אסי ממן
|

שגב, פיירברג-איכר ואיזיקוביץ´ (משה חרמון)
מכבי נתניה ובית"ר טוברוק הודיעו היום (רביעי) על הסכם שיתוף פעולה במסיבת עיתונאים שהתקיימה בעיריית נתניה, לאחר למעלה מ-20 שנה של נתק בין הצדדים.
במסגרת ההסכם, אותו יזמה ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שחקני מחלקות הנוער יוכלו לעבור בין המועדונים בחופשיות כאשר הקבוצה מהלאומית תזכה לזכות ראשונים על יוצאי מחלקת הנוער של טוברוק תמורת תמיכה כלכלית.
"כל שחקן שנמצא בכל קבוצה שהיא וקשור לטוברוק, יש לנו את היכולת להביא אותו", סיפר אלי שגב, בעלי מכבי נתניה. "כל מה שמכבי נתניה תרצה, היא תקבל. נקים לקראת השבוע הבא קבוצת עתודה משותפת במתחם האימונים שלנו ומשם נראה את מי נוכל לשלב בקבוצה שלנו כבר בעונה הבאה. אנחנו מובילים ב-18 נקודות פער, אבל עדיין לא עלינו ליגה. אנחנו רוצים לעלות ליגה ולשתף צעירים, זו המדיניות שלנו. ולראש העיר, אני מבטיח שנעשה הכל כדי להביא את גביע המדינה לעיר כאות הוקרה".
עוד הוסיף אלי שגב: "ההסכם הזה הוא דבר שלא נעשה בעיר במשך 22 שנה. אתמול היה דרבי נערים ב' במתקן שלנו והיו 300 הורים, זה יותר קהל מאשר רעננה מביאה בליגת העל וראיתי את התחרותיות הקיימת בנינו, אבל האחווה בין המועדונים הרבה יותר חשובה. המעברים בין טוברוק למכבי נתניה נפתרו בצורה קלה ובלי שום בעיה, כל שחקן שירצה לשחק במועדון אחר יוכל לעשות זאת אבל הכי חשוב זה שהמוכשרים ביותר יוכלו לשחק בבוגרים קודם כל במכבי נתניה, כלומר העדיפות שהייתה למכבי חיפה עברה אלינו".
איזיקוביץ': גולסה הבא ישאר בנתניה
 |
| אנשי נתניה וטוברוק (משה חרמון) |
|
| |
אריק איזיקוביץ', בעלי בית"ר נס טוברוק, הוסיף: "אייל גולסה, שלומי ארבייטמן ואלון תורג'מן הבאים יהיו במכבי נתניה ואם היא תשכיל לא לפספס את כישרונות טוברוק, אני מאמין ששתי המחלקות הללו יביאו את הקבוצה הזאת לצמרת ליגת העל ולאצטדיון מלא. אין הבדל בין ילד של טוברוק לילד של מכבי נתניה, כולם ילדי העיר, ואם אייל גולסה יתפוס את ההרכב במכבי נתניה במקום ירין חסן כנראה שהוא יהיה יותר טוב ממנו וכולנו נצטרך לתמוך בו".
 |
| מרים פיירברג-איכר ואריק איזיקוביץ´ משתעשעים (משה חרמון) |
|
| |
ראש העיר, פיירברג-איכר, אמרה: "ברוח התקופה, לא ניתן להתעלם ממה שקורה בחברה הישראלית והפשיעה היא כיום בעיה ארצית. אחד הפתרונות מבחינתי בעיר הוא השקעה בחינוך והספורט הוא חלק ממנו. בתי הספר לכדורגל בעיר שלנו ידועים כמובילים בתחומם, הם חלק מהפתרונות שיש בנתניה וזוהי מהותם - לחנך. העובדה שבמשך השנים היו מתחים מיותרים בין הגופים הללו לא תרמה, אבל מסתבר שאפשר להתגבר על כל המשקעים ועובדה שאנו כאן. זה דבר נפלא וכולם ישיגו יחד יותר ממה שהשיגו כל אחד לחוד".
 |
| מוטהל´ה שפיגלר (משה חרמון) |
|
| |