יום ראשון, 07.12.2025 שעה 08:54

לנס בחוד של הולנד, וידאל לא יפתח בצ'ילה

האוראנג' יפגשו ב-19:00 את חניכיו של סמפאולי כשתיקו יספיק להם כדי לסיים בראשות הבית. החלוץ מחליף את ואן פרסי המורחק. קשר יובה לא בהרכב צ'ילה

|
לואיס ואן חאל מתדרך את חניכיו לקראת צ´ילה (רויטרס)
לואיס ואן חאל מתדרך את חניכיו לקראת צ´ילה (רויטרס)

שתי המנצחות הגדולות של בית ב' במונדיאל, הולנד וצ'ילה, ייפגשו הערב (שני) ב-19:00 אחרי ששתיהן הבטיחו את העלייה לשלב שמינית הגמר. השתיים יודעות, שמי מהן שתסיים ראשונה בבית, תימנע ככל הנראה ממפגש עם המארחת ברזיל בשמינית הגמר, ותפגוש את מקסיקו או קרואטיה במקום.

פספסתם את ה-2:2 בין גרמניה לגאנה? לצפייה בתקציר לחצו כאן

הנבחרת ההולנדית תפתח עם: יאספר סילסן, דריל ינאמאט, רון פלאר, סטפן דה פריי, דיילי בליינד, נייג'ל דה יונג, ג'ורג'יניו ווינאלדום, דירק קויט, ווסלי סניידר, אריאן רובן וג'רמיין לנס.

הנבחרת הצ'כית תפתח עם: קלאודיו בראבו, גארי מדל, גונסאלו חארה, פרנסיסקו סילבה, אאוחיניו מנה, מאוריסיו איסלה, מרסלו דיאס, צ'ארלס אראנגיס, פליפה גוטיירס, אדוארדו וראגאס ואלכסיס סאנצ'ס.

הולנד, שהדהימה את ספרד במחזור הראשון ולאחר מכן ניצחה גם את אוסטרליה, תיאלץ להסתדר ללא רובין ואן פרסי וברונו מרטינס אינדי. החלוץ ספג כרטיס צהוב שני מול הסוקרוז, הבלם נפגע בראשו במשחק ובהולנד ככל הנראה לא ירצו לסכנו בשלב זה.

"אני מאמין שברזיל תעדיף להימנע ממפגש איתנו", אמר המאמן לואיס ואן חאל לקראת ההתמודדות. "למרות שאנחנו יודעים שאנו זקוקים לתיקו בשביל להבטיח את המקום הראשון, אנחנו רוצים לנצח", אמר ואן פרסי לפני המשחק, "אני חושב שזה יהיה טוב יותר אם נבטיח את המקום הראשון".

מנגד, בצ'ילה עשויים לתת מנוחה לקשר ארתורו וידאל, שהיה בספק לפתיחת הטורניר בשל פציעה. גם צ'ארלס אראנגואיס, שהחמיץ את האימונים במהלך השבוע כמו חברו מיובנטוס, ככל הנראה לא יהיה בסגל. קרלוס קארמונה עשוי להחליף את אחד משניהם ב-11.

ועכשיו קצת מספרים. המפגש בין השתיים יהיה השני ביניהן בסך הכל בהיסטוריה. הפעם האחרונה בה הן נפגשו הייתה בטורניר האולימפי ב-1928. המשחק נגמר ב-2:2 והאוראנג' ניצחו לאחר שנערכה הגרלה בסיום.

ארתורו וידאל מרוצה באימון של צ´ילה (רויטרס)
ארתורו וידאל מרוצה באימון של צ´ילה (רויטרס)
 

האוראנג' ינסו לסיים את שלב הבתים עם תשע נקודות בפעם השנייה ברציפות בטורניר הגביע העולמי. אגב, הם לא הפסידו משחק בשלב הבתים של המונדיאל מאז 1994.

צ'ילה ניצחה בארבעה מתוך ששת המשחקים האחרונים שלה במונדיאל. היא לא ניצחה ב-13 משחקיה שלפני כן. המאזן שלה מול נבחרות אירופיות לא מעודד. היא ניצחה בשני משחקים בלבד מתוך 11. אם צ'ילה תנצח, היא תהיה עם תשע נקודות בפעם הראשונה בהיסטוריה שלה.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */