יום שבת, 20.12.2025 שעה 16:47
ליגת העל Winner 25-26
3512-3414הפועל ב"ש1
3017-3514בית"ר ירושלים2
2816-3114מכבי ת"א3
2214-2614מכבי חיפה4
2218-2614הפועל ת"א5
2231-2814מכבי נתניה6
1826-2214מ.ס אשדוד7
1719-1614בני סכנין8
1524-2114הפועל חיפה9
1425-1914הפועל פ"ת10
1433-1414עירוני טבריה11
1320-1614עירוני ק"ש12
1120-1314הפועל ירושלים13
436-1014מכבי בני ריינה14

אברהם בנדורי הובא למנוחות, בנו: מעריץ ומתגעגע

עשרות הגיעו להלוויתו של שוער העבר שהלך לעולמו בגיל 90. הבן לירן: "מודל לחיקוי עבורי, היה מדהים להיות איתך". אלי רוזן: "היה איש משכמו ומעלה"

|
בוני גינצבורג, אמיר שלח וניר לוין בהלוויתו של אברהם בנדורי (איציק בלניצקי)
בוני גינצבורג, אמיר שלח וניר לוין בהלוויתו של אברהם בנדורי (איציק בלניצקי)

כדורגלן העבר, אברהם בנדורי שעמד בשערה של מכבי תל אביב ונבחרת ישראל, הובא הערב (שלישי) למנוחות בבית העלמין ירקון בפתח תקווה. בנדורי, ששימש בין היתר בימיו לאחר קריירת המשחק כמנהל נבחרת ישראל נפטר הבוקר כשהוא בן 90 שנים.

מבין עשרות האנשים שהגיעו לכבדו נכחו גם אמיר שלח, יצחק שום, שלמה שרף, בוני גינזבורג, אלי רוזן, ישראל שצ׳וצ׳ינסקי, ניר לוין, יצחק שום, יוסל׳ה גולדשטיין. כמו כן, מטעם הצהובים הגיעו שחקן הקבוצה יונתן כהן יחד עם הדובר עופר רונן כאשר גם מטעם הנבחרת הצעירה הגיעו שוערה של הפועל רעננה אסף צור ושחקנה של הפועל ת״א שי אליאס.

יונתן כהן ועופר רונן בהלוויתו של אברהם בנדורי (איציק בלניצקי)יונתן כהן ועופר רונן בהלוויתו של אברהם בנדורי (איציק בלניצקי)

ערן בנדורי, בנו של אברהם, ספד לו: ״אני כבר מתגעגע לאבא שלי, מאז שאני קטן הערצתי אותך אבל רק שגדלתי הבנתי כמה היית עבורי מודל לחיקוי. תמכת בי במאה אחוז, אני מתגעגע לחוש ההומור שלך והכי חשוב שלמרות במחלה הנוראית הזאת שנקראת אלצהיימר היית מלא בחוש הומור, היה מדהים להיות איתך ולא התלוננת גם בשנים האחרונות למרות המחלה. אני כל כך שמח שסיימת את דרכך בשינה בלי בתי חולים כמו שהיית רוצה בבית”.

יצחק שום בהלוויתו של אברהם בנדורי (איציק בלניצקי)יצחק שום בהלוויתו של אברהם בנדורי (איציק בלניצקי)

ישראל שצ׳וצ׳ינסקי, שהחליף בשנת 1999 את בנדורי, כמנהל נבחרת ישראל אמר: “הוא היה סמל, דמות ראויה לחיקוי. איש נהדר, מקסים שלא היה לו שום דבר רע רק טוב על הלב שנתן והשפיע בצורה חיובית על כל מה שהוא עשה. החלפתי אותו לפני 20 שנה בנבחרת והאמת שניסיתי ללכת בדרך שלו שמצאתי לנכון כטובה מאוד. זו אבדה קשה הוא איש יקר ונזכור אותו לעד כמנהל גדול ואיש טוב”.

אלי רוזן מנהל הנבחרת הצעירה אמר גם הוא: ״בנדורי התווה את הדרך לכל המאמנים בהתאחדות הוא היה ראש הפרמיה והעביר את המסר למנהלים בהתנהלות ברמה הגבוהה ביותר ואנחנו מלווים אותו בדרכו האחרונה בעצב רב כי הוא באמת היה איש משכמו ומעלה”.

אברהם בנדורי ז"ל (ארכיון ההתאחדות לכדורגל) אברהם בנדורי ז"ל (ארכיון ההתאחדות לכדורגל)

יו”ר ההתאחדות, משה זוארץ: “בנדורי היה אחת מאגדות השוערים של הכדורגל הישראלי, חלק מדור הנפילים שאנחנו מאבדים לאחרונה. תרומתו לנבחרות ישראל, כשחקן ובעיקר כמנהל, היתה עצומה. יהי זכרו ברוך”.

שרת התרבות והספורט, ח”כ מירי רגב, שלא נכחה בלוויה, אמרה מוקדם יותר: “הצטערתי לשמוע על פטירתו של אברהם בנדורי ז״ל, מהשוערים הגדולים שידעה מדינת ישראל. אברהם, שהחל לשחק במכבי תל אביב עוד מלפני קום המדינה והיה משחקניה הבולטים, זכה להיות מהבודדים שהשתתפו במשחק הבינלאומי הראשון של נבחרת ישראל, כנבחרת עצמאית, עוד בשנת 1948, נגד נבחרת ארה״ב. האליפויות הגדולות וההופעות בנבחרת הלאומית וניהולה, יירשמו את דמותו של אברהם בספרי ההיסטוריה כאחד מגדולי השוערים בראשית ימיו של הכדורגל הישראלי. יהי זכרו ברוך”.

יונתן כהן בהלוויתו של אברהם בנדורי (איציק בלניצקי)יונתן כהן בהלוויתו של אברהם בנדורי (איציק בלניצקי)

הודעת ההתאחדות לכדורגל: “ההתאחדות לכדורגל מביעה את צערה עם פטירתו של אברהם בנדורי. בנדורי, שוער העבר של מכבי תל אביב ונבחרת ישראל, הלך לעולמו והוא בן 90. בנדורי נולד ביוני 1928 וזכה עם מכבי תל אביב בחמש אליפויות ובחמישה גביעי מדינה. בנבחרת ישראל שיחק 4 פעמים ובהמשך היה גם מנהל הנבחרת”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */