יום שבת, 20.12.2025 שעה 08:41

היסטוריה: פדרר זכה בגביע דייוויס עם שווייץ

המדורג 2 בעולם השיג את התואר היחידי שהיה חסר לו בקריירה עם 4:6, 2:6 ו-2:6 על גסקה, שהשלים 1:3 על צרפת: "הגביע הזה הוא בשביל כל הנבחרת'"

|
פדרר.
פדרר. "אני כבר השגתי מספיק" (רויטרס)

היסטוריה בעולם הטניס: רוג'ר פדרר השלים היום (ראשון) את התואר היחיד שחסר לו בקריירה והניף לראשונה את גביע דייוויס, אחרי שהביס במשחק הרביעי במפגש נגד צרפת את רישאר גסקה 4:6, 2:6 ו-2:6. בכך הוא הצטרך לחבריו לצמרת, רפאל נדאל הספרדי ונובאק ג'וקוביץ' הסרבי, שעשו זאת קודם לכן.

פדרר הנרגש, שביום שישי הובס בידי גאל מונפיס, שם את המשחק ההוא בצד ובתצוגת שיא שלט במגרש מול גסקה והשתטח על החימר בדמעות לאחר הנקודה האחרונה, שהשלימה ניצחון 1:3 לשווייץ.

הדמעות של המדורג שני בעולם, שכבר חווה הכל בטניס, לא הפסיקו והוא חיבק בהתרגשות גם את מי שתרם לא פחות ממנו להישג, סטן ואורינקה והחמיא לו בסיום.

זאת, למרות המתיחות בין השניים בשבוע האחרון אחרי שאשתו של פדרר, מירקה, התערבה במשחק בין השניים בחצי גמר אליפות סוף השנה וקראה ככל הנראה לוואורינקה "תינוק בכיין".

נבחרת שווייץ (רויטרס)
נבחרת שווייץ חוגגת (רויטרס)
 

"אני משחק דייוויס כבר 15 שנה ומעולם לא התקרבתי לגביע כמו עכשיו. אני מעריך את כל הנבחרת מאחוריי ובעיקר את סטן, שנתן הכל. התואר הזה הוא לא בשבילי אלא עבור הנבחרת, אני כבר השגתי מספיק", אמר פדרר הנרגש בסיום.

פדרר שבר כבר במשחקון השלישי של המערכה הראשונה ל-1:2 ומשם לא הסתכל לאחור. הוא השלים 4:6 ושבר פעמיים בכל אחת מהמערכות הבאות מול גסקה שאומנם נלחם אבל לא היה יכול להתמודד עם הופעת השיא של פדרר ולא הצליח לשבור אפילו פעם אחת את הסרב שלו.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */