יום שבת, 06.12.2025 שעה 21:48
ליגה אנגלית 25-26
339-2815ארסנל1
3116-3515מנצ'סטר סיטי2
3015-2215אסטון וילה3
2515-2515צ'לסי4
2417-1815אברטון5
2311-1814קריסטל פאלאס6
2317-1815סנדרלנד7
2324-2415ליברפול8
2218-2515טוטנהאם9
2220-2414ברייטון10
2219-2115ניוקאסל11
2221-2214מנצ'סטר יונייטד12
2024-2115בורנמות'13
1924-2115ברנטפורד14
1722-1914פולהאם15
1529-1915לידס16
1525-1415נוטינגהאם פורסט17
1228-1614ווסטהאם18
1030-1615ברנלי19
229-714וולבס20

0:2 לצ'לסי על ווסט ברומיץ', 1:2 לסיטי על סוונסי

קוסטה (11) והזאר (25) נתנו לבלוז פער 7 נק' בצמרת. יאקוב הורחק. במשחק ה-2, בוני פתח (9), יובטיץ' (19) וטורה (62) הפכו. 1:2 לאברטון על ווסטהאם

|
שחקני צ´לסי חוגגים (טוויטר)
שחקני צ´לסי חוגגים (טוויטר)

צ'לסי המשיכה היום (שבת) את כושרה הנהדר בפרמייר-ליג, כשגברה 0:2בביתה על ווסט ברומיץ' במסגרת המחזור ה-12.

שחקניו של ז'וזה מוריניו לא היו יכולים לבקש משחק קל יותר. אחרי שני שערים ב-25 הדקות הראשונות, קלאודיו יאקוב האורח הורחק ונתן את האות לגארבג' טיים ארוך.

הבלוז אומנם לא כבשו שערים נוספים, אבל הגיעו לאינספור הזדמנויות, שנוצרו בעיקר בזכות היכולת הנהדרת של הטריו ססק פברגאס-אוסקר-אדן הזאר כשבן פוסטר נאלץ שוב ושוב להציל את קבוצתו.

בעקבות הניצחון, המארחים עלו ליתרון שבע נקודות בפסגת הפרמייר-ליג, כשסאות'המפטון השנייה תשחק רק ביום שני. מנגד, ווסט ברומיץ' לא הייתה במשחק מהפתיחה והיא תיאלץ לחפש את הנקודות שלה במקום אחר.

מחצית ראשונה
דקה 5: מוליכת הפרמייר-ליג הגיעה חמה למשחק וכמעט עלתה ליתרון כבר בשלב מוקדם. כדור עומק נהדר מצא את אדן הזאר בתוך הרחבה והוא מסר בנגיעה לג'ון טרי, שנותר חופשי מ-3 מטרים, אבל בן פוסטר זינק היטב והדף את הבעיטה של הבלם. 

דקה 11, 0:1 לצ'לסי: טוב, לא באמת ציפיתם שייקח לבלוז הרבה זמן לכבוש. אוסקר, שהיה מעורב גם במהלך הקודם, הרים כדור נהדר מעל כל ההגנה של ווסט ברומיץ' והותיר את דייגו קוסטה, שהוריד לעצמו עם החזה, השתלט ולא התבלבל מול פוסטר.

דייגו קוסטה מכניע את בן פוסטר (רויטרס)
דייגו קוסטה מכניע את בן פוסטר (רויטרס)
 

דקה 16: זה כנראה היום של אוסקר. הקשר הברזילאי הגיע להזדמנות נוספת כשקיבל מסירה טובה ברחבה וניסה לסובב לפינה הרחוקה של פוסטר, אבל אחד משחקני ווסט ברומיץ' התערב והכדור יצא לקרן.

דקה 25, 0:2 לצ'לסי: אנחנו בדרך להתפרקות של האורחים? ההגנה של ווסט ברומיץ' חלמה בכדור קרן קצר של צ'לסי, שהגיע לאדן הזאר והקשר בעט מ-5 מ' פנימה.

צ´לסי חוגגת (רויטרס)
שחקני צ'לסי חוגגים את השער של הזאר (רויטרס)
 

דקה 29, כרטיס אדום לווסט ברומיץ': עכשיו האורחים כבר לא יחזרו למשחק. עבירה טיפשית ומסוכנת של קלאודיו יאקוב על קוסטה הובילה להרחקתו והוא הותיר את ווסט ברומיץ' בעשרה שחקנים ליותר מ-60 דקות.

קלאודיו יאקוב (רויטרס)
יאקוב מורחק (רויטרס)
 

דקה 36: ההגנה של ווסט ברומיץ' היא פשוט מסננת. התקפה של הבלוז הסתיימה בכדור רוחב לאוסקר, שנותר באין מפריע ברחבה של האורחים וניסה להבקיע עם העקב, אבל פוסטר ירד היטב והדף.

דקה 40: הכחולים המשיכו לדרוס וכמעט כבשו את השלישי. המבשל המוביל בליגה, ססק פברגאס, מצא את ברניסלב איבנוביץ' בתוך הרחבה והמגן הקדים את פוסטר, אבל נתן כדור שלא הגיע לאף אחד.

ברניסלב איבנוביץ´ (רויטרס)
איבנוביץ´ מוסר את הכדור לשום מקום (רויטרס)
 

דקה 43: אילולא פוסטר, ווסט ברומיץ' כבר הייתה סופגת כמות שערים גדולה בהרבה. הזאר הוכיח שוב כמה כישרון יש ברגליו כשהציב את קוסטה באחד על אחד מול השוער עם הגבהה נהדרת, אבל פביאנסקי יצא היטב לרגליו והדף והקדים גם את אוסקר בריבאונד.

מחצית שנייה
דקה 47: איזו החמצה ענקית של נמניה מאטיץ'. המארחים שוב תפסו את ההגנה של ווסט ברומיץ' עם המכנסיים למטה, כשפברגאס הגביה כדור נהדר לקשר, אבל הוא הצליח להחמיץ את השער בבעיטה מהאוויר מ-8 מ'.

דקה 50: פוסטר המשיך להיות המיטבו ועצר פעם נוספת את ההתקפה של הכחולים. כדור קרן טוב של פברגאס מצא את ראשו של ג'ון טרי, שהתרומם מעל כולם ונגח מ-6 מ', אבל השוער הדף לקרן.

ברניסלב איבנוביץ´ (טווויטר) (מערכת ONE)
איבנוביץ´ ראשון לכדור גובה (טווויטר)
 

דקה 65: כנראה הקלות שבה הם הגיעו לרחבה גרמה לבלוז להוריד הילוך והם לא איימו על השער כבר רבע שעה. מנגד, האורחים לא הצליחו לצאת מחצי המגרש שלהם.

דקה 73: פברגאס המשיך לספר כדורים גאוניים, אבל חבריו לא ניצלו אותם. מסירה מדהימה של הקשר להזאר הציבה אותו באחד על אחד מול פוסטר, אבל השוער שוב היה במקום והדף לקרן. 

דקה 80: הבלוז כנראה הסתפקו בניצחון הקליל ולא מתאמצים יתר על המידה כדי לשנות את התוצאה. האורחים פשוט חסרי אונים והתרכזו בלא לספוג את השלישי.

צ'לסי: טיבו קורטואה, ברניסלב איבאנוביץ', גארי קייהיל, ג'ון טרי, סזאר אספיליקואטה, נמניה מאטיץ', ססק פברגאס, וויליאן (רמירס, 86), אוסקר (לואיק רמי, 79), אדן הזאר ודייגו קוסטה (דידייה דרוגבה, 84).

ווסט ברומיץ': בן פוסטר, אנדרה וויזדום, קרייג דוסון, ג'ולאון לסקוט, כריס ביירד (כריסטיאן גמבואה, 67), גרהאם דורנס (ג'יימס מוריסון, 84), קרייג גארדנר, כריס בראנט, קלאודיו יאקוב, סטפן ססניון וסיידו בראהינו (ויקטור אניצ'בה, 78).

מהפך לסיטי נגד סוונסי, יובטיץ' וטורה כבשו
במשחק נוסף, מנצ'סטר סיטי התגברה על פיגור ביתי מוקדם מול סוונסי ושמרה על המקום השלישי בטבלה אחרי ניצחון 1:2, שצימק את הפער בינה לבין סאות'המפטון השנייה לנקודה אחת בלבד.

אחרי המעידה במחזור הקודם נגד קווינס פארק ריינג'רס, שחקניו של מנואל פלגריני לא היו יכולים לאפשר לעצמם לעצמם לאבד נק' פעם נוספת ולמרות שנקלעו לפיגור כבר בדקות הפתיחה, ידעו לבצע את המהפך ולנצח.

התכולים אומנם שלטו במשחק ללא עוררין והגיעו להזדמנויות רבות, אבל ספגו כבר בהתקפה הראשונה של האורחים מרגלי ווילפריד בוני. עם זאת, סטבן יובטיץ' ויאיא טורה הפכו את התוצאה והרגיעו את מפלס הלחץ באיתיחאד.

מחצית ראשונה
דקה 2: התכולים פתחו חזק והיו קרובים לשער ראשון. אגוארו קיבל כדור עומק נהדר בצד שמאל של הרחבה, חתך למרכז כשהוא חולף בקלות על פני השומר שלו, אבל בעט כדור מסובב שהחמיץ את המסגרת של לוקאש פביאנסקי.

דקה 9, 0:1 לסוונסי: הלם באיתיחאד. הברבורים עלו ליתרון מפתיע אחרי שווילפריד בוני קיבל כדור טוב, נתן לנייתן דייר, שהחזיר לו עם מסירת עומק נפלאה והחלוץ הכניע בקלות את ג'ו הארט. 

בוני חוגג (מערכת ONE)
בוני חוגג
 

דקה 19, מנצ'סטר סיטי השוותה ל-1:1: התקפה נהדרת של התכולים הסתיימה עם השוויון של סטבן יובטיץ'. המארחים התמסרו באין מפריע, כשיאיא טורה נתן כדור לחסוס נבאס באגף ימין והוא העביר רוחב מצוין שאליו הגיע ראשון החלוץ וכבש מקרוב פנימה.

סטבן יובטיץ´ (רויטרס)
יובטיץ´ כובש את שער השוויון (רויטרס)
 

דקה 35: התכולים התקרבו למהפך אחרי שכדור עומק נהדר על פני 40 מ' מצא את סרחיו אגוארו לבד מול פביאנסקי, אבל החלוץ לא היה מספיק מהיר והשוער ירד היטב לרגליו והדף.

פרננדיניו מול סיגורדסון (רויטרס)
פרננדיניו מול גילפי סיגורדסון (רויטרס)
 

דקה 40: זה היה יכול להיות אחד השערים היפים של העונה. התקפה מתפרצת של התכולים נראתה בדרכה לשום מקום, אבל אגוארו נתן כדור רוחב לגאל קלישי, שהניף את הרגל מ-28 מ' ובעט פצצה שנעצרה רק בקורה של פביאנסקי. 

מחצית שנייה
דקה 52: מי שחשב שהוולשים יסתפקו בתיקו, טעה. האורחים יצאו להתקפה אותה החל דאייר, שמסר כדור טוב לגילפי סיגורדסון והוא בעט כדור חזק מ-17 מ', אבל הארט קלט בקלות.

דקה 53: המארחים ראו את ההתקפה הקודמת של הברבורים והגיבו מיד. נבאס ואגוארו החליפו דאבל פס, שהסתיים בבעיטה של החלוץ האורוגוואי מ-20 מ' שחלפה ליד הקורה של פביאנסקי.

סרחיו אגוארו עובר את טום קארול (רויטרס)
סרחיו אגוארו עובר את טום קארול (רויטרס)
 

דקה 62, 1:2 למנצ'סטר סיטי: זה לקח לה קצת זמן, אבל האלופה השיגה את המהפך שלה. סמיר נאסרי קיבל את הכדור באגף שמאל, נתן מסירת עומק לפרננדיניו והוא השאיר בעקב ליאיא טורה, שחלף על פני השומר שלו והכניע את פביאנסקי מ-5 מ'.

דקה 74: עד שהאורחים הגיעו סוף סוף למצב כלשהו, הם בזבזו אותו. בעיטה חופשית של הוולשים נלקחה בידי סיגורדסון, שבעט את הכדור הרחק משערו של הארט.

מנצ'סטר סיטי: ג'ו הארט, פאבלו סבאלטה, וינסנט קומפני, מרטין דמיצ'ליס, גאל קלישי, חסוס נבאס, פרננדיניו (פרננדו, 88), יאיא טורה, סמיר נאסרי (ג'יימס מילנר, 79), סרחיו אגוארו וסטבן יובטיץ' (פרנק למפארד, 70).

סוונסי: לוקאש פביאנסקי, אנחל ראנגל, קייל בארטלי, אשלי וויליאמס, ניל טיילור, קי סונג-יונג, טום קארול (ג'ונג'ו שלבי, 67), נייתן דייר (מודו בארואו, 77), גילפי סיגורדסון (בפטיבי גומיס, 79), חפרסון מונטרו ו-ווילפריד בוני.

ניוקאסל ממשיכה לדהור, 1:2 לאברטון על ווטסהאם
אברטון השלימה רצף של שני ניצחונות לאחר שגברה 1:2 על ווסטהאם. הטופיס עלו ליתרון משער של רומלו לוקאקו בדקה ה-26, מאורו זראטה, שעלה כמחליף במחצית השנייה, הצדיק את שילובו ונתן לסאם אלדרדייס שיווין זמני בדקה ה-56 לאחר בישול של מורגן אמלפטיאנו. החבורה של רוברטו מרטינס לא אמרה נואש ולאון אוסמן קבע את תוצאת המשחק בדקה ה-73 תודות לבישול של סמואל אטו, שעלה כמחליף.

אוסמן וביינס בטנגו הניצחון (רויטרס)
אוסמן. שער חשוב עבור הטופיס (רויטרס)
 

ברנלי השיגה ניצחון יקר מפז לאחר ה-1:2 שלה על סטוק סיטי. העולה החדשה עלתה ליתרון בזק כפול מרגליו של דני אינגס (12 ו-13), ג'ונתן וולטרס הצליח לצמק (32) לאחר בישול של בוז'אן קרקיץ'.

ניוקאסל המשיכה את התקופה הנפלאה לאחר שהשיגה 0:1 על קווינס פארק ריינג'רס. הג'ורדיז נעזרו בשער של מוסא סיסוקו לאחר בישול של סאמי אמאובי בדקה ה-78. אלן פארדיו, שהיה קרוב לפיטורים בפתיחת העונה, מדורג במקום הרביעי. במשחק נוסף, לסטר סיטי וסנדרלנד נפרדו ב-0:0.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */