יום ראשון, 07.12.2025 שעה 02:46
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
2116-2413הפועל ת"א4
1914-2213מכבי חיפה5
1926-2412מכבי נתניה6
1723-2112מ.ס אשדוד7
1517-1413בני סכנין8
1323-1713הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1220-1612הפועל חיפה11
1218-1413עירוני ק"ש12
719-1012הפועל ירושלים13
531-1013מכבי בני ריינה14

השחר העולה: מאחורי הקלעים של החתמת שועה

נשיא מכבי חיפה הוכיח שהוא כאן ובגדול, והיה הכי ענייני במו"מ מול בני יהודה. החלוץ בחר במסלול של בניון ולא מיהר לצאת לחו"ל. ועכשיו: פלקושצ'נקו

|
ירדן שועה חוגג בסמי עופר. בקרוב כירוק (נעם מורנו)
ירדן שועה חוגג בסמי עופר. בקרוב כירוק (נעם מורנו)

מה שהחתמה אחת בכרמל יכולה לעשות לאוהדי מכבי חיפה. מיד לאחר שנודע שמלך שערי ליגת העל, ירדן שועה, חתם לחמש השנים הקרובות, נראה שגם אלו שחשבו שבעלי המועדון הירוק, יעקב שחר, כבר הפסיק להשקיע וצריך ללכת הביתה, הבינו שהוא לא הולך לשום מקום. ההפך הוא הנכון, שחר כאן, ובגדול.

החתמתו של ילד הפלא בסכום של 1.4 מיליון יורו מוכיחה שמכבי חיפה חוזרת לעניינים, קרי נותנת פייט לקבוצות הגדולות ששולטות בשנים האחרונות בכדורגל הישראלי. ההחלטה של שועה לבחור במכבי חיפה על פני הצעות מקבוצות כדוגמת הפועל באר שבע ובית"ר ירושלים, באה בעיקר בגלל שחיפה הייתה במהלך המו"מ הכי עניינית ורצינית. מדובר בהחתמה אסטרטגית ממדרגה ראשונה. "ברגע ששחר קיבל החלטה, נגמר העניין ושועה היה כאן", אמרו בקבוצה.

עוז וצעוז וצ'יבוטה חוגגים עם שועה. כבר רגיל לשמוח בסמי עופר (עמית מצפה)

ההחלטה של שועה לסגור במועדון גדול בארץ מזכירה במעט את המסלול של יוסי בניון, שאומנם ניסה בגיל נוער את דרכו באייאקס, אך חזר להפועל באר שבע ולא מיהר לצאת שוב ובחר את המסלול הבטוח להמשיך ולשחק בארץ במכבי חיפה כדי לפתח את האישיות שלו ולבנות את עצמו כשחקן טרם המעבר לראסינג סנטאנדר בליגה הספרדית. כנראה ששועה שזכה ללא מעט הצעות במספרים גבוהים מקבוצות בחו"ל עדיין לא הרגיש בשל לכך. 

בחיפה שמו להם אסטרטגית לנסות וללכת על שחקנים צעירים, וליצור עידן בו כל שחקן שיצטרף יגיע לטווח ארוך ולא כדי “לסתום חורים”. שועה סומן בחדרי חדרים כמועמד להגיע, בעיקר בזכות הגיל והפוטנציאל הגלום בו. שחר היה כאמור הכי חד מול ברק אברמוב. המטרה הייתה להחתים את החלוץ מתוך ידיעה ורצון שמדובר בשחקן עם פוטנציאל למכירה עתידית לחו"ל. בחיפה מציינים שהשכר של שחקן הרכש החדש יהיה “כמו של השחקנים הצעירים המובילים שלנו”, וכי הם שמרו על רמות השכר בהתאם ושזו תהיה הדרך גם עם צעירים אחרים שיגיעו.

רז מאיר עוצר את ירדן שועה. דור העתיד של מכבי חיפה (עמית מצפה)רז מאיר עוצר את ירדן שועה. דור העתיד של מכבי חיפה (עמית מצפה)

לפני למעלה משבועיים החל תהליך ההעברה. שחר קיבל אור ירוק ממרקו בלבול ללכת על המהלך, כל זאת כאשר בלבול הדגיש ששועה ומוחמד עוואד יכולים לשחק יחד והשחקן הצעיר לא בא על חשבון אף שחקן אחר: "הבאנו שחקן שיכול לשחק במספר עמדות, גם בכנפיים וגם כחלוץ מטרה. בני יהודה התנהלה בצורה מופתית. אחרי כמה פגישות מול שועה ניתן היה להבין מהשחקן שהוא מעדיף לשחק בארץ, במכבי חיפה. מכאן היה קל יותר להזיז את העניינים".

המו"מ כאמור התנהל כמו מבצע צבאי. מעט במועדון הירוק ידעו על הנושא ואלו היו שחר והמנכ"ל אסף בן דב שעבדו מסביב לשעון מול אברמוב בלי דיבורים וללא הדלפות. הנשיא להחתים שחקן בן 19 שיכול להוות את התשתית של חיפה בשנים הקרובות יחד עם שחקנים דוגמת מוחמד עוואד, עופרי ארד, עאיד חבשי, שון ויסמן נטע לביא, רז מאיר ועומרי גלזר: "שום דבר לא יהיה כאן אם זה לא יהיה לטווח ארוך במועדון. שילמנו לא מעט כסף על שועה אבל אנחנו יודעים שאם רוצים משהו טוב צריך לשלם, בטח עבור שחקן בן 19". 

יעקב שחר (נעם מורנו)יעקב שחר (נעם מורנו)

ברגע ששחר ואברמוב סיכמו בניהם את הפרטים נכנסו לפעולה סוכניו של השחקן, גלעד קצב ואדם קידן. המו"מ היה ענייני. ההחלטה להחתים את שועה לחמש שנים נובעת מכך שחיפה שילמה על הכרטיס סכום לא מבוטל ועוד על שחקן צעיר. מאמן בני יהודה, יוסי אבוקסיס, ידע שיש לא מעט מועדונים ובהם מכבי חיפה, שרוצים בשחקן. אבוקסיס, שתחתיו עברו שחקנים צעירים, הבין ששועה כבר עשה את שלו בבני יהודה ובכך הקבוצה תהיה מסודרת תקציבית לעונה הבאה. לא בכל יום המועדון מהשכונה מקבל סכום של מעל מיליון יורו דמי העברה על שחקן בית.

נראה ששועה לא יהיה לבד ובקרוב מכבי חיפה תלך על עוד מהלך ותצרף שחקן ישראלי נוסף. ההערכה היא שהירוקים ירכשו את מקסים פלקושצ'נקו, אם לא לעונה הנוכחית, אז בוודאי שלעונה הבאה. זוהי הוכחה נוספת לכך שהמאמן החדש, מרקו בלבול, יודע לפעול בשקט ולשכנע את יעקב שחר לבצע מהלכים בחלון ההעברות.

אדם קידן, ברק אברמוב, ירדן שועה, יעקב שחר וגלעד קצב (מערכת ONE)אדם קידן, ברק אברמוב, ירדן שועה, יעקב שחר וגלעד קצב (מערכת ONE)

גם בפעם הקודמת שמונה, הצליח לשכנע את הנשיא להביא שחקנים רבים. כעת הוא הפך לו שוב את המחשבה והשפיע עליו להתחזק. ידוע שהמאמן התלהב מאוד משועה וסיפר לאנשי המועדון על התכונות שלו ועל כך שיש לו ניתור מדהים, הגבוה ביותר בליגת העל, עניין אשר הדגיש בפני שחקניו גם בהכנות למשחק מול הכתומים לפני כשבועיים. 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */