מערכת ONE
|

אוליבייה ז'ירו מוחלף (רויטרס)
חלוצה הצרפתי של צ’לסי, אוליבייה ז’ירו, התראיין הבוקר (שישי) בכלי התקשורת בבריטניה וסיפק כמה תובנות מעניינות, שנוגעות דווקא לשילובם, או יותר נכון לאי שילובם של להטבי”ם בכדורגל המקצועני.
“אני מבין את הכאב והקשיים שמונעים מכדורגלנים מקצועניים לצאת מהארון”, אמר ז’ירו בהתבטאות מפתיעה. “יותר מזה, לדעתי עבור שחקן כדורגל להיות מחוץ לארון כיום זה דבר שאפשר לומר שהוא בלתי אפשרי”, הוסיף חלוץ הקבוצה הלונדונית, שכזכור ב-2012, הופיע על שער של מגזין גאה בצרפת.
הלך לו הקסם? התספורת החדשה של פלאינישחקן אמיץ שדווקא כן יצא מהארון בזמן ששיחק באנגליה בשורות אסטון וילה, הוא תומאס היצלספרגר שעשה זאת ב-2014, אז שיחק ז’ירו בארסנל. “זה היה מאוד מרגש ובאותם ימים עוד חשבתי שיציאה מהארון בכדורגל היא דבר אפשרי. היום, כשאני רואה כמה טסטוסטרון יש בחדרי ההלבשה של הקבוצות אני חושב שזה בעייתי”.
“אני אישית מאוד סובלני כלפיי הנושא, כשהייתי במונפלייה הצטלמתי למגזין של הקהילה הגאה ובארסנל ביקשו ממני פעם אחת לענוד סרט בצבעי הקהילה ועשיתי זאת, אבל לדעתי יש עדיין הרבה עבודה לעשות בכל מה שקשרו לנושא בענף הכדורגל”, הוסיף אלוף העולם הצרפתי.