יום חמישי, 18.12.2025 שעה 04:20
ליגת העל Winner 25-26
3512-3414הפועל ב"ש1
3017-3514בית"ר ירושלים2
2816-3114מכבי ת"א3
2214-2614מכבי חיפה4
2218-2614הפועל ת"א5
2231-2814מכבי נתניה6
1826-2214מ.ס אשדוד7
1719-1614בני סכנין8
1524-2114הפועל חיפה9
1425-1914הפועל פ"ת10
1433-1414עירוני טבריה11
1320-1614עירוני ק"ש12
1120-1314הפועל ירושלים13
436-1014מכבי בני ריינה14

אוסף הפסלים שכבירי שעבד לטובת הפועל ת"א

הנאמנים של האדומים הגישו לבית המשפט דו"ח לגבי הקפאת ההליכים של האדומים, ממנו עולה כי אורליצקי קיבל בטוחות של חפצי אומנות ביניהם פסלים

|
הפסל של כבירי
הפסל של כבירי

הנאמנים של הפועל תל אביב, עורך הדין שאול קוטלר ורואה החשבון חן ברדיצ’ב, הגישו הערב (חמישי) לבית המשפט דו”ח לגבי הקפאת ההליכים של המועדון, משם עולה כי אמיר כבירי נתן לעופר אורליצקי בטוחות של חפצי אומנות, ביניהם פסלים, שהוערכו על ידו בסך 55 מיליון דולר.

בדו”ח הנאמנים אשר הועבר לבית המשפט נכתב: “הנאמנים ביקשו לבחון את המקורות הכספיים, לרבות האפשרות לעשות שימוש בבטחונות אשר הופקדו בידי הבקרה התקציבית. לצורך כך נקבע פגישה דחופה בין הגורמין, בנוכחות הנאמנים, נציגי ההתאחדות, המנהלת והבקרה התקציבית”.

“בפגישה התברר מצבה העגום של הבטוחות. מתברר כי מדובר ב-4 צ’קים על סך כולל של 4 מיליון ש”ח, לא היה בידי הבקרה לשפוך אור על סיכויי הפירעון של צ’קים אלו. כן הוצג מסמך המתיימר להיות שטר שיעבוד, שכנראה לא נרשם בכל מרשם, השטר נחזה לכלול אוסף פסלים, המוערך על פי אסופת ניירות שצורפו בשווי של 55 מיליון דולר. באסופת הניירות נטען כי האוסף שייך לאמיר כבירי”. בנוסף במסגרת ההתייעלות של המועדון, רכב שהועמד לרשות אלי גוטמן מסוג ב.מ.וו, הוחלף ברכב בעלות נמוכה יותר. במסגרת הסכם עם חברת “סובארו”, הועמדו לקבוצה 12 רכבים ללא עלות.

בשטר השעבוד אותו שלח כבירי לאורליצקי נכתב: "הואיל ובהתאם לתקנון הבקרה מחויב מועדון הכדורגל הפועל תל אביב להעמיד בטוחות לעונת המשחקים 2017-2016. לפיכך, אני אמיר גרוס כבירי משעבד בזאת להבטחת התחייבויות המועדון לעונת המשחקים אשר הופקדו בבקרה התקציבית את אוסף הפסלים סדרה קיי של האומן אדגר דגה המצויה בבעלותי הבלעדית ושוויה על פי הערכות שווי הנו 55 מיליון דולר".

"הנני מתחייב כי לא אבצע כל דיס פוזיציה ביצירה הנ"ל, אלא אם יתקיים אחד מאלו: הסכמת הבקרה התקציבית בכתב, אישור הבקרה התקציבית על ביטול השעבוד, סיום עונת המשחקים 2016/2017. במקרה בו לא יקיים מועדון הכדורגל את ההתחייבות כלפי צדדים שלישיים, אשר הופקדו בבקרה התקציבית בהתאם להוראות התקנון תהיה רשאית הבקרה לפרוע חובות המועדון על ידי מימוש היצירה ומכירתה לצד ג'”.

“ככל שלאחר מימוש היצירה ותשלום התחייבויות מועדון הכדורגל אשר הופקדו בבקרה, תיוותר בידי הבקרה יתרה, תושב היתרה לידי. השעבוד על היצירה יפקע מאילו ביום 31.5.2017, אלא אם קודם לכן תחת הבקרה התקציבית בהליכים למימושה”.

עוד ציינו הנאמנים בדו”ח כי לגבי השחקן ארון שוינפלד, טרם תהליך הקפאת ההליכים נוהלו מגעים בין הפועל למכבי ת”א לגבי מכירתו של השחקן, אך מגעים אלו לא התבשלו לעסקה ממשית. כעת לאחר תחילת ההליך, ממשיכים המגעים עם הצהובים, אך גם עם קבוצות אחרות. עוד טוענים הנאמנים כי במצב הדברים שנוצר, אין כל הצדקה להמשיך להעסיק את השחקן ולשלם את שכרו בתקופת ההקפאה, בטח כאשר מדובר בשכר גבוה וחסר כל מידתיות.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */