יום שבת, 06.12.2025 שעה 11:39
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

גוסטבו בוקולי: קשה לחיות בציפייה לאזעקות

הברזילאים שמשחקים בישראל התראיינו בארצם לגבי המצב הביטחוני. לוקאס סאשה: "כמו סצנה מסרט הוליוודי". דודו: "גם במלחמה ישראל בטוחה יותר מברזיל"

|
גוסטבו בוקולי. קשה לחיות עם אזעקות (חגי ניזרי)
גוסטבו בוקולי. קשה לחיות עם אזעקות (חגי ניזרי)

אי אפשר לברוח מהמצב הביטחוני בארץ ישראל. המלחמה נוגעת בכולם; במשק הישראלי, באזרחים וגם בספורט. שלושה שחקנים ברזילאים שמשחקים בישראל - גוסטבו בוקולי, לוקאס סאשה ודודו סיראנסה - דיברו בארצם, ברזיל, על המצב הביטחוני בארץ.

שחקן הפועל תל אביב, לוקאס סאשה אמר לתקשורת בארצו: "זה כמו סצנה מאיזה סרט הוליוודי. קרה לי פעם אחת שהייתי בתוך האוטו, נשמעה אזעקה. אמרו לי לעצור בצד ולרוץ למקלט. אז עצרתי את האוטו בצד ורצתי. זה נראה כמו סצנה של סרט. אתה רץ ומסתכל למעלה לראות אם מגיע טיל, קשה מאוד שלא לפחד במצב כזה".

עוד אמר הקשר הברזילאי: "אני שונא את הרעש הזה של האזעקות, הוא מפחיד. זה יכול לתפוס אותך בכל מקום. אפילו אם אתה ישן שינה עמוקה באמצע הלילה, אתה מתעורר מהרעש של האזעקה".

סאשה, שמתגורר בישראל לבדו, טוען שמשפחתו חוששת לו ומודאגת יותר מאשר שהוא מודאג, זאת לאחר שבברזיל טוענים שפעולות הצבא הישראלי בעזה הן לא פרופורציונאליות. "הם חוששים שירדפו אותי. הרבה שואלים מדוע ברזיל בחרה צד בסכסוך הזה, אבל אני מסביר להם שזה רק הפוליטיקאים ולא כולם ככה".

"המנהלים של הפועל תל אביב מתקשרים אליי כל פעם שנשמעת אזעקה, הם דואגים לי", אמר הקשר. הם דואגים לעדכן אותי בכל החדשות, מקנים ביטחון ומראים לי שהטיל יורט. אבל למרות הדאגה שלהם, אמרתי להם כבר שאני לא מרוצה מהמצב הזה".

לוקאס סאשה (רדאד ג´בארה)
לוקאס סאשה. סצנה מסרט הוליוודי (רדאד ג´בארה)
 

לעומת סאשה, ששיחק רק בעונה החולפת בליגת העל, גוסטבו בוקולי הוא שחקן ותיק שהיה פה גם בזמן "עופרת יצוקה", "עמוד ענן" ומלחמת לבנון השנייה. "זה לא פשוט לחיות ככה, כשאתה מצפה לצלילי האזעקות. כל הזמן אתה בודק איפה יש מקלט להסתתר. החמאס תוקף את ישראל בכל יום, ואין לישראל ברירה, אלא להגיב להם", אמר בוקולי לתקשורת בברזיל.

עוד אמר קשרה של מכבי חיפה: "מחוץ לעזה החיים נורמליים; הילדים מסתובבים באופן חופשי, אין כאן גניבות או דברים מהסוג הזה, להבדיל מברזיל. ישראל היא מדינה טובה לחיות בה". 

דודו. מודאג יותר מברזיל מאשר מישראל (רדאד ג´בארה)
דודו. מודאג יותר בברזיל מאשר בישראל (רדאד ג´בארה)
 

שחקן הרכש של מכבי נתניה, דודו סיראנסה, אמר על המצב הביטחוני: "חייתי בהרבה מדינות בעולם, אבל אם יש מדינה שצריך לדאוג בה היא ברזיל. ישראל מדינה בטוחה, ילדים משחקים מחוץ לביתם, אין אלימות. בסלבדור, איפה שחייתי בברזיל, יש חשש. אתה דואג אפילו ללבוש שלך. אפילו כשיש בישראל מלחמה, היא בטוחה יותר מאשר ברזיל". 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */