אסף מתוק
|

רוברט רות'בארט (יניב גונן)
העולה החדשה לליגת העל, שמחפשת זמן רב מחליף לסטורם וורן שעזב, מנסה להנחית את הסנטר בעל האזרחות הישראלית, רוברט רות'בארט. רות'ברט (2.17, 32), משחק בקבוצת לה פורטל מהליגה הראשונה בצרפת בה הוא חתום לשנתיים בסכום של 120,000 דולר לעונה.
בב”ש מנסים לשחררו מהקבוצה הצרפתית, שלא צפויה להערים קשיים. השחקן עצמו הביע את הסכמתו להצטרף לעולה החדשה לליגת העל, כשבימים הקרובים צפויה להיות התקדמות בעניינו. האדומים החלו להוציא לפועל את המהלך מתוך מחשבה כי הגעתו תאפשר לג'ואקים דונלדסון לעבור לשחק בעמדה מספר 4 בצוותא עם טיילור ברון. בנוסף, תזכה הקבוצה למענק ממנהלת הליגה על סך 250,000 שקל שכן לא תרשום זר חמישי בקבוצה מכוון שהסנטר מחזיק באזרחות ישראלית.
הפועל חולון מנצחת את באר שבע, 70:72רות'בארט שיחק בעונה שעברה בליגה הלאומית במדיי מכבי קריית גת והעמיד ממוצעים של 18.9 נק' ו12.3 ריב'. עונה קודם לכן, שיחק בהפועל אילת ורשם ממוצעים של 6.3 נק' ו3.8 ריב' ב11 דק' בלבד. עוד שיחק במהלך הקריירה בעירוני נהריה, הפועל ת"א, מכבי חיפה, ברק נתניה והפועל גליל עליון.