יום שבת, 06.12.2025 שעה 22:57
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
2116-2413הפועל ת"א4
1914-2213מכבי חיפה5
1926-2412מכבי נתניה6
1723-2112מ.ס אשדוד7
1517-1413בני סכנין8
1323-1713הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1220-1612הפועל חיפה11
1218-1413עירוני ק"ש12
719-1012הפועל ירושלים13
531-1013מכבי בני ריינה14

האתגר הגדול של אוחנה: להביא ספונסר לבית"ר

אחרי שחשפנו ב-ONE כי טביב הודיע למחזיק זכויות הניהול במועדון כי החליט להתנתק לגמרי מבחינה כספית, מעכשיו כל האחריות מוטלת עליו. האם יצליח?

|
אלי טביב ואלי אוחנה (אחמד מוררה)
אלי טביב ואלי אוחנה (אחמד מוררה)

אחרי החשיפה ב-ONE אתמול (שלישי) על הודעת ההתנתקות שהעביר אלי טביב לאלי אוחנה, מחזיק תיק הזכויות בבית”ר ירושלים, המועדון הירושלמי כמרקחה. עובדי המועדון, השחקנים, הצוות המקצועי וכמובן אוחנה עצמו לא יודעים לאן לוקחים את המועדון מכאן.

פרסום הידיעה, כשעה לפני עליית הקבוצה למטוס לבודפשט למחנה האימון, יצר הד גדול בקרב השחקנים שחיפשו תשובות לגבי עתיד המועדון. כולם מבינים כי ברגע שטביב לא משקיע יותר בבית"ר, מתנתק לגמרי ולא מתערב, בית"ר בבעיה והדאגה של השחקנים היא בעיקר לעתידם הכלכלי.

אלי טביב. התנתק סופית (נעם מורנו)אלי טביב. התנתק סופית (נעם מורנו)

היו כאלה שלא האמינו במועדון להודעתו של טביב, אך  הפעם בעל הבית טוען כי זה רציני מאוד בנושא, ואתמול בשעות אחר הצהריים נשלח לבית וגן עורך הדין של טביב, רוני מוזסון, על מנת לשבת עם אוחנה ולהודיע לו רשמית כי טביב בחוץ ולא ישקיע בקבוצה, לא יענה לטלפונים ושאין מה להיות איתו בקשר. המשמעות: כל ההחלטות יתקבלו מעכשיו על ידי אוחנה. אגב, הדברים סוכמו בין הצדדים בחוזה עליו חתומים טביב ואוחנה המשמש כבעל זכויות הניהול, טביב סירב לתת תגובה בשמו, אך מקורביו אמרו: "הפעם אלי רציני והוא כבר לא יעשה מעצמו צחוק, הוא לא מתכוון להתעסק במועדון בעונה הקרובה, הכל בידיים של אוחנה ושאף אחד לא ירים אליו טלפון לבקש כסף, נגמר".

על מנת להבין עד כמה רציני טביב, צריך יהיה לבחון זאת לאורך זמן. נכון להיום טביב לא נמצא בקשר עם אף גורם בקבוצה, המאמן גיא לוזון לא מצליח לתפוס אותו וגם גורמים נוספים. עכשיו מי שיצטרך להתמודד עם הנטל הוא אוחנה. כבר בסוף החודש אוחנה יצטרך אוחנה לפתור את סוגיית אריק סאבו. עבור השחקן בית"ר צריכה להעביר 250 אלף יורו לפאוק סלוניקי וכרגע אין מאיפה לשלם. המשמעות היא שסאבו לא יהיה שחקן בית"ר אם לא יועבר הכסף. גם המו"מ לגבי מכירת מרסל הייסטר ינוהל על ידי אוחנה שינסה למכור אותו. לגבי המשכורות לעונת 2018/19 אוחנה יצטרך לגייס כספים ולהיעזר בראש העיר ניר ברקת, שהבטיח שיתמוך בו ויעזור, בטח בעונה שבה הקהל לא מתכוון להגיע לטדי. למעשה זה יהיה כעת המבחן הגדול של אוחנה לגבי מציאת ספונסר ראשי לקבוצה וכן מבחינת השגת תרומות כספיות כדי להעמיד קבוצה ראויה.

אלי אוחנה. חובת ההוכחה עליו (נעם מורנו)אלי אוחנה. חובת ההוכחה עליו (נעם מורנו)

בסביבתו של ראש העיר חזרו ואמרו אתמול כי אנשים לא יתגייסו ללא מכתב התנתקות רשמי של טביב ותג מחיר.
 
יש לציין כי מקורביו של אוחנה אומרים כי הוא לקח בחשבון מהלך כזה של טביב וכעת הוא מבין את סדר גודל האחריות שהגיע לפתחו אבל לא מתרגש ולא בטוח שבכלל ייכנס לכל הדבר הזה. ללא הזרמת כסף של הבעלים, אוחנה ימשיך להיות בצד ולתת לטביב וחיים נבון לנהל את המועדון, אלא  אם יקבל מטביב מכתב חתום על החלטתו האחרונה לגבי תג מחיר עבור מכירת הקבוצה – דרישה כזו מצד אוחנה, אם תגיע, תיענה בסירוב.

על פי הידוע ל-ONE, רק טביב מחזיק בזכות למכור את הקבוצה. זה מקרה שונה מהמקרה של איציק קורנפיין שקיבל מארקדי גידמאק את הקרדיט למכור את בית"ר בכל מחיר. היחיד שיכול לשבת ולסגור את מכירת בית"ר זה אלי טביב.

בסביבתו של אוחנה אומרים כי יש לו יש את הקשרים לגייס כסף אבל לא יוכל לעשות זאת ללא מכתב רשמי מטביב על התנתקותו. מנגד אמרו: "יש לאוחנה הסכם חתום שהוא קובע הכל, אם טביב יתערב הוא יכול פשוט להתעלם ממנו, זה כוחו של ההסכם. את זה אוחנה יכול להציג בפני משקיעים שרוצים לעזור לו, היום אף אחד לא יכול להתערב לאוחנה בכלום על פי החוזה שיש לו ביד", ציינו אתמול בסביבתו של טביב, דברים אשר זכו לזלזול מצד מחזיק זכויות הניהול.

שחקני בית"ר. אי ודאות (נעם מורנו)שחקני בית"ר. אי ודאות (נעם מורנו)

לגבי משכורות העובדים, לא צפויות להיות בעיות כי טביב מתכוון לעמוד בהתחייבויות שלו עד לפתיחת העונה הקרובה וזה אומר שעובדי המועדון יקבלו שכר על חודש יוני, השחקנים  לא צרכים לקבל משכורות החודש, אבל כבר באוגוסט הם מתחילים לקבל משכורות של העונה הקרובה, ויש לדאוג לכסף עבורם.

בסביבתו של טביב אומרים: "אוחנה הבטיח שיש אנשים אמידים מירושלים שמוכנים לעזור לו, אחרת אוחנה יצטרך למצוא דרך איך להשאיר את עידן ורד, סאבו ושחקנים נוספים בקבוצה כדי לשלם משכורות ולתפעל את המועדון".

אם לא תהיה ברירה אוחנה באמת יצטרך למכור שחקנים. לשחקנים כמו סאבו, הייסטר, עידן ורד, קלטינס, קריאף, קונטה וסילבסטר יש ביקוש ואם לא תהיה ברירה ולא תהיה תמיכה לאוחנה מראש העיר ומאנשי העסקים בירושלים, הוא ייאלץ למכור או לצאת בקריאה לעשות אלפי אוהדי בית”ר לתרום לקבוצה ולתמוך בה מבחינה כלכלית כפי שכבר נעשה בעבר, במסגרת גיוס המונים. אופציה נוספת היא כמו שצויין קודם, שאוחנה פשוט יסרב לנהל את הקבוצה במתכונת הנוכחית והאחריות תעבור לחשב הקבוצה, חיים נבון, שיצטרך לנהל אותה על פי משמעת כלכלית מצומצמת אל מול הבקרה התקציבית.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */