יום שישי, 26.12.2025 שעה 18:33
ליגת העל Winner 25-26
3515-3415הפועל ב"ש1
3318-3715בית"ר ירושלים2
2917-3215מכבי ת"א3
2519-2915הפועל ת"א4
2332-2915מכבי נתניה5
2216-2715מכבי חיפה6
2019-1915בני סכנין7
1824-2215הפועל חיפה8
1829-2215מ.ס אשדוד9
1726-2315הפועל פ"ת10
1733-1715עירוני טבריה11
1324-1715עירוני ק"ש12
1121-1315הפועל ירושלים13
439-1115מכבי בני ריינה14

פריצה: אוסקר הודה שלא רק המצב גרם לעזיבתו

חלוצה של מכבי ציין שמאמן הקבוצה אמר לשחקנים שגם סיבות מקצועיות היו חלק מהחלטתו והתייחס למצבו באופן אישי: "לא פחדתי באזעקות, הרגשתי בטוח"

|
ראדה פריצה. לא מודאג מהמצב (האתר הרשמי של מכבי)
ראדה פריצה. לא מודאג מהמצב (האתר הרשמי של מכבי)

"היה קצת שונה", כך אמר אתמול ל"ספורט אקספרס" (שלישי), החלוץ השבדי, ראדה פריצה, המתגורר בתל אביב ומשחק עבור האלופה הישראלית, כנשאל לגבי המצב הבטחוני ולדיווחים בתקשורת הזרה שהמלחמה בין חמאס לישראל נמשכה יותר משבעה שבועות.

"זה ברור שהתקופה האחרונה לא הייתה רגילה, אבל לא חלה כל סכנה לחיינו, החיים נמשכים כרגיל למרות האזעקות. אנחנו מתאמנים כרגיל וכשיש אזעקה אנחנו רצים למקלט - אבל זה לוקח רק כמה דקות", הודה פריצה.

המצב בעזה נרגע, ומאוחר יותר באותו היום הגיעו שני הצדדים להסכם הפסקת אש ללא הגבלה של זמן, ובתוך כך אמר פריצה שהמצב היה שונה בתחילת המלחמה: "זה היה יותר גרוע בתחילתו של הסכסוך, בהתחלה הייתה אזעקה או שתיים ביום ולאחר מכן היינו רוב הזמן בבית. לאחר מכן היה עלינו להיות קרובים למקלט. אבל זה לא אומר לעזאזל שמשהו יקרה. הרגשתי די בטוח כאן עדיין", קבע השבדי.

ראדה פריצה נאבק בישראל זגורי (שי לוי)
ראדה פריצה. הרגיש בטוח (שי לוי)
 

"בתחילה, עברה המשפחה שלי לתל אביב, אבל עכשיו הם החליטו לחזור לשבדיה, אבל זה היה מיועד עוד קודם ללא קשר למצב. הם היו כאן במשך חמישה שבועות כשהתחיל הכל, והם קיבלו את זה יפה. לא אשתי או הילדים שלי פחדו במיוחד", המשיך פריצה.

למלחמה היו השלכות נוספות על פריצה ומכבי ת''א. הליגה המקומית נדחתה, ומאמן הקבוצה, אוסקר גארסיה, עזב כתוצאה ישירה מהמצב הבטחוני הרעוע.

"הוא ציין בפנינו את הסיבה להחלטתו, ושהיא הייתה תלויה על דברים שלא קשורים רק לכדורגל אך גם סיבות מקצועיות לקחו חלק בזה. אני לא חושב שהוא הרגיש פחד, אבל זה היה ברור שלא היה לו כיף כמו בעבר", ציין החלוץ.

אוסקר גארסיה (יניב גונן)
אוסקר גארסיה. עזב לא רק בגלל המצב (יניב גונן)
 

כנשאל פריצה על היותו רגוע למרות המצב, השיב: "יש ערים בישראל שמצבן היה יותר גרוע מאשר בתל אביב. רקטה לא פגעה כאן. גם כשהיו הרבה אזעקות , וראיתי יירוטים של רקטות, לא היה בי טיפת פחד, ואני כנה לחלוטין".

על עתידו בישראל אמר החלוץ השבדי: "יש לי עוד שנה בחוזה שלי. אני אקח שנה אחת בכל פעם ונראה מה קורה. הרעיון הוא שהמשפחה תבוא לבקר ואני אלך הביתה לעתים קרובות ככל שאני יכול", סיכם פריצה.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */