מערכת ONE
|

מנחם קורמן מול יגוסלביה באליפות אירופה 1953 (האתר הרשמי של מכבי ת"א)
הכדורסל הישראלי נפרד מאחד מראשוני השחקנים בענף מנחם קורמן, שהלך לעולמו ביום שישי האחרון, כשהוא בן 91. קורמן, יליד 1927 מתל אביב שהתגייס בצעירותו לארגון ההגנה, היה בין שחקני החמישייה המצליחה של מכבי תל אביב בשנות ה-50. יכולתו תחת המאמן יהושע רוזין הובילה גם לזימונו לנבחרת ישראל.
במדים הלאומיים שיחק קורמן גם במשחקים האולימפיים בהלסינקי 1952 ובאליפות אירופה שהתקיימה במוסקבה בשנת 1953, תחרות אותה סיימה הנבחרת במקום החמישי בעיצומה של המלחמה הקרה. בעיני רבים, הוא נחשב לשחקן הראשון בישראל שהשתמש בג'אמפ שוט - קליעת ניתור, שלא הייתה קיימת במחוזותינו קודם לכן.
במקביל להיותו שחקן החל קורמן להדריך בקורס מאמני כדורסל ובהמשך החל ללמד חינוך גופני. הוא לימד בנווה צדק, יד אליהו ובמשך למעלה מ-40 שנה היה המורה האגדי לחינוך גופני ומאמן האתלטיקה בתיכון עירוני ט' בתל אביב. קורמן אף אימן את נבחרת הנשים של ישראל באתלטיקה קלה, נמנה על צוותי מאמני נבחרת הגברים, ניהל מאות תחרויות ואף היה חבר איגוד האתלטיקה במשך כחמש עשרה שנים. כמו כן, בשנת 2006 קיבל מעיריית תל אביב את פרס דב הוז כאות הוקרה על תרומתו לקידום הספורט בישראל.