מערכת ONE
|

זלאטן בפעולה. רגע האמת בקריירהאת זה שהוא אחד הכדורגלנים הטובים בעולם כולם יודעים. אליפויות בכל מדינה וקבוצה בה דרך הוא השיג, רשתות הוא חורר בכל מקום, שערים מבריקים הוא רשם לא פעם, אך דבר אחד חסר לו, לזלאטן איברהימוביץ' - הופעה בגביע העולמי, או לפחות הופעה משפיעה.
איברה שחגג לא מכבר 32, רשם 45 שערים בינלאומיים ורחוק ארבעה שערים כדי להשוות את שיאו של סוון רידל ככובש הבכיר של שבדיה בכל הזמנים. גם את התואר הזה הוא כנראה ישיג, אך הערב (שלישי) ב-21:45 המטרה שלו ברורה, לא רק הקרב האישי נגד רונאלדו, אלא בעיקר לצלוח את ההתמודדות הכפולה ולהיות בקיץ בברזיל.
ובכן, בטורניר הגדול בעולם זלאטן רוצה להטביע חותם. ב-2002 ביפן וקוריאה הוא שותף כמחליף בשני משחקים. ב-2006 שכבר הפך לשם גדול הוא סיפק ארבעה שערים בקמפיין המוקדמות של השבדים אך ביורו עצמו לא הצליח למצוא את הרשת למרות שפתח בשני המשחקים הראשונים של השבדים נגד טרינידד וטובאגו ופראגוואי. גם בשמינית הגמר בה הודחו השבדים ע"י המארחת גרמניה, זלאטן לא מצא את הרשת.
זלאטן שובר את שיא השחצנות
את הגביע העולמי האחרון בדרום אפריקה ב-2010, הנבחרת השבדית ראתה מהבית., כך שזלאטן ניצב כעת בפי ההזדמנות האחרונה שלו לחוות את הטורניר הגדול בתבל. ב-2018 ברוסיה הוא יהיה בן 36 וסביר להניח שבכושר של ימינו הוא כבר לא יהיה.
 |
| זלאטן ורונאלדו. מחסום אחד לפניו (רויטרס) |
|
| |
אם בקבוצות בהן עבר בכל הקריירה ממאלמו דרך אייאקס, יובנטוס, אינטר וברצלונה ועד למילאן ופאריס סן ז'רמן הוא היה המוציא לפועל העיקרי, בעיקר ברגעי האמת, הפעם מדובר ברגע אמיתי עבור הקריירה שלו ברמה הבינלאומית.
זלאטן צוטט בשבדיה ביממה האחרונה: "שבדיה תהיה במונדיאל". זמן ההוכחה הוא בעיקר שלו, בייחוד אחרי שרונאלדו כבר סחף את הפורטוגלים ליתרון 0:1. סיוט המונדיאלים של איברה בפני רגע מכריע, ללא צל ספק.