יום ראשון, 07.12.2025 שעה 00:39
ליגה ספרדית 25-26
4020-4716ברצלונה1
3613-3215ריאל מדריד2
3513-3115ויאריאל3
3115-2816אתלטיקו מדריד4
2419-2515בטיס5
2416-1814אספניול6
2320-1516אתלטיק בילבאו7
2017-1315חטאפה8
1815-1315אלאבס9
1715-1314ראיו וייקאנו10
1617-1514אלצ'ה11
1622-1915ריאל סוסיאדד12
1619-1614סלטה ויגו13
1623-1914סביליה14
1422-1515מיורקה15
1422-1314ולנסיה16
1218-1214אוססונה17
1226-1314ג'ירונה18
1022-715אוביידו19
926-1614לבאנטה20

הפסיכולוגית של ברצלונה: השיטה נותנת תוצאות

אינמה פודג', השייכת למועדון הכדורגל והכדורסל, העבירה את משנתה במרכז לפסיכולוגיית ספורט: "היכולת משקפת את מה שקורה מחוץ לכר הדשא"

|
פודג´ בהרצאה. שחקני עבר הגיעו לשמוע (משה חרמון)
פודג´ בהרצאה. שחקני עבר הגיעו לשמוע (משה חרמון)

המרכז לפסיכולוגיית ספורט, ערך כנס הבוקר (שישי) בנושא: ״מדוע קשה לבנות קבוצה מנצחת״ בסינמטק תל אביב, בו אירח את פסיכולוגית הספורט של ברצלונה ב-11 השנים האחרונות במועדון הכדורגל והכדורסל, אינמה פודג'. 

פודג' מתמחה בעבודת צוות והכשרת ספורטאים מקצוענים לביצועי שיא בזמן אמת. התמקדה בהתמודדויות עם בעיות אמיתיות מחיי בארסה, הנוגעות לדינמיקה הקבוצתית עם השחקנים וצוות המאמנים. באירוע נכחו מאמנים ושחקני עבר כמו: מרקו בלבול, ז׳אן טלסניקוב, אילן בכר, ניר לוין, איתן עזריה, ברק פלג ועוד. 

"התארחתי אצל אינמה בברצלונה מספר פעמים ויש לה דרך עבודה מרתקת ושונה ממה שקורה בארץ", אומרת מנהלת המרכז לפסיכולוגיית ספורט, ד"ר אלן כ"ץ, ומדגישה: "זו הזדמנות גדולה לעוסקים בספורט ללמוד מהגדולים ביותר".

"פגשתי את אינמה לפני תשע שנים כאשר רונאלדיניו היה הכוכב של הקאטלונים וגיא אסולין היה בנוער. בארץ, סופסוף הבינו את חשיבות הצד המנטלי של הספורט. יותר ויותר קבוצות משתמשות בפסיכולוגית ספורט כדי לטפל בבעיות של ספורטאים״.

טלסניקוב: הזדמנות נפלאה ללמוד

מי שפתח את ההרצאה היה פסיכולוג בכיר במרכז לפסיכולוגית ספורט, ארנון צפריר, שהעביר את התכנים שלו בצורה דינמית תוך כדי הצגה של סרטונים קלילים מעולם הספורט שממחישים את הדוגמאות: ״גורם בהצלחה המרכזי העומד לרשות השחקן בהתמודדות עם אתגרים קשים הוא המאמן. מערכת היחסים הזאת יותר חשובה אפילו מכישרונו של השחקן".

מרקו בלבול (משה חרמון)
מרקו בלבול (משה חרמון)
 

צפריר הוסיף: "מאמנים טובים הם מנהיגים. מאמן בינוני, מעביר אימון, מאמן טוב, מסביר אימון, מאמן מעולה, גורם לשחקנים לחשוב ולהשתפר ומאמן מושלם מעורר השראה. מנהיגות מתעסקת ברגשות ולכן זה מרכיב הכרחי להצלחה בספורט״.   

״בשבילי זה תענוג היום להיות כאן בתל אביב. זאת לא הפעם הראשונה שלי בארץ הפעם הקודמת הייתה לפני 20 שנה. אני שמחה לשתף אתכם בנסיון שלי", כך פתחה את דבריה פודג׳ שהייתה נרגשת מ-250 הצופים שהגיעו לכנס.  

הפסיכולוגית של ברצלונה (משה חרמון)
פודג': "50% אחוז מהדברים שקורים הם דברים נראים שמדברים עליהם" (משה חרמון)
 

הפסיכולוגית בת ה-50, משדרת כמויות של אינטליגנציה רגשית ומספרת שכבר למעלה מ-30 שנים עובדת עם קבוצות לפעמים תחת לחץ גדול וגם תחת מעקב של אמצעי התקשורת.

״הוכח שבקבוצה, 50% מהדברים שקורים הם נראים ומדברים עליהם. אבל יש 50% אחוז נוספים שלא רואים ולא מדברים עליהם. לחשוב זה אומר להבין ולהבין עוזר לנו לראות. להבין מאפשר לחזות מראש והחיזוי מראש הוא הכלי הטוב ביותר בספורט. אספר לכם על שיטת העבודה שעובדת בצורה הטובה ביותר מניסיוני״.  

״השיטה שתמיד נותנת לי תוצאה, לא משנה מה המקצוע שלנו, אם נכיר טוב יותר את האנשים נהיה מקצועיים יותר. השיטה נקראת Balint. על שם מייקל באלינט. הוא היה רואה את אביו הרופא. הוא רצה להיות רופא ונרשם לפקולטה לרפואה והבין ששם לא מלמדים את הצד ההומני".

פודג´ מרצה בישראל (משה חרמון)
פודג´: "צריך להסתכל ולהתבונן באנשים" (משה חרמון)
 

הפסיכולגית פרסה את משנתה: "אותן מחלות שאביו הצליח לטפל בהן כמעט בלי כלים בבית החולים לא הצליחו ואנשים גם מתו מהן. הוא הבין שצריך להסתכל ולהתבונן באנשים. באלינט מצא שלכל רופא יש מרחק מהמטופל, וכמה שהוא יותר קרוב למטופל, כך הוא יותר מצליח לטפל בו וזמן האישפוזים ירד".

פודג' המשיכה: "מטופלים החלימו מהר יותר. עבדו בקבוצות. בברצלונה התחלתי עם זה עם קבוצות. לפני כשמונה שנים התחלתי לעשות זאת עם מאמנים בעולם הספורט. לפעמים אנחנו שוכחים שהמטופלים הם בני אדם. ואנחנו שוכחים שמאחורי קבוצת ספורט, עומדים בני אדם״.

אינמה פודג´ מרצה במרכז לפסיכולוגית ספורט (משה חרמון)
פודג': "הסגנון של קבוצה זו הסגנון של המאמן והמועדון" (משה חרמון)
 

לסיום, נשאלה פודג׳ האם קיים קשר בין איך שבארסה נראית על המגרש לכיצד שהיא מתנהלת מחוצה לו: ״הקבוצה על המגרש משקפת את מה שקורה בקבוצה מחוץ למגרש. צריך להציב גבולות כיוון שזו הדרך שהקבוצה תתפקד כמו שצריך. אני מעולם לא נכנסתי לשיחה טכנית או טקטית לאיפה ישחק הבלם או המגן. אני מדברת על איך להוציא את הטוב ביותר מכל שחקן". 

"הסגנון של קבוצה זה הסגנון של המאמן והמועדון", הוסיפה, "המאמן דואג שעל המגרש יהיו יחסים טובים למרות שיש הרבה בעיות. ההישג הגדול ביותר של מאמן זה לנצל את הטוב ביותר מכל שחקן ושלא יראו את הבעיות על המגרש. כולם ביחד צריכים להגיע רחוק. הם לא כל היום יוצאים והולכים לאכול יחד, מה שכן יש, הוא מודל של משחק וטכניקה. היתרון הוא שכולם מאז שהיו קטנים, ישנים באותו חדר מכירים טוב אחד את השני, אבל לנסות שיהיו חברים? לא תמיד״.

בתום הכנס, סיפר לנו מאמן העבר, ז׳אן טלסניקוב, על התרשומתו מההרצאה: ״ללא ספק הרצאה מאדם שמתעסק במערכת ארגונית כזאת מצליחה בברצלונה, יש לה הרבה מה לתת, היא נוגעת בהמון אספקטים של הצלחה, ולא רק של הצלחה כמו שהיא אמרה, מה שחשוב זה לא רק לדעת לעלות אלא לדעת גם לרדת".

בכר וטלסניקוב  (משה חרמון)
בכר וטלסניקוב. הגיעו כדי להתרשם (משה חרמון)
 

שחקן העבר של נבחרת ישראל הוסיף: "אהבתי במיוחד את העניין שכל פעם צריך להמציא את עצמך מחדש. אני חושב ששחקן כדורגל כל שבוע צריך למצוא מחדש כוחות ולהביא את עצמו ליכולות גבוהות״. 

גם מנהלה המקצועי של מחלקת הנוער של מכבי ת״א, ניר לוין, חלק את דעתו בעניין: ״מעניין מאד לשמוע אספקטים שחלקם אנחנו מכירים ועל חלקם אנחנו לא חושבים מספיק, ללמוד דברים שאנחנו לא יודעים".

ניר לוין בהרצאה (משה חרמון)
ניר לוין:" היחס האנושי זה היכולת להקשיב, לעזור ולמקסם את הפוטנציאל" (משה חרמון)
 

חלוץ העבר סיפר על החלק שאהב במיוחד בהרצאה: "כאשר היא דיברה על היחס לאנשים. שחקנים, מאמנים כבני אדם. היחס האנושי זה היכולת להקשיב, לעזור ולמקסם את הפוטנציאל של כל שחקן ומאמן״.

ברק פלג  (משה חרמון)
ברק פלג. גם הוא הגיע להאזין להרצאה (משה חרמון)
 

לא נשכח את הצד הנשי, קאוצ׳רית הספורט, נועה בן עמי, אשתו של אייל בן עמי, שמתעסקת בתחום מעל שבע שנים הוסיפה: ״אני מאמנת בפשטות ואני מאמינה שהכל מתחיל בבוקר טוב. הכי מצחיק זה הדברים הפשוטים שהשחקנים מתערבים ביניהם על בורקס וחטיף במשחקונים והם מתאבדים על המגרש. כשמגיע זמן האמת, משחק הליגה בשבת, אז הם לא נלחמים כמו שנלחמו על אותו החטיף״.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */