונה לאחר שקרע את הרצועה הצולבת באימון המסכם של הקבוצה. הגארד הצטרף לאקס הצהובים קית׳ לנגפורד הפצוע כשגם הוא לא הגיע ארצה וייעדר בשורות היוונים.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */