יום שבת, 06.12.2025 שעה 21:27
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
2116-2413הפועל ת"א4
1926-2412מכבי נתניה5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1323-1713הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

תקציב הכדורגל יישאר על 80 מיליון, תיקו בהצבעה

אחרי שוויון בהצבעת דירקטוריון הטוטו, תקציב השיווק יישמר בעונה הבאה על 80 מיליון שקלים. יו"ר איגוד הכדורסל עמירם הלוי הצביע נגד ביטול ההסכם

|
עמירם הלוי בכניסה לישיבת הדירקטוריון (חגי ניזרי)
עמירם הלוי בכניסה לישיבת הדירקטוריון (חגי ניזרי)

אחרי ישיבה שארכה שעתיים וחצי, נרשם היום (ראשון) שיוויון 5:5 בהצבעת דירקטוריון הטוטו על תקציב השיווק של הכדורגל הישראלי לעונה הבאה. כתוצאה מכך, התקציב יישאר על 80 מיליון שקלים.

לפי החוק, במקרה של תיקו בדירקטוריון הטוטו, ההכרעה אמורה לעבור למליאה הבאה של מועצת ההימורים ובמקרה של תיקו נוסף, שרי האוצר והספורט אמורים להחליט בסוגיה, אך מאחר שצריך להודיע על החלטה עד סוף השנה, האפשרות הזו לא רלוונטית והסכם השיווק יישאר על 80 מיליון ש"ח. במקרה קיצוני, רק אם שרי האוצר והספורט יחליטו להתנגד לתקציב הטוטו לשנת 2015, אז עלולה להיות בעיה עם תקציב השיווק.

בסופו של דבר, יו"ר איגוד הכדורסל עמירם הלוי, שהציע בהתחלה פשרה שכללה את הורדת התקציב ל-70 מיליון שקלים, הצביע נגד ביטול ההסכם. יחד איתו הצביעו נגד גם צחי פישביין, יו"ר מועצת ההימורים, יורם אורנשטיין, מנכ"ל מרכז הפועל, ד"ר אורי שפר, יו"ר מנהל הספורט, ועו"ד ראוס אבו סייף, נציג הציבור.

בעד ביטול ההסכם הצביעו מעוז טל, עו"ד עופרה שרון, היועצת המשפטית של משרד הספורט, רוני פרידמן ודניאלה פרטם, נציגי משרד האוצר, ועורכת הדין שירית כשר, נציגת הציבור.

לישיבה הגיעו יו"ר מנהלת הליגה, יורם באומן, ויו"ר ההתאחדות לכדורגל, עופר עיני, שאמר בכניסה לישיבה: "אני מקווה שיהיה טוב. הסכמים צריך לכבד, אני מקווה שההסכם יישאר כפי שהוא, הרי הוא לשלוש שנים". יו"ר ההתאחדות לשעבר, אבי לוזון, אמר עם הגעתו: "אני מאמין שיעמדו בהסכם שעשו איתי".

גם יו"ר איגוד הכדורסל, עמירם הלוי, הגיע לישיבת דירקטוריון הטוטו לאחר שמוקדם יותר התקיימה ישיבה סוערת של נשיאות האיגוד, שנועדה להכריע בנוגע לקולו, אך הדעות בה היו חלוקות והוחלט כי הלוי יפעל לפי שיקול דעתו בלבד. בכניסה למשרדי הטוטו אמר הלוי: "אעשה הכל לטובת הכדורסל".

עופר עיני: &qout;הסכמים צריך לכבד&qout; (חגי ניזרי)
עופר עיני: "הסכמים צריך לכבד" (חגי ניזרי)
 

באותה ישיבה הצביעו חברי סיעת עוז, בראשות צביקה ליבר וצביקה שרף, בעד הקיצוץ ל-50 מיליון לאור קיפוח ענף הכדורסל לטענתם. אנשי הפועל ומכבי הצביעו נגד הקיצוץ. על פי ההערכות, הלוי צפוי ללכת עם הכדורגל ולקרוא לשמירת התקציב על 80 מיליון ש"ח.

יו"ר הטוטו, צחי פישביין, אמר בפתח הישיבה: "ההתאחדות והמינהלת עשו כברת דרך, ההחלטה לקצץ בסכום החסות יחזיר את הכדורגל אחורה. הסכם צריך לקיים, דירקטוריונים קודמים אישרו את ההסכם".

יו"ר המנהלת, יורם באומן סיפר בדאגה: "המנהלת חיה את הכדורגל ומספר הצופים רק גדל. קיצוץ בתקציב המנהלת גוזר גזר דין מוות על חלק מהקבוצות והמנהלת כמנהלת תתפרק".

עיני הוסיף: "אורח לרגע רואה כל פגע. אני הופך כל אבן כדי שהמערכת שלנו תשרוד, החלטה על קיצוץ תשתק את ההתאחדות ואת הענף שגם כך חי על הקשקש".

אבי לוזון: &qout;מאמין שיעמדו בהסכם שעשו איתי&qout; (חגי ניזרי)
אבי לוזון: "מאמין שיעמדו בהסכם שעשו איתי" (חגי ניזרי)
 

אבי לוזון, שבתקופתו כיו"ר ההתאחדות לכדורגל נחתם ההסכם, אמר מוקדם יותר: "הסכם העבר עם ההתאחדות היה על 63 מיליון שקלים והטוטו כמעט לא קיבל כלום. היום יש 80 מיליון שקל והטוטו מקבל הרבה יותר. ההסכם נחתם בלוק ל-3 שנים ולא יכול להיות שבגלל קפריזה הוא יבוטל. אני מאמין שהשכל הישר והאמת ינצחו וההסכם יישאר. אחרת, המנהלת לא תהיה וגם יורם באומן אמר זאת והכל יחזור אחורה"

לוזון יצא להגנת הכדורגל, תקף את עו"ד עפרה שרון ממשרד הספורט ואמר לה שהייתה שותפה להסכם "ועכשיו היא פועלת בניגוד לרוח שלו". כמו כן, תקף לוזון את הדירקטורים מטעם הספורט על כך שהם פועלים נגד הכדורגל.

בסיום הדיון, ציין נציג משרד הספורט, ד"ר אורי שפר, כי לא ניתן לבטל את ההסכם. באומן הוסיף: "הצגנו את עמדתנו והסברנו שכל חיתוך הוא גזר דין קשה מאוד על הקבוצות ולדעתי יבינו אותנו". עיני התייחס גם הוא לנשוא: "לטעמי כל חיתוך כזה או אחר בתקציב של 80 המיליון יכול להוות מכה קשה לכדורגל ובטח שלהתאחדות. אני אראה את ההחלטה ואם אחשוב שבנסיבות האלה לא אוכל לקיים את תפקידי נאמנה אז אני אשקול את צעדיי".

יורם באומן (חגי ניזרי)
יורם באומן. הסביר שכל חיתוך הוא גזר דין קשה (חגי ניזרי)
 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */