יום שבת, 06.12.2025 שעה 22:40

שודרגו המלגות החודשיות של ספורטאים אולימפיים

בשורה משמחת נרשמה עם ההחלטה להגדיל את התמיכה בספורטאים, אשר יקבלו מענק כספי בהתאם להישגיהם. הסכומים: בין 3,000 ל-8,500 ש"ח

|
ג´רבי . תזכה למלגה חודשית של 8,500 ש
ג´רבי . תזכה למלגה חודשית של 8,500 ש"ח (שי לוי)

מלגות התמיכה החודשיות הקבועות לספורטאים האולימפיים של ישראל, אשר מוענקות ע"י הקרן המשותפת לוועד האולימפי בישראל, מנהל הספורט והמועצה להסדר ההימורים בספורט, ישודרגו החל מהחודש.

סכומי המילגה החודשית נקבעו בהתאם להישגים בהם הספורטאים נדרשים לעמוד תוך מעקב של היחידה לספורט הישגי, אשר מהווה את הזרוע המקצועית של הוועד האולימפי בישראל.

מדובר בחלוקה לארבעה סגלים: סגל זהב, בו יקבל כל אחד מהספורטאים 8,500 ש"ח בחודש, חברי סגל כסף יקבלו מילגה בת 6,000 ש"ח בחודש, חברי סגל ארד יקבלו 4,500 ש"ח בחודש וחברי סגל בכיר יקבלו 3,000 ש"ח בחודש. השדרוג הכספי המוזכר לעיל מגדיל את היקף התמיכה השנתית של הקרן העומד על סכום של כ-600 אלף ש"ח.

על סגל הזהב (8,500 ש"ח לחודש) נמנים חמישה ספורטאים: לי קורזיץ, ירדן ג'רבי, מעיין דוידוביץ', אלכס שטילוב וסרגיי ריכטר. על סגל הכסף נמנים שמונה עשר ספורטאים שיקבלו מילגה חודשים בת 6,000 ש"ח ובינהם: גל נבו, יעקב טומרקין, עמית עברי, שחר צוברי, נמרוד משיח, אנה קזנייבה, קמילה מינקווה, טומי ארשנסקי, אופיר נצר. נכון להיום, 54 ספורטאים מקבלים מלגות תמיכה אולימפיות חודשיות קבועות.

מעיין דוידוביץ´ (ועדת תחרות סבב הגביע העולמי) (ONE)
מעיין דוידוביץ'. גם המלגה שלה שודרגה (ועדת תחרות סבב הגביע העולמי)
 

יו"ר הוועד האולימפי בישראל, יגאל כרמי, התייחס לנושא: "רוצה להודות לשותפים שלנו, משרד הספורט והמועצה להסדר ההימורים בספורט על נכונותם להגדיל את חלקם בקרן ובכך לאפשר מלגות חודשיות מתאימות יותר לספורטאים האולימפים. המלגות החדשות, כמו גם חסות אישית מסחרית, יאפשרו לספורטאים להתרכז בראש שקט יותר בפן המקצועי ולהבטיח הכנה טובה יותר לקראת הגשמת היעדים הספורטיביים שלהם".

יו"ר ועדת הספורט של הוועד האולימפי בישראל, יעל ארד, ציינה: "גאה ושמחה בעקבות ההחלטה על הגדלת המלגות, זהו צעד ראשון בתוכנית לשיפור רווחת הספורטאי האולימפי בישראל, תוכנית שבאה להסדיר את כל התנאים שיאפשרו לספורטאים האולימפיים שקט תעשייתי בחתירתם לצמרת העולמית. אני רוצה שהספורטאים יקומו כל בוקר בידיעה שיש מאחוריהם אנשים רבים שרוצים בהצלחתם ופועלים לרווחתם".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראל כדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */