יום שבת, 06.12.2025 שעה 11:46

ביקורת בארגנטינה: ברזיל, אתם לא מתביישים?

המלחמה בין היריבות הגדולות החלה: לאחר ה-1:3 של הסלסאו על קרואטיה והפנדל שלא היה, בעיתון הגדול בארגנטינה עקצו: "זה היה שוד"

|
הפארודיה חוגגת. נישימורה עם שחקני ברזיל
הפארודיה חוגגת. נישימורה עם שחקני ברזיל

ברזיל פתחה אמש (חמישי) את המונדיאל במדינתה ברגל ימין, עם ניצחון 1:3 במשחק הראשון שלה בשלב הבתים על קרואטיה. את השער השני, השיגו הסלסאו לאחר פנדל שלא היה, והתגובות על ההחלטה ההזויה של השופט היפני, יואיצ'י נישימורה, לא איחרו לבוא.

לצפייה בתקציר לחצו כאן

בארגנטינה, אולי היריבה הגדולה ביותר של ברזיל, לא חסכו בביקורת על הטעות הקשה. בעיתון הגדול ביותר במדינה 'Ole', נכתב בכותרת הראשית: "אתם לא מתביישים?", כשברקע תמונה של השופט היפני.

בכתבה עצמה נכתב: "ברזיל שודדים וגנבים, הם קיבלו מתנה מהשופט. פרד פושע. העזרה מהשופטים תעזור להם להגיע עד הסוף". באתר פורסם תמונה של נישימורה עם חולצה של נבחרת ברזיל.

ברחבי הרשת עלו תמונות רבות של השופט בפוזות שונות. בתמונה שאנחנו בחרנו למשל, ניתן לראות את נישימורה עושה פוזות למצלמה עם חולצה של נבחרת ברזיל כשלצידו דוד לואיז וטיאגו סילבה. בתמונה נוספת שהתפרסמה בארגנטינה השופט שוכב באמבטיה ריקה מלאה במזומנים. לא קלים הם חיים של שופט.

נישימורה עם המזומנים (מערכת ONE)
נישימורה עם המזומנים
 

בקרואטיה זעמו על ההחלטה. הנבחרת של ניקו קובאץ' הייתה טובה מאוד, ועמדה בלחץ של משחק פתיחה מול המארחת. קרואטיה הצליחה לעלות ליתרון מפתיע מאוד, כשבלבול ברחבה גרם למרסלו לדחוק שער עצמי.

מרסלו במדי נבחרת קרואטיה (מערכת ONE)
מרסלו במדי נבחרת קרואטיה
 

בעיתונים המקומיים נכתב בין היתר: "ברזיל גנבה לנו ניצחון", "השופט וניימאר נתנו לנו נוק-אאוט" ו-"זה בכלל לא מפתיע". כעת הנבחרת הקרואטית תקווה שגם הנבחרות האחרות שאיתה בבית - מקסיקו וקמרון, יאבדו נקודות מול ברזיל גם הן, ואז הכל יהיה תלוי בה - ניצחון על שתי הנבחרות (גם תיקו עם אחת מהן עשוי להספיק), יעלה אותה לשמינית הגמר מהמקום השני, זאת למרות ההפסד במשחק הפתיחה.

אבל לא רק השופט ספג ביקורת. כובש השער הראשון במשחק, מרסלו, שדחק לשערו הוא, זכה גם הוא לעקיצות ברחבי הרשת. "מרסלו בכלל היה חלוץ של קרואטיה", נכתב בטוויטר. ולראייה - תמונה של מרסלו במדי נבחרת קרואטיה. לפחות המגן יכול להיות מרוצה מהעובדה שנבחרתו ניצחה.

אם חובבי כדורגל אתם, בוודאי תזכרו את הסיפור הבא, שנגמר בצורה רעה מאוד לאחר שער עצמי בניגוד לשער של מרסלו, שנגמר בסופו של דבר בניצחון. במונדיאל 1994 שנערך בארצות הברית, אנדרס אסקובר מקולומביה כבש שער עצמי, בעקבותיו נורה למוות מספר ימים לאחר מכן.

"מאחל לברזיל לא לזכות אף פעם"




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */