יום שישי, 26.12.2025 שעה 22:02

סופית: כספי הטוטו יועברו באופן ישיר לקבוצות

בשעה טובה: לאחר דיונים רבים בכנסת התקבלה ההחלטה החשובה, שתיכנס לתוקף ב-1.1.2015. לבנת: "מהלך היסטורי". גם גילה גמליאל תמכה

|
לימור לבנת. המהפכה הושלמה (רדאד ג`בארה)
לימור לבנת. המהפכה הושלמה (רדאד ג`בארה)

לאחר דיונים רבים בוועדת החינוך והתרבות בכנסת, בשעה טובה יצאה הבוקר (רביעי) המהפכה לפיה כספי הטוטו יועברו ישירות לקבוצות ולא דרך המסלקה של המרכזים.

הוועדה אישרה פה אחד את הצעת החוק שהובילה שרת התרבות והספורט, לימור לבנת, כאשר מבחינה פורמלית היא תובא לקריאה שנייה ושלישית בכנסת. החוק ייכנס לתוקף ב-1.1.2015 

גילה גמליאל, שהייתה נגד החוק בהתחלה, התקפלה והצביעה בעד והתיישרה לפי לבנת. גמליאל הבינה שהעניין הקואליציוני קודם להכל.

ההודעה המלאה
"ועדת החינוך של הכנסת אישרה פה אחד את התיקון לחוק שהובילה השרה לבנת - כספי הטוטו יועברו לראשונה ישירות לקבוצות.

עפ"י מתווה החוק החדש: הקבוצות ינהלו באופן עצמאי את כספיהן, בעלי הקבוצות יחויבו בהכשרה מקצועית כתנאי לקבלת התמיכה, השרה לבנת תקבע תקנות שיקבעו לאלו מטרות ומתן שירותים ישמשו ארבעת האחוזים שמקבלים מרכזי הספורט מדי שנה מרווחי הטוטו".

שרת הספורט, לימור לבנת, אמרה בנושא: "זהו מהלך היסטורי, ציון דרך משמעותי בספורט הישראלי, שיהפוך את הניהול שלו למקצועי יותר ושקוף יותר. מעתה יהיו הקבוצות בכל ענפי הספורט עצמאיות לנהל באופן חופשי, שקוף וברור את כספיהן ולדעת באופן מדויק את גובה התמיכה לו הן זכאיות ומתי".

לימור לבנת וירון זליכה (משה חרמון)
לימור לבנת וירון זליכה (משה חרמון)
 

לבנת הוסיפה: "התיקון לחוק מהווה נדבך חשוב ומרכזי ברפורמה אותה אני מובילה בספורט הישראלי ומטרתו להבטיח את טוהר המידות, השקיפות ושמירה על מינהל תקין. העובדה, שהתמיכה בחוק זה חצתה מפלגות, היא ההוכחה לכך, שהמניע לחוק לא היה פוליטי. אני מודה לחברי הכנסת על תמיכתם בחוק וסיועם בקידומו. כולנו רואים את טובתו של הספורט הישראלי ורוצים בהצלחתו".

כידוע, תיקון חוק זה הינו אחת מההמלצות החשובות בדו"ח הוועדה הציבורית בראשות פרופ' זליכה, אשר קבעה, כי "כספי תמיכת הטוטו יועברו באופן ישיר לקבוצות בכל ענפי הספורט וביטול האפשרות, הקיימת כיום בחוק המועצה להסדר ההימורים בספורט, של העברת כספי הקבוצות דרך "גופי צינור", כלומר, מרכזי הספורט או האיגודים וההתאחדויות".

לאחר ההצבעה הודו חברי הכנסת לשרה לבנת על הובלתה את המהלך. ח"כ עיסאווי פריג' אמר: "מדובר במהלך חשוב מאוד של השרה לבנת לטובת הספורט הישראלי. אני בטוח שנעבוד בשיתוף פעולה למען הצלחתו".

עיסוואי פריג´´´´- יו&qout;ר השדולה (חגי ניזרי)
עיסוואי פריג': "מדובר במהלך חשוב מאוד" (חגי ניזרי)
 

ח"כ נחמן שי: "מעריך כל ניסיון לעשות הסדרה בספורט. אני מברך על הובלת השרה את המהלך". ח"כ שמעון אוחיון בירך על יוזמת השרה ואמר כי מדובר במהפכה.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */