יום ראשון, 07.12.2025 שעה 19:27
ארז נעמן

אל תיגעו לי בכיפה

דעה: הסאגה סביב איסור חבישת הכיפה של יאיר כהן צדק היא מבישה במקרה הטוב. באיגוד השופטים מצאו את האשם בכך שבכל שבוע יש שערוריית שיפוט אחרת

ביום רביעי בערב קיבל מנהלה של מכבי קביליו יפו טלפון מאיגוד השופטים, בו הוא מתבקש להודיע לקשר הקבוצה, יאיר כהן צדק, שעליו להסיר את הכיפה (אותה הוא חובש מתחילת העונה) במהלך המשחקים.

כהן צדק הוא יהודי חרדי, שכל מי שמכיר אותו יודע שאלמלא הקירבה לדת, סביר להניח שהקריירה שלו הייתה מתנהלת בליגה גבוהה יותר מליגה א'. זוהי אמונתו וזו דתו, והוא שם אותה לפני הכדורגל. בניגוד למה שרבים חושבים, החוק על איסור חבישת כיפה הוא לא גחמה של האיגוד, אלא סעיף בתקנון, שקיים עוד לפני ההודעה שקיבלה יפו.

כהן צדק (ONE)
כהן צדק. הסיבה לכל תחלואות הכדורגל הישראלי? נו באמת
 

אני לא חושב שבאיגוד השופטים האמינו שההודעה הקטנה שהעבירו לקביליו יפו, קבוצה סימפטית מליגה א', תהפוך למחאה ארצית בתקשורת, ועצרו זאת במהרה עם הודעה על ביטול ההנחייה "עד לבחינתה מחדש בסוף העונה".

אם זה כל כך עקרוני, מדוע האיגוד התקפל? הרי תקנון הוא תקנון, לא? ובכן, התשובה לכך היא שכנראה למישהו בחלונות הגבוהים משעמם, והוא מחפש להתעסק בטפל ולא בעיקר. אם כהן צדק היה משחק עם כובע העשוי סכינים חדות, מילא. אבל כיפה? הכיפה של כהן צדק היא הסיבה לכל שערוריות השיפוט, שלא עובר מחזור ללא התעסקות בהן? נו באמת.

גיא דיין חוגג (משה חרמון)
גיא דיין חוגג. איש באמונתו יחייה (משה חרמון)
 

בכלל, חופש דת ופולחן הוא נושא חשוב בכל מדינה דמוקרטית, או מדינה ששואפת להיות כזו. מבחינתי, שהמוסלמים ישחקו עם כאפיה, היהודים עם כיפות והדרוזים עם תרבוש. למי איכפת? אם זו האמונה שלהם, אין לאיש את הזכות לדרוש מהם לנהוג אחרת.

בזמנו עלה הנושא לדיון כשגיא דיין החליט לחגוג כיבוש שער עם חבישת כיפה. גם אז עלו ספקות מצד הרבה אנשים, גם אז היה מי שאמר שהשופט צריך להגיב לכך וגם היו כאלה שלא הסכימו, אך בשורה התחתונה, לאיש אין תשובה אמיתית כשנשאלת השאלה, למי או למה זה מפריע?

יריב טפר- מנכל איגוד השופטים (חגי ניזרי)
יריב טפר- שבאיגוד יתעסקו בעניינים מהותיים (חגי ניזרי)
 

בכל מקרה, הגיע הזמן שבאיגוד יתעסקו בדברים שבאמת מפריעים לספורט התקין ומעכירים את האווירה בכל שבוע. נניח, טעויות שיפוט. או אולי טעויות שיפוט שחוזרות על עצמן, אולי בעצם שופטים שמדברים לא יפה לשחקנים, או כאלה שמסתכלים במוניטור למרות שהחוק אומר אחרת.

מנכ"ל איגוד השופטים, יריב טפר, אמר שהאיגוד "מאוד מכבד את הדת, אך אינו רוצה לפתוח את הסכר וברצונו להשאיר את הסממנים הדתיים מחוץ למגרש". אוי לעיניים הרואות ולא מאמינות. הנה, נמצאה הבעיה לכל תחלואות הכדורגל הישראלי, יאיר כהן צדק, בן פורת יוסף.

הכתוב הינו טור דעה




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתיתספורט אחר חדשות
טניס
גלישת גלים
בריאות וכושר
האזור המוטורי
כדוריד
כדורעף
כדורשת
ג'ודו
שייט
גלישת רוח
אופניים
אתלטיקה/התעמלות
שחייה
טאקוונדו / אגרוף
ספורט אמריקני / NFL
ספורט בקהילה
ענפי ספורט אילת
התאחדות בתי הספר
המשחקים הפראלימפיים
ONE CHAMPIONSHIP