גל ברקן
|

נבן ספאחיה (נעם מורנו)
מכבי תל אביב ערכה אימון בהדר יוסף לקראת משחק הליגה הערב (שלישי) ב-19:00 מול מכבי חיפה. במועדון עדיין מנסים להתאושש מהמבוכה ביורוליג ומההפסד בדרבי להפועל תל אביב. מהאימון חסרו שלושה שחקנים שקיבלו מנוחה בשל פציעות. ג'ון דיברתלומאו בעקבות פציעה בבטן, פייר ג'קסון בעקבות פציעה בגב ואלכס טיוס שסובב את הקרסול במשחק האחרון מול ולנסיה. גם ג'ונה בולדן לא נרשם. מכבי חיפה לא רשמה את זאק גרהאם. תרסון בורל שחתם בשבוע שעבר יערוך הופעת בכורה.
ספאחיה: זה רעיון טובהמאמן נבן ספאחיה התייחס להכרזה של מכבי על בניית שני סגלים שונים לאירופה ולישראל: "לא הייתי חלק מתהליך קבלת ההחלטות ומעולם לא הסתרתי דבר. ידעתי על הבעיה הזו אבל בכנות, גיליתי על ההחלטה לפני שלושה ימים. לדעתי זה רעיון טוב, אך לא הייתי חלק מהתהליך. לא מתפקידי לבקר את הצעד, אבל כבר אמרתי שהחוק הרוסי לא מקדם את הכדורסל הישראלי. החיים משתנים לנו במכבי ואנחנו רחוקים מהמקום שראוי לנו. אני כאן כדי להכין את המועדון למשחקים הקרובים ולעונה הבאה. יש לי חוזה לעונה הבאה והוא לא תלוי בעניינים אחרים. הליגה זה הדבר החשוב לנו כרגע”.
לקראת המשחק אמר המאמן: “תהיה לנו מוטיבציה גבוהה מול מכבי חיפה והעובדה שהיא בתחתית לא אומרת דבר. יש לחיפה שחקנים חדשים וטובים ויהיה מאתגר".
דיאנדרה קיין באימון המסכם (נעם מורנו)עוזר המאמן טל בורשטיין הוסיף והתייחס לסוגיה: "קשה לקבל היום הזדמנויות. מכבי זה מקום שקשה לפתח בו שחקנים ולתת להם הזדמנויות. תמיד ראיתי בקבוצות הקטנות את המקומות בהם שחקנים יכולים להתפתח ואולי עכשיו בסיטואציה החדשה שנוצרה יהיה מקום לתת יותר דקות לישראלים. העניין הזה מוזר. לראות את 'מכבי הראשונה' מה שנקרא לא בליגה, אבל בסיטואציה שנוצרה עם החוק הרוסי ומספר הזרים, קשה מאוד לנהל קבוצה. זה יוצר שני סגלים באותה קבוצה ועם לוח הזמנים וכמויות המשחקים, קשה להגיע מוכנים".
דשון תומאס (נעם מורנו)